2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hogy is van ez?

    A világ egy óriás bizniszre épült fel a tanításra. Jön a sok "okos" ember ki egyedi és magát képezte tanította. Na kérem ebben ott a hiba, ha magát tanítsa egy ember azt hogyan teszi? Ahhoz előbb tudni kellene nem igaz? Vagy az is belefér ,hogy hallotta valakitől vagy éppen olvasta egy könyvbe vagy egy portálon esetleg egy videón látta? Azt is valaki elkészítette akinek valaki megtanította ez egy körforgás vagy azt képzelik az "egyedi" emberek ,hogy ők feltalálok? Nem értem a rátát amivel mérni lehet ,hogy az ember "egyedi" -sége hol mutatkozik meg. Lehet Én vagyok a bolond de még más azt a szöveget löki ,hogy ő egyedi és más, bizton veszem ez csak egy hóbort és a szín alatt valami egészen más van. Talán ez lehet az ébren álmodás fogalma?.

    wii90 13 éve 15

  • Miért vonzanak minket a játék konzolok?

    Ma is mint minden nap a hírek után az első volt ,hogy átböngésszem az interneten a játék konzolos hirdetéseket ez nálam amolyan megszokott dolog lehet bármennyi konzolom akkor is böngészem hátha találok még kedvemre valót vagy amiben éppen potenciális üzletet látok.

    De honnan is fakad belőlünk ez a játszani akarhatnák játék konzolokon?

    Lássuk csak ,hogy válaszra leljünk vissza kell utaznunk egy kicsit az időben. Már azt sem tudom hányas évek voltak azok és ,hogy én magam hány esztendős voltam amikor robbant a sárga kazettás videó játék őrület mondanom sem kell egyből magához vonzott és be is szippantott a Márió és társai a videó játékok őrületes világába. A konzol lehetősen olcsó volt a piacokon ömlesztve lehetett kapni kis idővel később már a kínai ruházati és más egyéb helyeken is beszerezhető volt a konzol és a hozzá tartozó kazetták is. Hát mondanom sem kell micsoda élmény volt. A kontrollerek szerelése és a kazettákból kiszedett "csipp" mert ugye ezt akkoriban úgy hívtuk cserélgetése minden napossá vált. Rengeteg boldog percet okozott nekem és megannyi ember társamnak. Itt már szerintem érezhető volt ,hogy a videó játékok világ rengető ideje elérte az emberek orbitálisan nagy részét, s hogy megállás nem lesz.

    Folytatás...

    wii90 13 éve 6

  • Régi módi 3D új köntösben.

    Sziasztok!

    Már régóta írogatok publikálgatok a neten, kutatgatok és osztom meg az általam érdekesnek vagy éppen csak hasznosnak tűnő információkat.

    Szóval a téma adott "Régi módi 3D új köntösben" ami nem mást takar mint az úgynevezett Colorcode anaglif 3D ami lehet sokaknak nem ismerős de ha azt írom, hogy a "piros - kék papírszemüveg" mindenkinek beugrik a dolog és egyből azt mondja magában na erről ennyit én is így voltam vele de aztán utána néztem kicsit jobban. Nem is olyan feledést merült technológia ez nagyon sok ember konvertál magának filmeket videókat és képeket. Ezek tudatában még mélyebbre ástam magam a témában gondoltam ha ez egy úgynevezett életképes dolog akkor mit is tartsak lényegesnek?
    - Elsőként a minőség jutott eszembe. Gondoltam mi értelme volna ha rossz minőségben néznék 3D filmeket?.
    Tehát ennek tudatában egyből a legnagyobb Blu-Ray filmekkel foglalkozó amerikai portálon keresgettem meglepetésemre kb 25db Blu-Ray minőségű filmet találtam mely red cyan képminőségben került forgalomba. Kicsit lehangolt... aztán jött a fórum ahol is több értékes témát találtam a konvertálás témakörében. Mindenféle filmeket konvertálnak át az emberek 3D -be, itt olvastam legnagyobb megdöbbenésemre hogy kalóz oldalakon nagyon elterjedt az otthon készített Red - Cyan -os colorcode 3Ds változata a méltán híres Avatar című filmnek.

    Folytatás...

    wii90 13 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.