2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Alcatel V575: a látszat néha csal

Érintő képernyős telefon, ránézésre okosnak is tűnik, kicsi és kedvező az ára, de bizony ez nem android.

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia, adatkommunikáció, összefoglaló

Multimédia, adatkommunikáció és akkumulátor

Kezdjük talán a rossz hírrel, nincs sem HSDPA, sem pedig 3G, csak EDGE van, mint mobilhálozati adatkommunikáció. Van viszont wifi, ami örvendetes, mert utóbbit használva élvezhetőbb egy fokkal a böngészés, bár még így sem egy élmény. A YouTube-ot felejtsük el, kliens nincs telepítve, nem tudom, létezik-e Java alá, de nem hiszem.

Opera minivel és Opera mobile-lal ugyan sikerült pár videót megtekintenem, ami elérhető mobilkészüléken is, de a 3gp formátum miatt katasztrofális élményben volt részem. Mindazonáltal a hardverről sem hiszem, hogy megbirkózna komolyabb video file-okkal. Általános türelmes böngészgetésre, ha nagyon muszáj, megfelelő az eszköz, teszem azt, híroldalak, email-ek.
Egyébre csak nagyon edzett idegzetűeknek ajánlanám.

Belső tárhely az, ami nem sok, kb. 50 MB, de bővíthető Micro SD-vel. Sajnálatos módon az akkumulátort ki kell szedni, hogy az említett eszközt behelyezzük. Ennek szomszédságában található a normál SIM-foglalat is.

Jöjjön a zenei rész, ami egész korrekt, válogathatunk dalok, előadók, albumok szerint, de hozhatunk létre lejátszási listákat is.

Továbbá van gyárilag sémázott hangszínszabályzó is, de a zenei szoftver kezelőfelülete is kellemes kinézetű.

Kihangosítva egész jól szól, bár nyilván sem mélyek, sem éles magasak nem jellemzik, zúzósabb zenei műfajoknál, vagy, ha maga az mp3 file is hangosabb, tapasztaltam kis torzítást. Fülesem egy viszonylag olcsóbb 3500 forintosos „agybadugós” kínai darab, korrektül szólt vele.

Az akkumulátor, ami nyilvánvalóan a hátlap alatt rejtőzik, 1400 mAh-s. Ami ilyen kis készülékben egész combosnak mondható, 2 napig elduruzsol, ha nem wifizünk állandóan és az adatkapcsolatot is offline-ra állítjuk.

Fényképezés

A hátlapi kamera 1600x1200-as maximális felbontást tud. A beállítási lehetőségek ehhez képest egész széleskörűek. Állítgathatunk képminőséget, fényviszony-profilokat, expozíciós értéket. Van még továbbá mosolyfelismerő, sorozatkép, ilyen-olyan effektusok és valami villogásgátló opció. Utóbbi, gondolom, arra szolgál, ha valami kijelzőt fényképezünk, ne vibráljon\csíkozzon be az elkészült fotó.

Lőttem hamar két képet mindenféle beállítgatást nélkülözve, az eredmény eléggé ratyi. De szabad téren, jobb fényviszonyoknál, kis szöszöléssel talán elfogadhatóbb képeket lehetne készíteni. Bár nyilván felbontásügyi hiányosságok és autófókusz nélkül azért erre kevés az esély.

Végszó, összegzés

Megvallom őszintén, akármennyire is hiányos, a droid dömping és a szuper highend okosmobilok között újabb üde kis színfolt számomra.

Nem tud valójában semmi extrát, amit tud, azt sem villámsebességgel. A célközönséget sem tudnám megmondani, illetve kifejteni, hogy kinek, kiknek szánták ezt a készüléket. Kis odafigyeléssel és használhatóbb, erősebb adatkommunikációt tekintve jobban felszerelt hardverrel korrekt kis "buta" telefon lehetett volna.

Tetszett:
gyors, átlátható rendszer
kapacitív érintőkijelző
pofás és korrekt zenei rész
viszonylag sok opció a kameraszoftvernél
wifi

Nem tetszett
HSDPA hiánya
LED-vaku hiánya
kicsi belső tárhely
gyengécske hardver
elavult kamera

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.