2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

14 fejhallgató gyorstesztje

A minap meghallgattam 14 fejhallgatót, amit magunkkal vihetünk egy utazásra. A kérdés: melyiket érdemes?

[ ÚJ TESZT ]

Konklúzió

Nos, ennyi lett volna a kalandom. Unalomig ismételt szlogen, de leírom, hogy aki nem szokta nézegetni a fejes topicot, szintén olvassa: a fejhallgatózás teljesen szubjektív terület. Ahogy nekem a fent leírtak szerint valami tetszik, úgy kedvelheti valaki a számomra bántó karaktert (lásd.: Denon 1100).
A Sennheiser legtöbb modellje, és a Denon AH-D1100 az árazáson úszik el, a „jó vicc” és „viccnek is rossz” kategóriákba, ezért ha olcsóbban sikerül fellelni, meghallgatásukra érdemes lehet időt szakítani. Meg kell szintén jegyezni, hogy a kiállított példányok futásidejéről nincs információ, további járatással módosulhat a hangjuk.

Számomra nagyon érdekes jelenség volt, hogy a Sennheiser mindkét tesztelt családjánál (HD4xx és HD2xx) az alacsonyabb verziószámú, és olcsóbb modell tetszett jobban, anélkül, hogy az árát figyelembe vettem volna. Tehát le kell számolni azzal a hiedelemmel, hogy a drágább mindig a jobb választás. Nyugodtan higgyünk a fülünknek!

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a végeredmény minden tanács után az, hogy a fejhallgatót a tulajdonosa használja, tehát Neki kell, hogy tetsszen! Mindezek ellenére azt hiszem a kiosztott címek némelyike beszédes: van, amit nem lehet szépíteni, mert tényleg rossz, és olyan formában, hogy az nem ízlés kérdése, mindenkinek csak rossz lehet. Divat és színek ide, vagy oda, ezeket a példányokat messzire kerülje el, aki valamit is ad a hangminőségre.

Köszönöm a figyelmet, további jó fórumozást!
-DBAtti-

Az írásban szereplő bármilyen megnyilvánulás nem minősül ajánlattételnek, az írás termékmegjelenítést tartalmaz, a nyugalom megzavarására alkalmas, szigorúan az én magánvéleményemet tükrözi. A cikket az Intergalaktikus Törvények védik a szerző tudta nélküli másolástól.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.