2019. március 25., hétfő

Gyorskeresés

Jiayu G3C 20140507-093620 stock 4.2.2 rootolt ROM telepítés + magyar nyelv

Írta: | Kulcsszavak: Jiayu . G3C . ROM . telepítés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A következőkben végigvezetlek a telefonod frissítésének lépésein. Minden írásomban szereplő dolgot saját felelősségre végzel. Isten tudja mit kavarnak a kínaiak, milyen különbségek lehetnek két Jiayu G3C (WCDMA) teló között, amennyiben nukleáris tél köszönt be a Földön a beavatkozás során felmerülő gebasz miatt, felelősséget nem tudok vállalni. Tégla miatt se. Nekem ment ahogy leirtam.

Jiayu G3C 20140507-093620 verzió (WCDMA)

Ismert változások:
- kijelző bekapcsolás hangerő gombokkal
- frissített rendszer

Nagyon nem promózták, szóval ha valamit lelsz akkor szólj. :)

Szükséges dolgok:
- ADB&USB / Preloader driverei ---> http://d-h.st/mcs / http://d-h.st/tRW
- 7zip tömörítő ---> http://www.7-zip.org/
- MtkDroidTools 2.5.3 ---> [link]
- SP FlashTool 5.1352.01 ---> http://d-h.st/J1s
- Jiayu G3C 20140507-093620 (WCDMA rootolt stock 4.2.2 ROM) ---> http://d-h.st/PO5
- Mobileuncle toolbox app ---> http://d-h.st/WAD
- CWM 6.0.2.8 recovery ---> http://d-h.st/SOC
- Jiayu G3C 20140507-093620 HUN/deodex update ---> http://d-h.st/0gR

Egyébként pedig a d-h.st tárhelyen egyben.

Első blikkre ez így soknak tűnhet, de mindent el kell kezdeni valahol. :) A lépések sorrendjében rendszereztem a dolgokat. Javasolt egy üres SD karival nekiindulni hogy ne maradjon előző rendszerből szemét és legyen helyünk a mentésnek.

1., Driverek telepítése

A rendszeremen nem volt szükség külön ADB&USB driver telepítésére, vélhetőleg a korábbi telóm ellen elkövetett folytatólagos erőszak alkalmazása alatt én már telepítettem. Amennyiben nálad ez nem áll fenn és a windóz kéri, a linkelt csomagból adj neki. A Preloader driver viszont kelleni, fog, letöltés után tömörítsd ki valahova és telepítsd fel. (InstallDriver.exe - esetlegesen jobb klikk és "futtatás rendszergazdaként")

2., MtkDroidTools - a mentés

Mindenek elött egy mentést készítünk a meglévő rendszeredről - amennyiben ezt már megtetted, a következő lépésre ugorhatsz illetve akár egy CWM backupot is eszközölhetünk csakabiztonságkedvéért. Ugyanakkor feltételezem hogy rootolt készülékkel áldott meg az ég, így egyből a lényegre is térhetünk. Settings/developer menu alatt az USB debugging legyen bekapcsolva illetve SD kártya némi üres helyet tartalmazzon. A telót a gépre dugjuk majd a programot kitömörítés után elindítjuk. Az alábbi kép fogad minket:

A ROOT gombra kattintva megkérdi, hogy a meglévő SU segítségével kapjon-e root shell-t, ezt leokézzuk majd nemsokára meg is kapjuk a root jogot. A készülék képernyőjén esetlegesen megjelenhet a kérdés, hogy root-jogot adunk-e neki. Ez után a felső menüben kiválasztjuk a "root, backup, recovery" részt és a nagy Backup gombra kattintunk:

Egy gyors cigiszenyakólacigi kombó után el is készült a mentésünk, megkérdi hogy akarjuk-e csomagolni. Ízlés szerint válaszolunk. A program Backups könyvtárában lesz a mentésünk, tegyük el jól. De tényleg. Illetve ha nem mondtam még, legyen mentésünk a telóról. Komolyan. Nem fog kelleni, de ha mégis szükség lenne rá és nincs, az ciki lehet az IMEI, telóspecifikus gyári kalibrációk meg ilyen apróságok miatt.

3., SP FlashTool - magasvérnyomás

Ebben a lépésben kerül fel készülékünkre az új verziós ROM.
Kitömörítjük az SP Flashtool-t majd az új, telepítendő ROM-ot tartalmazó G3C-20140507-093620.7z archívumot is. Elindítjuk a flash_tool.exe-vel. Előzékenyen szól, hogy nincs scatter file, leokézzuk, köszi. A Scatter-loading gombra kattintva betallózuk az új, telepítendő rom könyvtárából a MT6582_Android_scatter.txt fájlt.

Kivesszük a pipát a PRELOADER elől, nem szükséges frissíteni.

A telóból kivesszük az akkut, majd az USB-re dugjuk. A windóz felismeri a preloader módot és telepíti a Preloader drivert. Az SP Flashtool programban Download gombra kattintunk, a frissítés automatikusan elindul. A folyamatot alul jelzi, majd a végén egy nagy ződ körnek kell megjelennie.

Izzadtságcseppeket letöröljük a homlokunkról, majd lehúzzuk a telót az USB-ről és az akku behelyezése után az új rendszerünk indul el.

4., Mobileuncle toolbox app azaz telepítsünk recoveryt - kici kinai mindenes

Sokmindenre használható program, de én specifikusan a recovery telepítésre használom.
Felmásoljuk az SD kártya gyökerébe az apk-t (Mobileuncle Tools-com.mobileuncle.toolbox-331-v20140111v2.9.9.apk) , a recoveryt (Jiayu-G3C-CWM6028-recovery-by-Cappa72-v1.img) és a deodexelt illetve magyar nyelv frissítést tartalmazó .zip fájlt (azaz a .zip-et kicsomagoljuk a .7z-ből). A FileManager-ben kiválasztjuk és telepítjuk a toolboxot, majd elindítjuk és leokézzuk neki a root jogot. Az alábbi képek mindent elmondanak:


Tehát először "Recovery update" menüpont, majd kiválasztjuk a recovery-t és leokézzuk a felbukkanó kérdést (mert fel akarjuk rakni...). Miutan végzett egyből át is tudunk ugrani CWM-be, vagy pedig a harmadik képen levő opcióval jutunk oda.

A CWM recovery indítható egyből a progi nélkül is, a telefon kikapcsolt állatpotából. Tartsuk nyomva a Hangerő FEL gombot és csatlakoztassuk az USB kábelt (aminek a másik vége ugye a gépbe van). Normál módon (bekapcs gomb + hangerő fel) valamiért nem indul el.

Sokmindenre jó ez a kis app, de igazából ne babráljunk benne semmit, ne akarjuk okosítani a GPS-t, ne lőjjük EPO-val. Felesleges, AGPS-t használ. A műholdkeresés folyamatát a Play áruházból elérhető GPS Status & Toolbox appal tudjuk státuszbárra kitenni, illetve ezen programon belül az "Eszközök / AGPS kezelés" menüben tudjuk alapállapotba tenni majd letölteni a friss AGPS adatokat. Persze ha nem akarjuk használni a szintén beállítható automata frissítést...

5., HUN/deodex update - mer csak

Miután sikeresen bejutottunk a CWM-be és túltettük magunkat azon a tényen, miszerint Batman ma nálunk alszik, utolsó lépésként feltesszük a magyar nyelvet tartalmazó frissítést. A recoveryben a hangerő FEL (le) - LE (fel) gombokkal tudunk navigálni, a bekapcs gomb az OK.
Az "Install zip from sd card" menün belül a "Choose zip from sdcard"-ot választjuk és kikeressük a G3C-20140507-093620_HUN_update.zip-et, OK/YES majd indul az installer. Mivel Batman mókás, ezért a touchra 180°-kal elforgatva tapizva kivalasztjuk a "Magyarított fájlok" checkboxot és utána hasonló módon a "Tovább"-ra nyomunk majd megkeressük az "Igen" helyét. :)
Vagy a fel-le gombokkal navigálunk a kívánt helyre. Pár masodperc alatt fennvan a cucc, leokéz, kilép, reboot, vár majd örül és kezdődhet a belakás.

Elötte - utána képek:

Kérdés/óhaj/sóhaj a G3C topikban jöhet, hogy ne szakadjunk többfele mint kellene, ezért ehhez a bejegyzéshez nem lehet hozzászólni.

--------------------------------------------------------------------------------

Külön köszönet:
CWM 6.0.2.8 recovery moddolása ----------------> cappa72 :R
Felhasznált fordítás & Aroma installer tipp ----> hungobungo :R

--------------------------------------------------------------------------------

További project egy bemutató írása logoutra illetve egyéb ROM-ok portolása a készülékünkre.

wwenigma

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.