2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Hogy is van ez?

Írta: | Kulcsszavak: egyedi . fogalom . kérdés . más

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A világ egy óriás bizniszre épült fel a tanításra. Jön a sok "okos" ember ki egyedi és magát képezte tanította. Na kérem ebben ott a hiba, ha magát tanítsa egy ember azt hogyan teszi? Ahhoz előbb tudni kellene nem igaz? Vagy az is belefér ,hogy hallotta valakitől vagy éppen olvasta egy könyvbe vagy egy portálon esetleg egy videón látta? Azt is valaki elkészítette akinek valaki megtanította ez egy körforgás vagy azt képzelik az "egyedi" emberek ,hogy ők feltalálok? Nem értem a rátát amivel mérni lehet ,hogy az ember "egyedi" -sége hol mutatkozik meg. Lehet Én vagyok a bolond de még más azt a szöveget löki ,hogy ő egyedi és más, bizton veszem ez csak egy hóbort és a szín alatt valami egészen más van. Talán ez lehet az ébren álmodás fogalma?.

Hozzászólások

(#1) morhange


morhange
(kvázi-tag)

Attól függ mit értünk pontosan önképzés alatt. 1: lehet hogy magam jövök rá dolgokra (amire minden lehetőség adott, ha jól megfigyelem a dolgokat), vagy 2: nem az iskolában mondja el a tanár nekem, hanem én megyek oda az információ forrásához, ami lehet könyv, internet, stb. és kiszedem belőle.

(#2) Apollyon


Apollyon
(Korrektor)

Mint előttem is mondták, könyvek, internet.
Egyetemek, fősulik, esti sulik is szoktak élni a "lehetőséggel" hogy leadnak X anyagot az órán a többit meg tanuld meg könyvből, küldött anyagokból stb. Túlnyomórészt te magad tanulsz meg mindent, a tanár csak iránymutató lehet, hogy merre menj.
De ma az internet korában jóval egyszerűbb dolgod van.
Ha pl egy professzionális stúdiós program kezeléséről van szó, akkor nagy valószínűséggel vannak beépített tutorialok dögivel, a neten is vannak végtelen mennyiségben, továbbá gyakorlás.
Amit egyedül otthon nem lehet megtanulni azok a nagyon kemény mérnöki szakmák, harcművészet pl.
De gitározni én is magam tanulok, persze vannak akik segítenek és ezáltal gyorsabb, de ha nem segít senki akkor is megtanulom.

Az ilyet pedig úgy szokták hívni minden területen hogy autodidakta tanulás.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#3) wii90 válasza Apollyon (#2) üzenetére


wii90
(tag)

Ezzel csak egy probléma van amit a könyvben olvasol azt valaki már tudta az író megírta te megtanultad de ha nincs a könyv és az író és aki az írónak tanítónak és így tovább akkor érted magadtól nem fogsz megtanulni egy ismert verset mert valaki hatására tudod csak az ujjadból nem tudod ki szívni hogy mi is van abban a bizonyos versben. Szerintem olvasd végig az írásom újra mert ezt is bele írtam.

(#4) wii90 válasza morhange (#1) üzenetére


wii90
(tag)

Tessék ez is egy jó példa de te sem olvastad figyelmesen végig az írásom a lényeg hogy a szavaiddal élve a bizonyos források nélkül könyvek, ember, internet és a többi nélkül nem tudod megtanulni nem feltaláló minden ember szóval a források is úgynevezett tanítók mivel azok által amiket valakik elbeszéltek vagy éppen megírtak megtanítottak felvilágosítások nélkül az elmélet ,hogy az ember magától tanul megbukik nincs igazam? Mindig van valami külső hatás amely egy vagy több ember ráhatása végett jut el hozzánk. Azaz neki vagy nekik köszönhetjük tudásunkat.

(#5) Apollyon válasza wii90 (#3) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

LOL.
A versek hogy jönnek ide? Azt úgyis megtanulja az ember az általános iskolában, ha meg nem akkor így járt.

De vannak hiteles oldalak a neten, illetve könyvtárak, könyvesboltok ahol találsz könyveket és tanulhatsz belőlük. Mindenki így tanul, nem értem ezzel mi bajod.

Bár az írásod/felháborodásod célját sem igazán értem..

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#6) morhange válasza wii90 (#4) üzenetére


morhange
(kvázi-tag)

Így visszatérünk a legmélyebben lévő dolgokhoz. Melyik volt előbb, a világ ami minket teremtett, vagy mi emberek és egyéb dolgok, akik a világot érzékeljük? Ha van egy virág, aminek végignézem a fejlődését - úgy, hogy eddig nem tudtam róla semmit - akkor megtanítja nekem az életét, ehhez szükségem van a szememre és az agyamra amivel felfoghatom a folyamatot. Ebben az esetben a természet volt a tanítóm, mint anno régen az első okosoknak. Az első okosok természetben történt megfigyeléseit tanulják a mai tudománnyal telt emberek. Tehát mindennek kiindulópontja a körülöttünk lévő világ amiben mi is részt veszünk. A virág megismerésének vágya pedig a kíváncsi természetemnek köszönhető, a kíváncsiskodás pedig az ember olyan formájában való létezésének eredménye amilyenek vagyunk, ez pedig a Világnak köszönhetjük. Minden alapja jelen világunk.

[ Szerkesztve ]

(#7) wii90 válasza Apollyon (#5) üzenetére


wii90
(tag)

Rosszul értelmezed az írásom... Ismét válaszolva a házzá szólásodra. A lényeg az ,hogy beszéltem egy sráccal és az úgy beszélt nekem a tudásáról mint ha ő feltaláló író költő lenne szóval, a verse vissza térve nem volna mit megtanulni ha a verseket nem írták volna. És ha azokat a hiteles forrásokat nem hozta volna létre valaki akkor onnan sem tudná elsajátítani az ember szóval mindenki mindenkitől tanul. Remélem most már érthető. :DDD :R

(#8) Lenry


Lenry
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nem baszogatásképp mondom, ne vedd annak, de légyszíves használj pontot, vesszőt és egyéb központozást, meg olvasd át elküldés előtt őket, mert baromi nehézkes így olvasni a bejegyzésed és a hozzászólásaid.

köszi :R

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#9) wii90 válasza morhange (#6) üzenetére


wii90
(tag)

Nagyon jó csak itt is van bökkenő. Szóval a világ hívő ember vagyok tehát Isten teremtette a világot és az embert... ebbe ne menjünk bele... A virág dolog pedig nem hiszem el ,hogy ha nem jártál volna biológia órára feltudnád fogni pl.: a fotoszintézist abból ,hogy látod a virág kibújik a földből és növekszik... nincs igazam?

(#10) wii90 válasza Lenry (#8) üzenetére


wii90
(tag)

Köszi. Ez is egy példa én nekem könnyű olvasni megérteni az írásom mert én tudom. Azt viszont nem tudtam ,hogy másnak nehéz elolvasni viszont most már tudom "Lenry" hozzászólásából. Így ő tanított engem...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.