2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

A Windows 8 naptárának bemutatása

Egy jó naptár meghatározza az életedet, egyszerűen mozgatható az időben, és egyszerűen bővíthető.

[ ÚJ TESZT ]

Negyedik oldal

Produktívabb lesz a munka

Végül pedig, ha jól végeztük a munkánk, egyre több és több ügyfél fogja használni Naptár alkalmazásunkat élete és napirendje megtervezéséhez, akár otthon, akár a munkában. Úgy alakítottuk ki a Naptárt, hogy egyre jobban illeszkedjen szokásaidhoz, ahogy egyre többet használod.

Hét nézet

Mint ahogy azt gondolhattad már, a Heti nézet akkor igazán hasznos, ha rengeteg találkozód van, ez a nézet pedig egy helyen összesíti mind, így adva egy átlátható képet arról, hogy mi vár rád a héten.

A Hét nézet egy vasárnaptól szombatig terjedő áttekintést ad a hétről

Két nap nézet

Tudjuk, vannak olyan napjaid, amikor nagyon elfoglalt vagy, akár az iskolában, akár a munkában, akár otthon – vagy mind a három helyen. Szerettünk volna egy olyan kialakítást elérni, amely sokkal nagyobb rálátást és precíziót enged meg a felhasználónak. Ugyanakkor nem szerettük volna, ha túl kevés információt látsz, egyfajta “csőlátást” okozva így, az események túlzott eltávolításával. Végül megtaláltuk a megfelelő megoldást, s így kerül kialakításra a két napos nézet a Naptárban.

A két napos nézet azért hasznos, mert ahhoz, hogy jó döntéseket hozz ma, látnod kell mi fog történni holnap. Ezen felül ez a nézet kihasználja a modern szélesvásznú monitorok adta előnyöket, anélkül, hogy zavaró lenne ez. Ez is, mint a többi nézet, a naptár sávból és az eseményekből áll. (Egy tipp: Minden nap külön görgethető anélkül, hogy a vele szomszédos nap elmozdulna, tehát meg tudod tervezni az estédet is, de közben láthatod a következő reggelkor esedékes találkozód adatait is.)

Több lehetőség az eseményekkel

Legvégül pedig: tudjuk, hogy sok felhasználó használja naptárát emlékeztetőnek (pl. “Fizesd be a telefonszámlát”, “Szülői értekezlet délben”). Ahogy azt már korábban említettem, bárhová is kattintasz - vagy érsz az ujjaddal a naptárban - mindig beírhatod az aktuális esemény adatait.

Ezen felül ezekhez az általános műveletekhez is hozzáigazítottuk a Naptáralkalmazást, tehát ahogy változnak az igényeid, úgy követi le azt a program és változik veled együtt, hisz az átláthatóság és a funkciógazdagság egy jó digitális naptár ismérve, ez teszi különlegesen egyedülállóvá.

Például vegyük a következő helyzetet: túrázni mész nyáron a családoddal. Nem csak a túrázást, mint eseményt tudod hozzáadni a naptáradhoz, hanem minden fontos információt tudsz csatolni az eseményhez, úgy, mint repülőgép járatok fel és leszállása, igazolószámok, és útitervek — nincsenek többé papírhegyek vagy felesleges üzenettovábbítás. Tehát minden rendben.

Még egy szemléletes példával élnék: a családom naptárában van egy visszatérő esemény, mégpedig a szombati takarítás napja, amely az egész családra vonatkozik. Egy papíralapú naptárban, ezt nagyon nehéz és fárasztó nyomon követni, vagy meg lehet tenni, csak akkor az egy külön, erre a célra fenntartott naptárat igényelne. Azonban az alkalmazásban minden eseménynek jut egy külön oldal, így téve a program a káoszt átláthatóvá, legjobb tulajdonságait ötvözve.

Az Események oldal olyan beállításokat ad a kezedbe, mellyel egyszerűen tervezheted meg életed.

Reméljük, élvezed a Windows 8 megjelenésre szánt változatában a Naptár használatát. Azok a visszajelzések, melyeket a korábbi, felhasználói előzetesben kaptunk nagyon hasznosak voltak, és mindet – vagy legalábbis majdnem mindet – átnéztük. Köszönjük! Reméljük, ahogy haladunk a Windows 8 végleges megjelenése felé, egyre jobban szeretitek az újonnan a rendszerbe kerülő fejlesztéseket.

A szerző megjegyzése: Ajánlom a cikket elsősorban Kalandornak, és köszönöm a megjelentetéshez való jogot, és engedélyt a Microsoft Magyarországi képviseletének, és Papp Erzsébetnek!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.