2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Az emberi lét értelme?

    Az emberi lét értelme?

    Nem áll érdekemben senkinek se az értékrendjére, vagy a személyes véleményére hatni, én csak saját képzelgéseimet osztom meg magam szórakoztatására.

    Az élet értelme? Hogy meghalj.

    Mindig, amikor felkeltem az elcseszett álmomból, átjárt egy megmagyarázhatatlan érzés. Egy olyan érzés, amit nagyon sokáig nem fogtam fel, hogy mit jelent pontosan. És bár nem tudtam, de mindig jelen volt az életem során. Nem tudom mi okán született meg bennem ez a fojtogató érzelem, de úgy gondolom, hogy már megfogantatásom pillanatában is rendelkeztem már vele.

    Ez pedig az élet értelmének megkérdőjelezése.

    Egy olyan világban kell élnem, amiben akár sikeres leszek akár sikertelen, akár boldog leszek akár boldogtalan, akár egyedül leszek vagy sem, akár szenvednem kell vagy nem, akár beteljesülnek az álmaim vagy sem, végén úgy is a föld mélyén végzem előbb utóbb mindenkivel együtt. Viszont ameddig ez meg nem történik, csak a szenvedés és a boldogság közötti libikókán kell egyensúlyoznom, úgy, hogy annak semmilyen elemét nem változtathatom meg, bármennyire is szeretném.

    Ez egy olyan “szenvedés”, amely ellen nem tehet az ember. Minden rosszat, amit a világ nyújt el kell fogadni, és erre mindenki egy szót használ.

    „Ez az élet rendje”.

    Folytatás...

    Krisztianby 4 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.