2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Athlon XP-ről Core i3-ra

A címben már sok minden benne van, de aki egy szokványos tesztet vár, azt arra kérem ne olvasson tovább!

[ ÚJ TESZT ]

Játékok, Negatívumok, Végszó

Játékok:

Ez az egyik olyan pont, ahol a noti nem jeleskedik. Először a Tomb Raider Underworld és a Legend demoját próbáltam ki. Maximális részletesség mellett szaggat mindkettő, viszont közepesnél már szépen megy, főleg ha kikapcsolom az árnyékokat. Tettem egy próbát a Gothic 3-mal (1.74-es verzió) és az Oblivionnal (1.2), ez utóbbit viszonylag szépen viszi, sokkal jobban mint amire számítottam, simán játszható (azért ne 60 FPS-re tessék gondolni!). A következő a sorban a Steam kliens telepítése, majd a Portal, HL2: Lost Coast és HL2: Deatmatch játékok letöltése. A Portal szépen, még maximális beállítások mellett is, de a másik kettőnél gondok vannak. A Lost Coast-nál furcsa beakadások voltak, akár több másodpercig is, a Deatmatch-nél valamiért mintha nem működne a V-Sync, mert nem picit rángatózik a kép, nem folyékony. Pár napon belül kipróbálom majd a Tomb Raider Anniversary-t is, remélem az majd maximális grafika mellett fog 60 FPS-el menni.:) Volt még néhány játékszoftver, amiket ki szerettem volna próbálni, de az egyik nincs otthon, a másikat meg valamiért nem olvassa be az optikai meghajtó.

Negatív élmények:

Elérkeztünk a fekete leveshez, azaz a negatív tapasztalatokhoz. Az első és egyben a legbosszantóbb problémám a géppel, hogy meghatározatlan időközönként, amikor az egyik ventit felpörgeti a gép, egyszerűen semmire nem reagál, vagyis gyakorlatilag lefagy a felpörgetés idejére, ami nagyon zavaró, hiszen ez legtöbbször 1-2 másodperc is szokott lenni. A Lost Coast-nál észlelt problémák többsége valószínűleg ez miatt volt. Fogalmam sincs, hogy mi okozhatja, mivel teljesen friss Windows 7 van a gépen, csupán néhány napos és a legszükségesebb segédprogramokat telepítettem fel rá a driverek mellett.

A másik nagyon bosszantó dolog, hogy a dupla rétegű DVD lemezeket valamiért siralmasan kezeli, van olyan, amit be sem olvas, pedig a lemez hibátlan. Az Optiarc 7580S nem is szerepel a hivatalos oldalon, ami szintén nem igazán értek. Egy ilyen drága gépnél ez azért azt hiszem elég ciki.

Konklúzió:

Összességében tehát egy remek gép az Acer Aspire 5742G. HA nem lennének ezek a kellemetlenségek a ventivel és az optikai meghajtóval, akkor egy rossz szavam se lenne, azonban együtt kell éljek velük, hiszen most több évig ez fog szolgálni, egész pontosan 5 évig, mivel 5 év, teljes körű garancia érvényes rá, amit még kimondani is jól esik.:)

Fontos megjegyezni, hogy a felpörgetéses probléma ellenére a hűtés dicséretre méltó, ugyanis üresjáratban abszolút nem melegszik, még csak langyosnak is erős túlzással mondható. Játékok esetén kezd melegedni, de akkor is csak kellemes „kéz-melegre”, és bőven nem forróra. Egy szó, mint száz, a hűtés nagyon jól teszi a dolgát és rendkívül csendesen!

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a nem kevés szöveget! Ha már egy valakinek a hasznára vált, akkor már megérte!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.