2019. július 16., kedd

Gyorskeresés

És ismét pórul jártam!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tisztelt nagyérdemű!
Szombati nap vettem DÁRENBÉZER kollégától egy laptop töltőt.
Ezt megelőzően visszavittem Boltba egy töltőt amit 16k-ért vettem.
Mivel az úr 5k ért kínálta a töltőjét így ez lényegesen olcsóbbnak tűnt!
Elmentem kelenföldre találkoztunk megmutatta a feszültség szabályzót kicsit kapcsolgatta. majd fizettem és távoztam! Hazaérve Esztergomba bedugtam a laptopba és nem volt töltés visszajelzés! Kicsit mozgattam a gombot ekkor feltűnt hogy ha kicsit megnyomom erősebben akkor kigyullad a led és van töltés!(ezzel a művelettel sikerült a burkolaton egy 3mm-es hajszálkarcot okoznom! Erre a tisztelt kollégának felhívtam a figyelmét és mondtam neki hogy visszavinném neki! Kezdte hogy semmi gond vigyem vissza eltelt kb egy óra és jön a kövi üzi de ha van rajta sérülés nem tudom visszavenni! Még jó hogy az első levélben leírtam hogy van rajta 3mm hajszálkarc! (Lámpánál látszik egyébként nem) Szó szót követett és már ott tartottunk hogy úriember azt mondja hogy én feszegettem szétszedtem stb...(erről szó se volt) Lényeg hogy ő nem veszi vissza mert hogy nem vennék tőle át gariba a sérülés miatt ezt se értettem mivel a sérülés szinte láthatatlan! Gondoltam akkor már megnézem mi van ezzel a töltővel...
Lámpafénynél nézem hogy a tápcsatlakozó konnektor 3 helyen elvan törve a repedés látszik az adapter tok tartja a helyén a darabokat! Mivel nem veszi vissza gondoltam szétszedem hátha tudok vele valamit kezdeni!
Szétszerelés: kiszedtem a csavarokat a műanyag lukakban többször átvágott meneteket találtam! Ergo már volt szétszedve! Bontom szét tovább forrasztások elengedve a kapcsolónál! Nézem hűtőpanel szarrá karcolva fogó nyomai felfedezhetőek rajta görbítgetve stb... további jelek a szerelési kísérletre!

Felhívtam közeli ismim aki egyből hozta a kis motyóját nagyító forrasztó stb... mivel kapcsoló = szar forrasztások elengedve! Így az lett a megoldás hogy kapcsolót 19v-os feszültségen rövidre kötötte nekem és a nyomtatott áramkört is átkötötte dróttal! Így az univerzális töltő 2 nap és 2 óra szenvedés után működőképes lett!

De nyilván ha mondanám a kollégának hogy ez így volt kitalálná hogy én okoztam! Mert persze :) Azért vittem vissza egy 16 ezre töltőt hogy átbasszak valakit :) végül is rengeteg értelme lett volna! És nem az az elcseszett 5500 Forint ami érdekelt hanem hogy egy idióta nem korrekt gyökért miatt nem tudom használni a laptopom!

Esküszöm nem értem az ilyen embereket erre izgulnak otthon ???? vagy miért csinálják! És a végén még mosakszik a moderátorok előtt! És olyan példával él hogy sok rám a panasz! Ez volt a hab a tortán sosem volt rám panasz!

Köszönöm a figyelmet!

UI: DÁRENBÉZER KOLLÉGÁVAL VIGYÁZNI!
Helyesírási hibákért felelősséget nem vállalok!

Hozzászólások

(#1) Alexios


Alexios
(PH! kedvence)

én konkrétan laptopot vettem tőle, és működik a mai napig :DDD

(#2) CséZé


CséZé
(őstag)

Helyesírási hibákért felelősséget nem vállalok!

akkor én vállaljak vagy ki?

(#3) kenwood3


kenwood3
(PH! addikt)

Neked sosincs szerencséd a hardveraprón szval sztem hagyj fel az üzleteléssel :K :DDD

Az esetek 99%-ban mobilról vagyok fent, ìgy a helyesìràsom nem tökéletes, és ékezeteket se hasznàlok mobilról soha!

(#4) Pukkancs


Pukkancs
(fanatikus tag)

Hát az százas, hogy egy apró sérülésről, ami csak akkor tűnik fel, ha megemlítik egy szót se szólnék ilyen esetben, főleg, ha semmi köze sincs a készülék hibájához.

(#5) Gergő_


Gergő_
(őstag)

nepperektől azért sem érdemes vásárolni, mert nagyon nincsenek tisztában a kacatjai valódi állapotával.

(#6) Újoncka válasza Alexios (#1) üzenetére


Újoncka
(fanatikus tag)

Örülök neki :) hogy müxik! Használd egészséggel!

(#7) Újoncka válasza kenwood3 (#3) üzenetére


Újoncka
(fanatikus tag)

Hát ez a sosincs :) :P Megesik :) azért szerintem ilyen közel 100 üzletből két ilyen nem a világvége :)
legyen 50 mert kb annyi vásárlásom volt :R

(#8) Újoncka válasza Pukkancs (#4) üzenetére


Újoncka
(fanatikus tag)

Lehet hogy nem szolnál ha kell csinálok képet a sérülésről! Én elég lelkiismeretes vagyok ilyen téren! Pl volt egy HD5550 VGA-m 2x vettem vissza mire egyik kolléga akinek eladtam rájött hogy nem mind1 milyen bios van az alaplapon! Nekem minden gépben ment! Ami itthon volt!

És amíg nem jeleznek vissza akiknek eladtam valamit hogy korrekt rendben van minden nem igazán alszom jól! Én tudom hogy nem fogok átkúrni senkit de van akinek ez a hobbyja és megér neki tönkre tenni egy 2xxx napos reget akkor tegye! Persze lehet hogy volt melette 20-30 jó üzlete ez is megeshet bár ettől én még nem leszek boldogabb!

(#9) tildy


tildy
(PH! nagyúr)

Ezért kell ebayről rendelni, olcsóbban megvan.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#10) Zolaash válasza tildy (#9) üzenetére


Zolaash
(fanatikus tag)

Ménemaaszó? :DDD

Nem öregszem. Szintet lépek!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.