2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • [csabyka666] Nyomtatás "félig-beszáradt" tintasugaras nyomtatóval

    Üdvözlök mindenkit!

    Aki használt már tintasugaras nyomtatót, annak bizonyára nem újdonság a beszáradás jelensége. A típusnak ez egy sajnálatos velejárója - ha hosszú ideig nem használjuk a készüléket, a tintapatron fúvókáiban beszáradhat a tinta, ezáltal a nyomat halvány, csíkos, hiányos lesz.

    Ugyanez a jelenség előfordulhat akkor is, ha a patronban ugyan van festék, viszont már több alkalommal is újra lett töltve. 2-3 újratöltést még el szoktak viselni a tintapatronok, ennél többször felesleges próbálkozni vele, az eredmény nem lesz kielégítő.

    Gyakran csak akkor eszmélünk rá, hogy a nyomtatónkba beszáradt a festék, amikor záros időn belül nyomtatnunk kellene, és új patron vásárlására már nincs lehetőségünk. Szerencsére a segítségünkre van néhány házi praktika, mellyel életet lehelhetünk a nyomtatónkba!

    ###

    Az első és legkézenfekvőbb módszer, ha a nyomtató szoftverével végzünk egy fúvókatisztítást. Ez típusonként változó, hogy hol lehet elindítani, így a felhasználóra bízom. Ha a nyomtatóhoz nem került telepítésre szoftvercsomag, akkor a Start -> Eszközök és nyomtatók ikonra kattintva, vagy a Vezérlőpulton belül valahol megtaláljuk a készüléket. Jobb klikk, és valamelyik menün belül keressük meg a "karbantartás", fúvókatisztítás", "fejtisztítás", "maintanence", "head clean" vagy hasonló névre hallgató pontot.

    Folytatás...

    csabyka666 8 éve 19

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.