2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

LG G7 Fit noccs meg miegymás

Írta: | Kulcsszavak: LG G7 Fit

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Egy cégnél jó, ha nem mindenki idióta, ill. ha a hardveres emberek azok, legalább a szoftveresek lehetnének értelmesek. Na, az LG-nél úgy tűnik senki sem a legélesebb kés a fiókban. Alapvetően nincs semmi bajom a szenzorszigettel, megszokható, minthogy pár óra használat után már nem húzta a szemem, de ha nem szükséges, hanyagoljuk, léci. Viszont, ha már a hardveresek csináltak egy noccsot, akkor a szoftveresek oldják meg, hogy az értelmesen használható legyen. Miért írom ezt? Ezért:

A felső képen van a bejegyzés alanya, alatta egy Honor 8. A Fiten a képernyő a wifi jel mellett ér véget, és emiatt további ikonok nem férnek ki. Nincs ébresztő jelzés, nem látod, hogy épp rezgésre van-e kapcsolva a telefonod, megy-e a GPS, milyen hálózaton lógsz. A vicc, hogy ezek elférnének, ha mondjuk, pakolna balra is ikonokat, vagy nem volna ennyire szellős a sáv. Miért fáj ez nekem? Mert 4G alatt nem is kezdek netezni, minek, nem tölt be semmit, és Geoláda appnál is hasznos tud lenni látni, hogy épp frissül-e a pozciód.

Pár apróság még:
- A SIM tálca gyász. Nyilván úgy méretezték statikailag, hogy 10 ki/beszúrást bírjon ki, ami egy átlag embernek pont elég sok évig, de én másodlagos telefonnak vettem, így kéthetente ki/berakocsgatom a SIM kártyákat. Ja, és nem elég, hogy törékeny műanyagból van, még a bemarások is olyanok, hogy a tálca visszaszúrása közben a SIM kicsúszik belőle.

- Minek ebbe a telefonba egy olyan SoC, amelyik két kézzel habzsolja az elektronokat, mikor nem egy flagship, nem péniszméregetésre veszed. Ill. tudom, maradt raktáron több tonna 821-es Snapi, ezeket el kell használni, de akkor nem ártana egy opció a menübe amivel visszafoghatod a teljesítményt.

- A fényképező egész jó, Gcammel vagy RAW-ból mindneképp, sajnos nálam Gcam nem volt stabil, pedig azzal RAW-tól is jobb képeket készített. Nem is értem, Google miért nem teszi lehetővé, hogy a gyártók azt használják a saját szerencsétlen fényképező appjaik helyett. Vagy passz, nem ismerem a tényállást, de jó volna, ha lehetne használni gond nélkül.

- A telefon RGB értesítési LED-del ellátott, de a Play store-os Light Manager már nem tudja működtetni, az app írója szerint a Google fokozatosan veszi ki az Androidból az API-t, így netes letöltés után kellett nyúlni, de azzal OK.

- Nem szolgáltatói SW-os telefon lévén VoLTE nincs. Ez már a 3. olyan telefon nálam, amely bár VoLTE képes, de mivel független SW van rajta, nem tudod bekapcsolni. Na de majd az 5G 10 év múlva, remélem ott már a szabvány része a hanghívás.

Ezeket leszámítva egyébként a telefon hatvanegykettővalahány rugóért rendben van, bár biztos lehet venni jobbat is, nekem vízálló kellett, abból pedig nem nagy a választék.

Hozzászólások

(#1) 426os


426os
őstag

+1 ikonnyi hely, ha a %-os kijelzést az akkuikonon belülre teteted és nem mellette foglalja a helyet.

.

(#2) weiss válasza 426os (#1) üzenetére


weiss
addikt

Kipróbálom majd, kösz!

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#3) prolad


prolad
őstag

Azért a 821 nem egy energiazabáló Soc (meg már nem is igazán flagship,de ez kb. mindegy), csak akkor eszik, ha teljesen leterheled, szerintem teljesen korrekt a 70 ezer körüli ársávban (hacsak nem lett még olcsóbb mióta néztem). Mehetett volna bele 660 ami megintcsak megeszik ennyit vagy 636, ami valamivel biztos takarékosabb, de jóval gyengébb is.

Szerk:
Ja, látom is, hogy hatvanpárezerért vetted, ennyiért nem tudom milyen hardvert szeretnél.

[ Szerkesztve ]

(#4) weiss válasza prolad (#3) üzenetére


weiss
addikt

Írtam is, hogy ezért a pénzért rendben van a telefon. Azt kifogásolom, hogy aránytalan bele ilyen processzor, csak túlmelegszik, aztán pár év múlva úgy jár, mint a G3/G4.

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#5) prolad válasza weiss (#4) üzenetére


prolad
őstag

De pont hogy a 821 már nem melegszik/nem melegszik jobban, mint bármi más. Hosszútávon pont jól jön majd az extra erő. Melegedne a telefon egy középkategóriás megoldással is, olcsóra kellett csinálni, minimális hőelvezetésre már nem futotta. Mondjuk ez a legtöbb másik telónál is így van ebben az ársávban.
Meg én úgy emlékszem, hogy eredetileg 100e körül nyitott még talán tavaly, azért ez a soc ment bele.

(#6) weiss válasza 426os (#1) üzenetére


weiss
addikt

Nem találok ilyen beállítást, csak olyat, hogy ne mutassa a %-ot.

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#7) 426os válasza weiss (#6) üzenetére


426os
őstag

Huawei-ekben ezek az opciók vannak:

.

(#8) weiss válasza 426os (#7) üzenetére


weiss
addikt

Na, jó, de ez EMUI :)

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#9) 426os válasza weiss (#8) üzenetére


426os
őstag

Emlékeim szerint ez a fícsör már a ZTE-m ben is benne volt (a Lenovoban nem vagyok biztos). Szerintem hasznos, érdekes, hogy LGéknél senkinek nem jutott eszébe.

.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.