2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Az online póker jövője

Vérvörös lapok, lángoló pakli, s az ördög osztja a lapokat: mit hoz a következő 10 év az online pókerben?

[ ÚJ TESZT ]

Technika / Versenyek

Technikai fejlődés

Fogas kérdés, alapvetően függ ez a vetület az általános informatikai fejlődéstől, hiszen az utóbbi húsz évben a technikai újítások lassabb ütemben jelentek meg, mint korábban. Az már egyszer biztos, hogy nem a cicoma vonzza a játékosokat, hanem a jól megszervezett rake-struktúra, a kijátszható bónuszok, a nevezési díjak, és ezekkel összefüggő nyereményösszegek, az adott terem lokalizációja, speciális, honosított versenyek, és egyéb juttatások, mint például hűségpontok, ajándéktárgyak.

Ettől még elképzelhető, hogy tíz év múlva több terem is a PKR példáját követve megpróbálja személyesebbé tenni a látványvilágot, ami nem jelent rosszat, sőt! A szoftverektől mi mást is lehetne elvárni, hogy még stabilabbak legyenek, képesek legyenek a fúziók során felgyülemlett játékosállományok megfelelő kezelésére, mindezt minimális technikai problémával megoldva. A látványvilág is változni fog, ebben remélhetőleg maguk a játékosok is részt vesznek majd, akár szavazás útján, sokkal több választható terem-stílussal.

Várhatóan fejlődni fognak a pókerjátékot elemző szoftverek is, melyek alkalmazása sok veterán játékost (is) hidegen hagy, mondván az élő játékban nincs ilyen segítség, nem kell, csak inkább rontja a póker hírnevét ezen eszközök használata. Ettől még lesz majd Poker Tracker 15 is, kétségtelen.

Az is biztosra vehető, hogy tíz év múlva nem lesz kézi konzol, táblagép, telefon, amin ne lehetne az összes elérhető teremben játszani! Azonban a ma még nagyon speciális, sci-fi területhez tartozó eszközök nem lesznek jelen, az elmúlt tíz évben sem volt tapasztalható eget verő áttörés, a minimalizáláson, a hordozhatóságon volt a fő hangsúly.

Akik komolyan veszik az online póker világát, azok továbbra is maradnak a személyi számítógépek területén, leginkább a kijelzők módosulhatnak, nagyobb és jobb minőséget adó televíziókat fognak használni, hogy még több asztal legyen jól átlátható. Tehát a vizuális megjelenés, a kijelző mérete lesz a változás fő tárgya, legalábbis a sokat pókerező játékosok esetében.

Az online banki folyamatok egyre szélesebb körben terjednek el, speciális bankok, vagy a már most megszokott szolgáltatók (Moneybookers, Neteller) fognak alakulni, bővülni, hogy még kényelmesebbé tegyék ezt a virtuális világot számunkra.
Hogy a folyamat gyorsuljon, ezen intézmények is különböző akciókkal, befizetésekhez tartozó plusz pénzzel fogják támogatni az őket választó ügyfeleket.

Hogy ne hagyjuk ki az élő pókert, a való világban is egyre divatosabbak lesznek az úgynevezett digitális pókerasztalok, haladva a kor vívmányaival.

Versenyek

Itt is fejlődés várható, teret fognak engedni a remélhetőleg növekvő nevezőknek, figyelik majd az igényeket, milyen változásokon mennek át maguk a játékosok is. Felesleges és keveset látogatott asztalokat csökkenteni, vagy éppen törölni fogják, hogy ne állandó sorban állás jellemezze a keresett játék- és versenytípusokat. Valószínűleg bővülni fognak azok a versenyek, ahol értékes tárgynyeremények lesznek, illetve olyanok, melyeken élő versenyekre lehet kijutni.

Utóbbival még inkább előtérbe kellene helyezni az online termek élő verseny szervezését, hogy így legyen bizonyítva, ez az iparág nem hókuszpókusz elméleteken alapszik, nem csal, játékosai élőben, hús-vér emberként is tudnak játszani!
A világhálón szélesebbé kell majd húzni a díjazottak számát, hogy többen éljék át a sikerélményt, hiszen Winslow Taylor (a vezetéselmélet egyik szülőatyja) is felvázolta: a sikeres ember motivált és elégedett. Ha ezen elméleten továbbhaladunk, akkor egyértelmű, a sikeres játékos boldog, és még többet játszik, és egy esetleges kudarc után tőkét és energiát fektet a további munkájába.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Magic 2015 teszt – Egy játékos szemével

    A széria legújabb darabja ezúttal egy teljesen másfajta játékélményt kínál. Kérdés, hogy jó ez nekünk avagy sem?

  • Gwent

    A Gwent mini kártyajáték olyan mint a politika, csak őszintébb - Sigismund Dijkstra.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.