2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Búcsú a Radeonoktól 10 év után

Mi késztethet egy egyszerű felhasználót arra, hogy bő 10 évnyi piros oldal után átmenjen a zöldekhez?

[ ÚJ TESZT ]

Összegzés és végszó

Összegezve tehát az eddig leírtakat elmondhatom, hogy számomra nagyon úgy tűnik, hogy a zöld oldal sokkal optimálisabb, mint a piros, sok évnyi tapasztalat után már nincsenek kétségeim efelől. Mivel én rendszeresen játszok a mai napig OGL játékokkal, így számomra ugyanolyan fontos ez az öreg API, mint az összes többi. Az NVENC enkóder pedig segített abban, hogy ne kelljen végre minden videót újraenkódoljak 1440p felbontásban, ezzel rengeteg időt és energiát spórolok meg.

Végezetül ott volt a „felhasználóbarátabb” driver a zöld oldalon, amit úgy gondolom részletesen sikerült elmagyaráznom, hogy számomra az miért barátibb egy egyszerű felhasználó számára.

A váltás oka tehát nem más, mint a megváltozott igényeim.

A GTX 1060-ast augusztus első felében vásároltam kereken 45.000 Ft-ért, ami egy Gigabyte G1 Gaming változat, maximálisan meg vagyok elégedve, terhelés alatt sem hallani a hangját, mivel zárt házban van és én ráadásul mindig fejhallgatóval játszok, igaz, hogy nyitott kialakítású fejhallgatóval, de ennek ellenére se hallom a VGA-t, ez pedig nagyon jó hír annak fényében, hogy már 4 éves.

Az RX470-est (MSI Gaming változat, szintén 4 éves) pedig kereken 25.000 magyar pénzért adtam tovább, így gyakorlatilag 20.000 Ft ráfordítással váltottam RX470-ről (4GB) GTX 1060-ra (6GB). Megérte? Igen, számomra nagyon is megérte, örülök, hogy megléptem.

Most már én is "zöld" vagyok és úgy tűnik, az is maradok

Röviden, tömören ez lett volna a nagy váltásom háttere. Köszönöm, ha elolvastad! Végezetül tisztelettel megkérnék mindenkit, hogy kommentelés esetén tartsuk tiszteletben a másiknak az igényeit/véleményét, további szép napot mindenkinek!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.