2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

A007 - A "kémóra"

Egy nem mindennapi "óra" bemutatkozása, természetesen a távol-keletről.

[ ÚJ TESZT ]

Külcsín, specifikáció

Külcsín, specifikáció

Maga az óra, bár nem olyan mint ami a doboz oldalán lévő képen látható, azért nagyban hasonlít rá. Elég robosztus a mérete 61 x 40 x 16 mm és 70 gramm (már-már gigantikus) és az anyaghasználat sem tökéletes, sőt az összeszerelés minősége is hagy némi kívánnivalót maga után.

Ezen tulajdonságokból a két utóbbi a hozzá kapott tartozékok nagy részére is ráillik. Például a kijelző kivilágít az óra oldalán, az akkumulátor ki-be helyezés és az óra szíjra erősítése-levétele nehézkes, bár masszívan a helyükön maradnak.

Az anyaga egyébként az a tipikus "kínai" műanyag --> fényes, kopogós, rideg. A mechanikai funkciók szinte mindegyike nehézkesen működik, az SD kártya behelyezésétől kezdve az akku vagy sim ki/beszerelésén át a csat működéséig.
Az órán lévő gombok, meglepően jól, biztosan működnek.

Az óra tetején található az 1,4 colos, 260k színű 128*160pixel felbontású rezisztív TFT érintőkijelző, amiről többször említem, hogy szinte használhatatlan. Bár egy tollal vagy akár a hozzá kapott érintő ceruzával éppen elég nagy pontossággal lehet nyomogatni, azért vannak olyan funkciók a méretből adódóan, amit már ezen eszközökkel is, szinte képtelenség végrehajtani.

Tőle balra a hívás kezdeményező és befejező gombok, közöttük pedig az OK vagy menü gomb. A jobb oldalon szintén ilyen elrendezésben a hangerő +/- és közötte a back/clear gombok.

Az óra jobb oldalán egy precízen illeszkedő gumiajtó mögött találjuk a microSD foglalatot ami maximum 2GB-ig fogad kártyát és a miniUSB csatlakozót, ez utóbbin keresztül tudjuk a készülék akkumulátorát feltölteni és ezen keresztül tudjuk számítógépünkkel összekötni, az adatcsere végett.

Mindezek felett az óra tetején helyezkedik el az 1.3 Mpx felbontású kamera. A kamera alatt egy nyílást találunk (mint később kiderült, ez az óra saját hangszórója) és vele átellenben egy pontszerű lyukat, ami alatt a mikrofon bújik meg.

Az alján az akkut kipattintva találjuk meg a simkártya foglalatot, természetesen a készülék hálózatfüggetlen.

Saját, kb. 20MB belső memóriával is rendelkezik amelyből mindössze 400kb-ot érhetünk el, de természetesen ment/játszik mindenféle formátumot a hozzá kapott microSD kártyára.

Ami a GSM részét illeti 900/1800MHz kommunikál, WAP, GPRS képes és természetesen SMS, MMS küldés-fogadásra is van lehetőség.

Multimédiás képességeit illetőleg MP3, MP4, 3GP hang-videófájlok lejátszására és JPG, GIF, BMP formátumú képek megjelenítésére is használható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.