2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

14 fejhallgató gyorstesztje

A minap meghallgattam 14 fejhallgatót, amit magunkkal vihetünk egy utazásra. A kérdés: melyiket érdemes?

[ ÚJ TESZT ]

Teszt II.

AKG K518

Hang: mélytúlsúlyos, de nem mászik nagyon rá a többi részre. Tere szűkös, bödönös hang. Összességében élvezhető, de inkább csak mélyeket szeretőknek ajánlom.
Anyaghasználat: átlagos műanyagok, műbőr párnák, fényes színes műanyag díszbetétek. Kicsit féltem a csuklós mechanizmus műanyagjait.
Kényelem: nem az igazi. Vékony a fülpárna és nagy a szorítóerő, fejpárna nincs, nyomja a fejem búbját.
Extrák: síkba hajtható és teljesen összecsukható kagylók.
Ár: 15.000 HUF

Verdikt: a hangélmény nem lenne rossz, ha az ember szereti a mélyeket. Nálam kényelemben vérzik el. „Meghallgatásra ajánlott” mély igény esetén.

AKG K519 DJ

Mindenek előtt ez a fejes nem azonos a K518-al! Külsőleg nagyon hasonlók, de hangban nagy az eltérés. A fel nem tüntetett szempontokból megegyezik a K518-al.
Hang: a K518-nál sokkal többnek éreztem a mélyét, és tekintve, hogy az 518-ban is van bőven, ebben rettentően sok. Dübörög, az én zenéimmel nem jó, nekem semmihez sem kellene. A közepe, magasa is valahogy másnak érződött, mint az 518, megtartva annak bödönösségét, úgy ahogy van nem szimpatikus.
Anyaghasználat: a műanyag díszbetétek itt szürkék, vagy feketék.
Ár: 13.000 HUF

Verdikt: Ne tévesszen meg senkit a típusszám, az 518-as kellemesebb.
AKG K518 > K519.

Denon AH-D1100

Hang: BUMM A FEJBE! Rettenetesen sok mély, az egész középtartományt megfertőzi. Jobb forrás talán valamelyest enyhítene ezen. Technikailag jóval erősebb az eddig felsoroltaknál, jó a felbontása, kellemes a közepe és magasa, ám ez csak akkor érződik, ha nem erőszakolja meg éppen egy mélyhang. Jól szigetel.
Anyaghasználat: a korábbiaknál magasabb kategória, nagyon kellemes bőrözés, puha párnázás, és egy jó műanyag pánt.
Kényelem: nagyon jó, nincs túlzott szorítóerő, a fül köré ül a fülpárna, ami elég vastag és puha. A pántra sajnos már nem jutott, de az így sem zavaró.
Extrák: síkba hajtogatható fülkagylók.
Ár: 55.000 HUF

Verdikt: anyaghasználata kellemes, kényelmes, szép. Hangja nálam egyáltalán nem bejövős. Minden ének brummog, üvöltenek a mély tónusú vonósok (csellók, bőgők), pengetősök (basszer, de a sima akusztikus gitár is). Ezen az áron még a jó minőség, és magasabb technikai szint sem menti meg a „jó vicc” minősítéstől. Én azonban soha nem venném, mert egyszerűen nem az én világom.

AKG K512 MKII

Első és legfontosabb: nem keverendő a sima műbőr párnás K512-vel!
Hang: szerethető, de vannak neki is problémái. Szigetel rendesen, magas, közép megvan, talán hajlamosabb sziszegésre, cincogásra. Mélye azért van, Beyerhez szokott fülemnek kevés, de az egész élvezhető, a többi versenyző teljesítményét figyelembe véve nagyon jó (ár tudta nélkül is simán veri a 429-449 párost mindenben).
Anyaghasználat: jobb fajta műanyagok, könnyű, látszólag strapabíró szerkezet. A fülpárnák textil borításúak.
Kényelem: nagyon jó. Az automata fejpántállítás miatt nincs is szükség a pánt párnázására, a textil párnák vaskosak és kényelmesek, sokkalta kevésbé izzasztják a fület, mint a műbőr, vagy bőr változatok. Itt felhívnám a figyelmet a szövetek koszolódására, az ugyanis már a demo példányon is látványos volt. Kár hogy ilyen világosszürke árnyalat, egy fekete, vagy sötétebb szürke többet eltűrne.
Extrák: automata fejpánt állítás.
Ár: 12.500 HUF

Verdikt: nagyon kényelmes, és strapabíró konstrukciónak tűnik, de rendszeres tisztítása ajánlott, „meghallgatásra különösen ajánlott”. Ide kell közbevetnem, hogy nekem a Beyerdynamic DT235 hangja jobban tetszik, de kényelemben simán veri az AKG K512 MKII.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.