2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Miért vonzanak minket a játék konzolok?

Írta: | Kulcsszavak: videó játék . konzol . nintendo . playstation . xbox . játék

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ma is mint minden nap a hírek után az első volt ,hogy átböngésszem az interneten a játék konzolos hirdetéseket ez nálam amolyan megszokott dolog lehet bármennyi konzolom akkor is böngészem hátha találok még kedvemre valót vagy amiben éppen potenciális üzletet látok.

De honnan is fakad belőlünk ez a játszani akarhatnák játék konzolokon?

Lássuk csak ,hogy válaszra leljünk vissza kell utaznunk egy kicsit az időben. Már azt sem tudom hányas évek voltak azok és ,hogy én magam hány esztendős voltam amikor robbant a sárga kazettás videó játék őrület mondanom sem kell egyből magához vonzott és be is szippantott a Márió és társai a videó játékok őrületes világába. A konzol lehetősen olcsó volt a piacokon ömlesztve lehetett kapni kis idővel később már a kínai ruházati és más egyéb helyeken is beszerezhető volt a konzol és a hozzá tartozó kazetták is. Hát mondanom sem kell micsoda élmény volt. A kontrollerek szerelése és a kazettákból kiszedett "csipp" mert ugye ezt akkoriban úgy hívtuk cserélgetése minden napossá vált. Rengeteg boldog percet okozott nekem és megannyi ember társamnak. Itt már szerintem érezhető volt ,hogy a videó játékok világ rengető ideje elérte az emberek orbitálisan nagy részét, s hogy megállás nem lesz.

2. állomás az életemben a Nintendo csoda masinája a Super Nintendo. Húúhhh hát az volt ám a csoda emlékszek még a bátyámmal mindennap levámoltuk a szüleinket és mentünk a Nintendóshoz micsak így neveztük a helyet ahol óradíjért egy teljesen új világba csöppenhettünk ahol megannyi választék volt a játékokból, kis sötét teremvolt és székenként egy kisméretű régi rozoga televíziók sokasága előtt ültek kicsik nagyok a másikra oda hederítve sem, teljesen elmerülve a játékok által nyújtott dimenziókban. Aztán sikerült végre beszereznünk otthonra is egy ilyen Nintendo által piacra került csodát. Megvan még mindig bennem minden emlék és érzés mit akkoriban éreztem, olcsóbban lehetett venni NTSC régiós kazettákat mint PAL -osat csak ,hogy az nem ment a gépbe nem volt vele szabvány szélesebb alakja volt de azt is megoldottuk egy sima kis átalakító révén amelyet csak a gépbe kellett dugni és arra csatlakoztatni a már említett szélesebb kazettát hát mesés volt mondhatom, onnan megállás nem volt.

Folytatom a cikk írását ahogyan az időm engedi ha van egy kis időm egyből írom tovább. :)

Hozzászólások

(#1) Tibinho


Tibinho
(tag)

Hol volt helyileg a Nintendo-s ? :)

I'm Gotham's reckoning.

(#2) DeFranco


DeFranco
(PH! nagyúr)

Azok a régi jó Sega klubok. Mennyire vágytunk rá hogy mehessünk, és milyen marha drága volt...

Emlékszem, bérelni is lehetett gépeket.

Én a számítógépes játékokra igazán egy játékteremben kaptam rá ezzel a gyöngyszemmel :)

Azóta is előveszem rendszeresen :)

(#3) Domxc válasza Tibinho (#1) üzenetére


Domxc
(senior tag)

Napirégész(ek).

Mindenkinek megvan a maga véleménye. Csak épp a te véleményed hülyeség!

(#4) madgie válasza DeFranco (#2) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

Jujj, gyerekkorom óta nem láttam a C&D-t, kicsordult egy csepp könny a bal szememből, köszi :D (a jobb nem nagyon tud könnyet termelni :DD)

De jó volt! :)

(#5) máyköl válasza DeFranco (#2) üzenetére


máyköl
(PH! kedvence)

Annó nekünk még volt Segánk, de baromi ritka volt, méregdrágán is vettük...

(#6) wii90 válasza Tibinho (#1) üzenetére


wii90
(tag)

Valahol a Weselényin már nem emlékszem pontosan viszont ma a helység belülről az emlékezetemben nagyon megvan. :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.