2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Gépállat, avagy, egyszerűen csak, a számítógépem.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Alaplapom: Gigabyte EP45-UD3R Rev 1.1 mod
Többen kérdezték már, hogy a lapjaim után miért írom oda, hogy mod, jogos a kérdés, a válasz kicsit már sánta. Mod mint Modification, azaz valamit változtattam rajta/rajtuk, és itt jön a sántítás, mivel ez egy cooler modification, mely alatt mit is értek, újrapasztázást, a szükséges bordák lecserélését és a szükséges alkatrészek hűtését, és bármilyen egyéb dolgot ami a jobb hűtést szolgálja. Így kerül a forró fejű chipek-re extra hűtőborda, a gyári paszta helyett minőségi, esetleg a gyári helyett jobb leszorítok, bármi.

Processzorom: Intel Core 2 Duo E8400, SLB9J
És ahogy nap mint nap használom: 3038Mhz-en (7.5*405), 1.008v-on, 1.5v-os PLL, 1.1v-os vTT, 0.76-os CPU Ref, 1.0875v-os vCORE. Terveztem, hogy polírozom ezt is mint az előző procim, de elég jó a kupakja, hála nem domború, nem homorú, a szélein kicsit lekonyul, de a többi nagyjából bőséges.

Processzor hűtőm: Scythe Mugen 2
Esténként passzívan, egyébként egy 200-300-at forgó hozzá járó gyári ventivel, ennek a pontos típusát sajnos nem tudom fejből.

Memóriáim: G.Skill Pi Black, F2-8500CL5D-4GBPI-B
2*2Gb-os kit ugyebár. És ahogy nap mint nap használom: 810Mhz-en, 4-4-4-10-es időzítéseken, 8-as Performance level-en és ezt mind 1.78v-on (vDIMM). (ref-ek 0.9v)

Videokártyám: Gigabyte ATi Radeon HD 4770, GV-R477D5-512H-B
Ő is sok kínzáson esett át, kezdve a hűtés felturbózásával, Scythe Musashi trónolt rajta egy darabig, viszont eladtam mert vitték jóáron, így azóta megint a gyári "terpeszkedik" rajta, viszont azt a műanyag vackot lecsavaroztam. A ramokról a bordákat lekellett fejteni, hogy vissza tudjam tenni a gyári bordát, sajnos, viszont a pwm-eken maradtak a bordák, szépen hűtenek is.
És ahogy nap mint nap használom: 500/425Mhz, igen, vissza van fogva rendesen, csak ha játszom vagy kell a nyers erő akkor engedem szabadjára a vadállatot ami a következő képen néz ki: 1000/4000Mhz, hát igen, kicsit megdobja. De, hogy is lett ez kivitelezve, a kártya gyárilag Gigabyte, gyakorlatilag ASUS, mivel referencia, lecseréltem a bios-t az asus top biosra, így a gyári órajelek 800/850-re módosultak, és az asus SmartDoctor programmal tudom állítani a vGPU-t egészen 1.3v-ig. Így lett ő eXtreme Edition, bios-, cooler-, voltmod.

Tápegységem: Gigabyte SuperB 460W, GE-R460-V1
Ami gyakorlatilag egy 400W-os FSP, így a 460W-ot csak pillanatnyi csúcsként emlegetném inkább.
Ezen felül szerintem jó kis táp, sokaknak "zörög" a benne lévő venti, én ezt eddig nem tapasztaltam, viszont halk, az 50%-os vga venti bőven elnyomja.

Merevlemezeim: Seagate Barracuda 7200.10, WDC WD2500AAJS, Samsung HD502IJ, Samsung SP1604N
Mit is írjak róluk. A Seagate a rendszer merevlemezem már lassan 3 éve, semmi gondom nem volt eddig vele, aktív hűtése van, stabil 31 fokon üzemel, amire lehetett tettem bordát, ártani nem árthat.
A 250-es WD szokott általában a rendszerbe kötve lenni még, aktív háttértárolóként, neki is aktív hűtése van. Egy másik ugyan ilyen 250-es wd, rajta is filmek, zenék vannak, pihen a polcon. Az 500-as samu-t nemrég vettem, eddig alig van rajta 30gb archiválva, ő a polcon pihen. A 160-as samu ő igazából a szerver vinyója, viszont kellett egy telepítésnél rá mentenem, így ő is passzív háttértároló lett, pihen a polcon. És itt említeném meg a régi sok jó vinyóm amin van valami, de tippem sincs hogy mi, 360 megás samu, 1 gigás seagate, 2.5-ös wd, sok quantum, maxtor, és kitudja még mik, elvileg 4-5 éve mentettem rájuk dolgokat, diablo karakter mentés, stb. :))
8Gb-os Kingmax SuperStick pendrive, hűtéssel, gyakorlatilag erre és erről megy a torrent, hogy ne a vinyót ölje, ezen meg úgyis élettartam garancia van.

Optikai meghajtóm: Van csak épp unokahúgoméknál

Számítógépházam: 11 éves kövület
Szétvágva, összeragasztva, szétmoddolva. hogy beleférjen a lap, hogy beleférjenek a vinyók, és, hogy beleférjenek a ventik. Gány az egész, de az enyém. :DDD

Billentyűzetem: Genius KB 0138, KB-09e
Lenyúltam bátyámtól, aki ingyen kapta, így ingyen kaptam. :DDD
A WASD kezd kicsit kopni, a Caps Lock és a két Start menü gomb pedig ki lett véve.

Egerem: Logitech Premium Optical
Bátyámtól nyúltam, ő kint (USA) kapta még talán 2001 karácsonyára így már idős jószág, de tökéletesen működik. 120grammnyi súllyal meglett egy kicsit spékelve, így kényelmesebb nekem, bár mindenki más panaszkodik rá.

Monitorom: Fujitsu Siemens 19P4
Kereszapumtól kaptam mikor a gyárban mindent TFT-re cseréltek. Gyakorlatilag hibátlan, szép éles képe van, nem sárgult meg a káva, egyedüli szépséghibája, hogy talp nem jött hozzá, viszont úgysem használnám. 1600*1200-at 75Hz-en tudja, a fekete az fekete, és gyors. Majd egyszer talán lecserélem.

Webkamerám: Labtec Webcam Plus
Olcsó, képet ad, USA-HUN, SWE-HUN kapcsolatok tartására elegendő.

Fejhallgatóm: Genius HS-04A
Kicsit már piszkos, de nekem teljesen megfelel, nem sokat használom a hangrendszer mellett, szinte csak hajnalokban, arra pedig megteszi.

Hangrendszerem: Pioneer SX-434 + 2*250W-os hangfalak.
Az erősítőnek szép csöves hangja van, telt mély és magas, ekkora szobába bőségesen sok.
A falakban 250-es Pioneer mélyek vannak, és 1xW-os magasak, egyedi láda, 1 centi tömör fából, szivaccsal bélelt, nagyon kellemes erőteljes mégis szép hangú. Semmi bass reflex, masszív
remegésre tervezve.

Ha jól nézem semmit nem hagytam ki a mindennapi használatból. Ez most egy véglegesebb állapot, vagyis annak tervezem, egy darabig nem szeretnék cserélgetni, bár már megint zakatol az agyam, új proci, keményebb tuningal, egy 5770, komolyabb táp és végre egy ház, esetleg az azonos vinyókat raid0-ba, vagy sdd, vagy vagy vagy :D, de nem, most ez így bírni fogja egy darabig, és én is, másra kell most költeni, így is életem fél vagyonát és idejét belevertem, ez lett belőle, Én szeretem :)

Hozzászólások

(#1) Thunderzolee

Ez most így... szezon után? :D

Néhány napot késtél a topiccal. ;]

Am jó kis konfignak tűnik. A gépházról tehetnél egy képet; nekem is százéves, de még épp beleférnek a cuccaim..

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#2) yolan válasza Thunderzolee (#1) üzenetére


yolan
őstag

Vidéki vagyok, most ért ide a harangszó :DDD.

ITT találsz pár képet, bár már régebbiek. Ha lesz rá mozdulásom, teszek fel pár új képet :)

“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles

(#3) D1Rect


D1Rect
félisten

De ráértél. :DDD
Jó kis beszámoló lett.

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#4) yolan válasza D1Rect (#3) üzenetére


yolan
őstag

Hála most van időm ilyenekre, punnyadós lett ez a karácsony, mindenki hozzánk jött, így viszonylag többet lehetek itthon. :)

“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.