2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hűtés csendesen olcsón!!ARCTIC COOLING ARCTIC F8 TC

    Egy jó ideje küzdök a kis htpcm halkabbá tételével. A zaj forrásosok, lépésről-lépésre történő csendesítése folyamatban van már egy ideje. Első lépésként egy Hitachi merevlemez kicserélése történt meg, egy kellemetlen visító hangtól szabadultam meg. Következett a VGA csere. Jelenleg egy passzív hűtésű kártya dolgozik benne.( Ez a leghalkabb:).) A táp egy 350FSP APN. 12cm ventivel. Nem a leghalkabb darab, de az áráért elég csendesen teljesít. És végül de nem utolsó sorban a CPU hűtés, amiről ez a kis írásom szólni fog.
    Mivel egyben töltögetős masina is, ezért éjjel is megy. Ezért igen fontos, hogy minél csendesebb legyen!
    Sok ventilátor és jó pár hűtőt kipróbáltam már de valahogy egyik sem nyerte el a tetszésem. A fő szempont halk legyen, egy X2-es CPU-t hűvösen tartson, és ha kisebbre, vagy laposabb házra cserélek lehetőleg abban is elférjen. Úgy gondolom sikerült egy elfogadható megoldást találni, ami költséghatékony, mindösszesen 2000Ft-ba került.
    Szereplők:
    Athlon2 X2 250 3000@3800Mhz A tuning azért kell, mert konvertálásra is használom a gépet. Így idle módban legyen csendes és gazdaságos, konvertáláskor meg kell az órajel.

    MSI K9A2 Neo2. Ez azért fontos mert ezek a lapok tudják kezelni a 3 ill 4pines ventilátorokat. De eddig nem tudta megfelelő mértékre csökkenteni a fordulatukat.

    Folytatás...

    csongi 13 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.