2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

4. Bacsis-féle retroszámítógép-kiállítás

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Negyedjére kerül megrendezésre Bacsis Retro Számítógép kiállítása, ráadásul még nagyobb lesz, mint korábban!

[ ÚJ TESZT ]

Szűk 1 évvel ezelőtt tartottam meg a 3. Bacsis Retro Számítógép kiállítást

Három kiállítás után már-már rutinosan vágtam bele a negyedik kiállítás megszervezésébe is. Természetesen továbbra is szem előtt tartva a látogatói igényeket, s azok alapján próbáltam még tovább bővíteni a kiállításokat.
Persze ez nem egyszerű feladat, annyira nem, hogy idén már több mint 10 ember munkálkodik azon, hogy ez a kiállítás még nagyobb és még jobb legyen. Ennek köszönhetően ez a kiállítás minden pontján többet fog nyújtani, mint a korábbiak.

Frescho tovább bővíti a "nem x86 kompatibilis" gépek listáját, s a Commodore gyártású gépeken felül kifejezetten magyar gyártású szekciót fog bemutatni. (HT-1080Z, PRIMO, TVC)

Az idei kiállítás vendégül látja Alpi(Aventyr) kollégát is, aki a számítógépes tuningban jártas szaktudását fogja megmutatni a látogatóknak, és tuning show-val fog kedveskedni a jelenlévőknek. Természetesen hű próbál maradni a kiállításhoz, és mai szemmel nézve már erősen retro kategóriás gépeken mutatja meg, milyen is az extrém tuning, ráadásul, aki érez egy kis késztetést, ebben is kipróbálhatja magát a helyszínen.

Az x86 alapú gépek továbbra is az én szekcióm lesz, és természetesen én is azon dolgozok, hogy minél érdekesebb gépparkot vigyek a helyszínre. Így idén már ezekből a gépekből több, mint 40 számítógép lesz kiállítva, s ezúttal sem csak asztali PC-k, hanem laptopok is jelen lesznek.

Mivel évek óta nagy sikere van a retro multiplayeres saroknak, így a retro lanparty sarok is bővülni fog, s terveim szerint akár már 6 fő is összemérheti a tudását a Duke Nukem 3D, Blood, vagy akár a GTA játékokban.

Akik korábban is ellátogattak a kiállításra, azoknak természetesen idén is érdemes újra ellátogatni, mert nem csak az újonnan kiállított gépek lesznek az újdonságok, hanem a korábban kiállított gépek is bővülni fognak, hol egy-egy hangkártyával, hol pedig játékok terén lesz tetten érhető a bővülés, így még több játékot próbálhatnak ki a látogatók, még nagyobb élmény mellett. (Javaslom, fül/fejhallgatót hozzál magaddal!)
Újdonság lesz, hogy idén tervezek egy külön gázplazma-kijelzős szekciót is kiállítani, ahol értelemszerűen csak gázplazma-kijelzős gépek lesznek kiállítva, amiket természetesen – úgy, ahogy a többi gépet – ki lehet próbálni.

A kiállított gépeken felül a korábban is bemutatásra kerülő több, mint 250 db-os CPU gyűjtemény,

ami ismét csak bővült az elmúlt időszakban.

A helyszín nem változott a tavalyihoz képest, továbbra is Füle, Széchenyi I. u. 36, Művelődési Ház.

Az időpont pedig: 2018. május. 12-13.

Azaz eme sorok publikálásakor még van bő 1 hónap a műsorig, tehát szerintem Neked, Kedves Olvasó, bőven van időd, hogy megszervezd a programod, hogy el tudj jönni a kiállításomra. :-)

Figyelem, szálláslehetőség megoldható!
Sokan panaszkodtak, hogy messze van a kiállítás. Hát akkor próbáljuk orvosolni ezt a problémát is!
Ha a kiállítást nem is tudom mindenkinek házhoz vinni, de szállást igény szerint tudok biztosítani, a helyi vendégházban, pofátlanul alacsony áron! Ha ilyen jellegű igényed van, kérlek, keress privátban, vagy a plakáton is megtalálható telefonszámomon!

A következő 1 hónap nekem is elég zsúfolt lesz, hiszen a gépek karbantartása jelenleg is folyamatban van. Ezekről a blogomban folyamatosan fogok kisebb beszámolókat készíteni, amit szintén érdemes lehet követni, de ugyanúgy frescho blogja is folyamatosan spoilerezik, hogy mikkel is készül a kiállításra

Remélem, idén is sokan ellátogattok Fülére!

Végezetül pedig álljon itt egy kedvcsináló videó is:

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.