2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

AKG K240 Sextett 600Ohm

Írta: | Kulcsszavak: AKG . K240 . Sextett . 600Ohm . fejhallgató

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Potom összegért került hozzám ez a vintage szép fejhallgató, ami ráadásul hamar el is varázsolt komoly zene mellett a hangjával. Monitor fejes ami megmutat rengeteg kis hibát és fura már már nem valós nagy dinamikával és fura térrel rendelkezik, mindezek ellenére komoly zenét még nem élveztem így fejessel.Hozzászólások

(#1) matyi94


matyi94
senior tag

Ezek szerint nem hiaba hasznaljak korusoknal es nagyzenekaroknal eloszeretettel. Reghet utan osszehozhatunk egy hallgatozast, nekem is lesz par uj motyom!

Legyen szép napod!

(#2) vodkaboy22 válasza matyi94 (#1) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Semmi akadálya :)

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#3) riam válasza vodkaboy22 (#2) üzenetére


riam
tag

Szia!

Két ilyen fülesem van, az egyik narancssárga hangszórós mint a tied, a másiknak csak a hagszórók külső része narancs színű. Engem is meglepett a hangja! A narancssárga hangszórós jobb, pedig tényleg fillérekért jutottam hozzá, igaz elég leharcolt állapotban van, de tervezem hogy megpróbálom felújítani valahogy. Megérdemelné, nagyon jó hangja van, még K701-el összehasonlítva is.

(#4) matyi94 válasza riam (#3) üzenetére


matyi94
senior tag

Pont a k240 felújításáról van egy cikk logouton.

Legyen szép napod!

(#5) riam válasza matyi94 (#4) üzenetére


riam
tag

Megtaláltam, köszi! Még jobban kedvet kaptam a felújításhoz. Nem tudom hogy ennyire szét merem-e szedni , de talán majd megpróbálom az egyiket. A fejpánt van egy-két helyen berepedve, azt szeretném majd kicsrélni, meg talán a vezetéket meg a fülpárnákat.

[ Szerkesztve ]

(#6) matyi94 válasza riam (#5) üzenetére


matyi94
senior tag

Nekem Superlux 681-em van, hasonló konstrukció. Nemrég vettem rá k240 fejpárnákat ebayről 3.000 Ft-ért és a kábelt is cseréltem. A cikk alapján könnyű eligazodni és az egész kevesebb, mint egy órás művelet, de nagyon is megéri! Kábelnek ajánlom a Gotham Gac 3-at, mert jó minőségű, nem túl drága és könnyű vele dolgozni. Csatlakozónak pedig pl. Neutrik vagy amphenol. Arra figyelj, hogy ha 3,5-ös jacket szeretnél rá, abból néhény típusba nem megy bele a vastagabb kábel, ezért vagy másikat kell választani vagy ki kell maratni. Ha jól emlékszem, a Neutrik egyenes csatijába belemegy a Gac 3, a pipacsatiba viszont már nem.

Legyen szép napod!

(#7) riam válasza matyi94 (#6) üzenetére


riam
tag

Köszi a segítséget!
Megvárom a szereléssel az öcsémet, én sajnos egyáltalán nem értek hozzá.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.