2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Balkon chili 2020 - A katasztrófa éve

    Hogyan is kezdtem tavaly ezt az egészet?: Balkon chili - avagy Az élet utat tör magának!

    "Kezdjük ott, hogy sem istenadta tehetségem, sem szakmai előképzettségem nincsen, nem hogy a chili paprika, de semmiféle növény termesztése területén. Ellenben lusta vagyok, kétbalkezes, és hamar megunok mindent."

    Nos, ezen állításaim ugyan már tavaly is bőven beigazolódtak (Balkon chili v2 - Megmérettetés
    ), azonban idén mutatkoztak meg teljes valójukban. Komolyan, idén minden, de minden félre sikerült, olyannyira, hogy már-már elgondolkodtam azon, hogy jövőre rendesen csinálom (bár tudom, hogy a lustaság győzni fog).

    Simán elsunnyoghatnám a dolgot, mosdathatnám magam, és mindig csak azon év eredményeit jegyzetelhetném ide fel, ami valamiféle siker élménnyel záródott, de nem az az ember vagyok, aki ne vállalná fel a hibáit. Szóval tessék, ez van, ha valaki kellő odafigyelés nélkül, a tanácsok félig meddig betartásával (pedig hosszú órákat szánt az átolvasásukra) áll neki annak, amihez nem ért, azt is csak fél gőzzel, nos akkor ne csodálkozzon, ha az eredmény vagy bejön, vagy nem. Idén a nem.

    Folytatás...

    Kergeboci 3 éve 7

  • Balkon chili v2 - Megmérettetés

    A korábbi részek tartalmából: Balkon chili - avagy Az élet utat tör magának!

    "Ma ott tartunk, hogy két kezemen meg sem tudom számolni a termések számát. Egy két növény kicsit leharcolt, de még a legmegrágottabb, legösszenöttebb, legkókadtabb is vagy két tucat virágot és 2-7 termést tud magáénak."

    Az utolsó képem és a fent linkelt bejegyzésem, augusztus végén született. A hozzászólásokba már büszkén be is mutattam, hogy végül a termésekhez, megérkeztek a festők is:

    Szeptember 3-4:


    Fiatal Mustard Jolokia


    Chocolate Habanero

    Minden szépen és jól ment. Sütött a nap, nőttek a paprikák. Én meg tele bizalommal.

    Szeptember 6-10:

    Folytatás...

    Kergeboci 5 éve 3

  • Balkon chili - avagy Az élet utat tör magának!

    Kezdjük ott, hogy sem istenadta tehetségem, sem szakmai előképzettségem nincsen, nem hogy a chili paprika, de semmiféle növény termesztése területén. Ellenben lusta vagyok, kétbalkezes, és hamar megunok mindent.

    Egyszer volt egy szobanövényem. Valamelyik fülledt, nyári napon, tartottam egy kis lakás szellőztetés. Akkor vettem észre (mert hogy nagyon zavart valami zörgés fent a szekrény tetején), hogy szegény kóróra száradt, addigra már teljesen beazonosíthatatlan növénykémről, nagyon könnyedén megfeledkeztem.

    Ellenben kezdő kapszaicin függő lettem az évek során, rengetek fajta chilit és szószt kipróbáltam és használok azóta is rendszeresen. Már-már néha a gyomrom is bírja a megpróbáltatásokat, bár ő még nem békélt meg ezzel a hobbimmal. Mivel mind petipetya Nagy chili topic. :) -jában fent vagyok, mind ügyfelünk és kollégánk is termeszt magának egy-két paprika tövet, adta magát az ötlet, hogy én is kipróbáljam magam. A tavalyi munkatárs féle csokoládé habanero mennyei ízes, zseniálisan füstölt karaktere és az egyik csípős fesztiválon beszerzett mustard jolokia fűszeresebb ízvilága annyira bejött, hogy ki is mentettük eme két paprika magját ültetés céljából.

    Folytatás...

    Kergeboci 5 éve 5

  • Sörlista - 2013

    2012, a SÖR éve volt.

    Legalábbis számomra. Az okokat hosszan lehetne sorolni, de tény, hogy sikeresen megszabadultam azon korlátoktól, melyek korábban a sárkány sör és soproni fajták "mámorába" kényszerítettek. Persze mindig is kacsingattam erre-arra, de ez a 2012-es év volt, mikor teljes erőből, és talán néhol kicsit túlzásba is esve bele vethettem magam a gasztronómia eme csodás szeletébe.

    Minden esetre sokat köszönhetek (munkám mellett :B) a Budavári Sörfesztiválnak (élménybeszámolóm) és a magyar söröket felvonultató Főzdefesztnek, na meg nem utolsó sorban annak, hogy Budapestre kerültem.

    A tavalyi listám nem teljes, 125 db különféle sört fajtát tartalmaz: Sörlista - 2012

    Ez nagyjából az a lista, amely azon söröket tartalmazza, melyekből minimum 1-et, ebben az évben kóstoltam először, és melyből nem egy darab, nagy-nagy kedvencem lett.

    Folytatás...

    Kergeboci 11 éve 4

  • Boci szemekkel: II. Budavári Sörfesztivál

    Csapjunk bele a lecs.. sörbe! Nem vagyok se tanult, se született gasztronómiai szakember, ezt a dicsőséget meghagyom az arra érdemeseknek Ez a szösszenet itt csak pusztán az élmény és vélemény szavakba öntése. Bár tudjuk, egy kép többet mond ezer szónál:

    Primator Double 24, Primator 16 Exclusive, Primator Weizen szűretlen, Stari meggy

    Első nap:

    17-18 között érkeztünk, meglepően kis létszámú ember lézenget a bejáratnál. 10 perces (se) sorban állás után, megvan a karszalag, térkép, ingyensör kupon. Első út a kártyaponthoz vezet. Természetesen ide is bevezették (tavaly is volt? sajnos akkor nem voltam) a készpénz és bankkártyáról feltölthető fesztiválkártyát. Ennek előnyeit és hátrányait gondolom már sok fesztivállal kapcsolatban részletezték, nem mennék bele. Mindenesetre mivel minden sarkon van egy ilyen,.. a számlád nem marad biztonságban.

    Főbejárat melletti pont helyeket kihagyva, inkább bent kerestük beváltó helyet. 1 embert kellett csak kivárnom. Korsó beszerzésnél szintén. Így hát a tömegre (ekkor még) nem panaszkodhattam. Ellenben 19 után már szépen megtelt a hely, bár nyomorogni, sörpultoknál vesztegelni egyszer sem kellett!

    Folytatás...

    Kergeboci 12 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.