2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Vásárlás külföldi devizában / nyaralásra bankkártya

    Mostanában sokat vásárolok külföldről, így egyre jobban érett bennem a gondolat, hogy valamit tenni kellene annak érdekében, hogy ne fizessek a banknak a váltásból adódóan a vásárlások után.
    Mi is a probléma?
    2018.01.26-án az USD középárfolyama 248,94HUF. Ellenben ha én vásárolok valamit 1dollárért, akkor nekem 255,36HUF-ot kell azért fizetnem (ez nagyon kevés esetben nem így van, manapság már szinte mindenkinek deviza eladásin számolják el a vásárlást a kártyával). Ez azt jelenti, hogy minden vásárlásom után kb. 2,5%-ot kifizetek a banknak. Emellett sosem tudom, hogy pontosan mennyibe fog kerülni az adott termék, ugyanis a tranzakció könyvelési dátumán történik meg a forintra történő váltás, ami a vásárlás után pár nappal van.
    Ezenkívül folyamatosan ki vagyok szolgáltatva az éppen aktuális árfolyamnak, azaz most amikor ezeket a sorokat írom nagyon kedvező az USD árfolyama, amiből szeretnék bevásárolni, hogy amikor kedvezőtlenebb lesz akkor én az olcsón megvásárolt USD-met tudjam költeni.

    Kerestem több megoldást is a fenti problémákra, de egyik sem volt igazán jó, mindenhol voltak olyan költségek, ami miatt nem érte volna meg az egész, vagy szimplán bizalmatlan voltam.

    Folytatás...

    tomazin 6 éve 21

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.