2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Ainol Novo7 Fire: Bestbuy-díj esélyes

2 mag, 7", 1280x800 pixel felbontású IPS kijelző, viszonylag nagy akkumulátorral? Ide vele!

[ ÚJ TESZT ]

Csomagolás, külső, kijelző

A csomag

Miután sikeresen megszabadultam a "2 kilónyi" buborékos fóliától , a dobozt egy réteg hungarocell is körülfogta - biztos, ami biztos alapon. (igen, kijelenthetem: biztonságos volt a csomagolás! :) )

A (szerintem) ízléses doboz a tableten kívül az alábbi tartozékokat rejtette:
- töltő adapter az európai szabványú kiegészítőfejjel
- USB kábel
- OTG adapter
- olcsó fülhallgató
- útmutató kínai nyelven

Külső

Az előlapot természetesen az 1280x800 pixel felbontású IPS kijelző uralja, az ezt körülvevő káva véleményem szerint pont ideális, mert biztonságosan meg lehet fogni anélkül, hogy képernyőt kellene fogdosnunk. Az előlapi kamerát felül a képernyő közepéhez viszonyítva kissé balra helyezték el, míg alul található az Ainol felirat.

Ha fektetve tartjuk magunk elé az eszközt, akkor oldalt a bal felső sarokban lelhetjük meg a 3 fizikai gombot, amelyek közül az első a képernyőzár, mellette a hangerőszabályzó, míg az utolsó egy HOME gomb. Utóbbinak nem sok értelmét látom, hiszen maximum arra tudjuk használni, hogy visszatérjünk a főoldalra az asztalon.

Bal oldalra kerültek a kivezetések, illetve a microSD bővítőhely.

HDMI-n keresztül FULL HD-ban képes továbbítani a képet.

A hátlap anyaga a hivatalos forrás szerint magnalium ( magnézium-alumínium ötvözet), melyet körülölel egy ezüstszínű műanyag keret is. Őszintén mondom, felüdülés az előző, (igazán) fém akkumulátor-fedél után. Egyrészt ez az ötvözet ellenállónak tűnik az ujjlenyomatokkal szemben, másrészt a Wifi-jel erősségére is jótékony hatással van, ugyanis nagyon látványos a különbség az elődhöz képest, amely alig pár méter távolságra már elvesztette a kapcsolatot a routerrel. A Novo 7 Fire esetén ilyenről szó sincs.
A bal alsó sarokban látható a hangszóró, amelytől nem kell csodát várni, de az elődöt ebből a szempontból is felülmúlja.

A hátlapon megtalálható 5 megapixeles kamera segédfényt is kapott, azonban ennek erőssége a nullához konvergál, így maximum zseblámpaként lehet némi hasznát venni, bár annak szintén nagyon gyenge.

Kijelző

A színek élénkek, a betekintési szögekkel az égvilágon semmi probléma nincs, bár tény, hogy erős napfényben ez is nehezebben látható, ahogy az sajnos a legtöbb hasonló eszközről elmondható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.