2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

AKRACING Player Gaming Chair

Gamer szék nem csak gamereknek! Vajon fontos-e egy jó szék, ha órákat töltünk a monitor előtt?

[ ÚJ TESZT ]

Kényelem, helyes tartás

Az ergonómiai kialakításról nem gondoltam többet, mint látványelem, ami a közönség megszólítását hivatott elvégezni. Tegyük hozzá meglehetősen jól. Ellenben a több hónapos használat után azt kell, hogy mondjam: több mint látvány. A helyes testtartás nagyon fontos a számítógép használata közben, szerintem ezt mindenki nagyon jól tudja, nyilván vannak, akik erre törekednek is, de nyugodtan a szívünkre tehetjük a kezünk, mindenki szeret tunyulni a székben.

A helyes ülésnél figyelnünk kell arra, hogy a derekunkat támassza a szék. A lábunknak kényelmesen kell pihennie a földön, a könnyebb vérkeringést segítve a térdhajlatban. Az asztal magassága akkor megfelelő, ha kb. 90 fokos könyöktartással tudjuk használni a billentyűzetünket.

Azt, hogy ezt a tartást elérjük, kimondottan sokat segít az említett állíthatóság, a széknek magának és a karoknak is. A székhez kapott két párna szintén segít a kényelem megtartásában. Bár ebben azért vannak kérdések, valakit kimondottan zavar a deréknál elhelyezett párna, másokat pedig éppen ellenkezőleg.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.