2024. május 15., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Alcatel OT-355D, a randiguru

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Dual-SIM, qwerty billentyűzet, sunyi funkciók és szemtelen ár

[ ÚJ TESZT ]

Belsőség

Az Alcatel kis két SIM kártyát telefonja rendkívül egyszerű menüstruktúrával rendelkezik, nem szabad az Androidból megszokott funkciókínálattal számolni. Nem elég, hogy két SIM kártyát tehetünk bele, de található a menüben egy "Hamis hívás" opció, ami arra hivatott szolgáltatni, hogy előre beállíthatjuk, hogy egy kellemetlen helyzetben a telefon hívást szimuláljon, ezzel húzva ki minket a csávából. Igen, ez az a feature, amit a csajos filmekben szoktunk látni, amikor is a csaj barátnője felhívja a randin lévő leányzót, hogy valami sürgős indokkal élve megmentse őt. Hihetetlen, mennyire leleményesek a francia (kínai) fejlesztők.

A szám gombok a qwerty billentyűzetbe integrálva, balra pozicionálva találhatóak meg, ezáltal a balkezesek kevésbé fogják megszeretni ezt a kialakítást. A teljes billentyűzettel rendelkező telefonok alapesetben vad gépelésre megalkotott csodák. Ez viszont erre nem igazán jó, legalábbis az én ujjaim nagyon nem akartak ráállni ezekre a kicsi gomboknak. Valószínűleg a tervezők is arra figyeltek, hogy a műkörmös hölgyek körömmel nyomkodják majd, nekik legyen kényelmes, ne az átlag embernek.

Az Alcatelben nagyobb memória és annak bővítésének hiányában zenelejátszó és MP3 csengőhang nem kapott helyett, van viszont FM rádió, aminek a használatához csatlakoztatni kell a dobozban található headsetet is.

Ebben a modellben 3G nem, de GPRS megtalálható, ami a nagyvilág kapuit nyithatta volna ki, ha be lehetett volna állítani az adatkapcsolatot, de ez valahogy nagyon nem akart sikeredni. Ennek ellenére a készüléken található WAP böngésző, időjárás alkalmazás, és még RSS olvasó, is, ami már majdnem üzleti kategóriává teszi a telefont, de azért mégis, köze sincs ahhoz.

Egy Galaxy Tab árának tizedéért kapunk még a telefonba VGA kamerát, ami borzasztó képeket csinál, így ne nagyon készüljünk ezzel tájképeket csinálni. A körülbelüli 5MB memóriához jár még fájl böngésző is, illetőleg, hogy tényleg Blackberry érzésed legyen, írhatsz jegyzeteket, feladatokat, kapsz naptárat, számológépet, és még mértékegység átváltót is.

A hamis hívás után a másik menüpont aminél leestem a székről, az a játék volt, mert hogy abból 2 is van! Az egyik egy bambuszokon ugráló panda története, míg a másikban átélhetjük a szabadesést egy csirke bőrébe bújva.

Összegezve az Alcatel OT-355D típusú mobiltelefont, azt tudom elmondani, hogy ezért az árért kapunk egy alap tudású készüléket, melyhez még qwerty billentyűzet is társul, ugyan ezt Facebook chaten nem használhatjuk, csak SMS írásakor. Azt hiszem, kijelenthető, hogy ez a legolcsóbb elérhető teljes billentyűzetes független csoda a piacon jelenleg, és ennyiért jó vétel, hiszen rögtön két telefont is helyettesít, és külön tetszettek azok az apró dolgok, mint a hamis hívás funkció, vagy az alsó kategóriás játékok.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.