2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ASUS X550DP Notebook

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Hűvös palmrest, USB 3 portok, lapos kivitel, kiváló multimédiás eszközök és bővíthető memória: nekem bevált!

[ ÚJ TESZT ]

Külcsín

Mint ahogy a képen is látszik, a notebook kívül körkörösen maratott, ezért némi csillogást és valami furaságot visz a gép karakterébe.

A billentyűzet, és a kijelző kerete matt fekete, a belső a billentyűzet körül sima, és minimálisan, nem túl feltűnően pöttyözött.

A touchpad mellett rücskös, és ennek a jobb oldalán szerepel a matrica, amin leírják a gép minimális információit.

A notebook jobb oldalán található a hűtőrendszer szellőzője, érdemes sík felületen használni

A két darab USB 3.0 port is szintén a gép bal oldalán helyezkedik el, a HDMI, a VGA kimenet és a modem csatlakozója mellett. A jobb oldalon található a töltő csatlakozó, és a DVD meghajtó. Ezek mellett van az egy szem kis USB 2.0 port.

Közvetlenül a széles touchpad mellett a notebook szélén található 6 kis jelzőfény. Ezek sorrendben:
- Kijelzővilágítás
- Töltés
- HDD-munka
- WiFi-használat
- A többi kettő pedig a zároláshoz köthető.

A kijelző a notebook testéhez két ponton van rögzítve, kinézetéhez viszonylag masszívan. A Power gomb a billentyűzet fölött bal oldalon helyezkedik el, amit néha óvatlanul megnyomunk, mikor az Esc-et nyomnánk meg.

A webkamera a monitor felső részén középen található, ami hasznos a videóhívásoknál. Sajnos a kamera felbontása alacsony, ezért szerintem érdemes beszerezni egy külön erre a célra fejlesztett eszközt.

A "Fn" billentyű megnyomásával elérhető gombot (Pl.: F1, F2, F3, stb.) közül csak az alvó üzemmód, és a fényerő szabályzó érhető el, így a touchpadet nem lehet letiltani, ami idegesítő, mert gépelés közben az ember keze véletlenül rácsúszik, és odébb ugrik a kurzor.

Képernyő:

A felbontás megfelelő, csak talán maga a kijelző kicsi. A színei az elmegy kategória, nem csúcs, de általában külső monitorra van kötve, de amúgy teljesen olvasható. A képernyő nagyon könnyen porosodik, de nagyon könnyű tisztítani is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.