2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Ainol Novo7 Fire: Bestbuy-díj esélyes

2 mag, 7", 1280x800 pixel felbontású IPS kijelző, viszonylag nagy akkumulátorral? Ide vele!

[ ÚJ TESZT ]

Hardver/szoftver

Hardver

A kütyü lelke egy AMLogic gyártmányú SoC, jelesül az AML8726-M6, amely egy 1,5 GHz-en működő, kétmagos processzort és egy szintén kétmagos Mali-400-as grafikus gyorsítót tartalmaz. A készülékben 1 GB RAM található.

A szintetikus tesztek eredményei alant láthatóak:

A pontszámok nem túl magasak, azonban a mindennapos használatra véleményem szerint bőven elegendő a hardver. A családban van kisgyerek is, így számos játékot leteszteltem működés közben, melyek közül a gyengébb grafikával rendelkező programok gond nélkül elfutottak, míg a komolyabbak már rendesen megizzasztották a Fire-t.

Szoftver

A táblagépen gyárilag az Android 4.2.1-es változata teljesített szolgálatot, azonban egy ideje elérhetővé vált a 4.2.2-es frissítés, így már én is azzal használom a gépet.

A kezelőfelület a Nexusból lehet ismerős, ugyanis felül található az állapotsor, melyet ha balról húzunk le, akkor az értesítési felületet kapjuk, míg ha jobbról, akkor a kapcsolók bukkannak elő.

Akinek a megszokott "tablet UI" tetszik, annak sincs oka a bosszankodásra, mert a beállítások között ennek átállítására is van lehetőség.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.