2024. március 4., hétfő

Gyorskeresés

Kis tengerimalackáim...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Borzika meghalt 2009.01.02.-án délután 3 -kor.
4 és fél éves kicsit elmúlt.
Ő már kicsit nagy volt a boltban, ezért hoztam el pont őt. Megsajnáltam, hogy a sok kicsi közül ő majd ott marad. Mikor odamentem, nyújtózkodott felém. Mikor hazahoztam, Piroska (a kislány malac) úgy örült neki, hogy ugrált.
Szegénykém decemberben el kezdett fogyni. Volt már ilyen Piroskánál is, ezért nem vettük komolyan. Sajnos. 2.-án összeesett.
Pátyolgattam, állatorvoshoz vittem, de már nem lehetett segíteni. Elaltattuk.

Igazi dögös kis fiú malac volt:
Huncut volt, vidám, kommunikált a maga módján. Volt benne vagányság. Punk-os frizura, és kis harcos egyéniség. Mindig a legfinomabb falatokat kapta: paradicsom, paprika, uborka voltak a kedvencei. Bökdösött az orrával, követelte a kaját. Aztán elnyúlt úgy aludni, ahogy malackától még nem láttam.

2011 3.17.-én délután 3/4 6-kor Piroska Borzi után ment.
Épp mostanában múlt 7 éves. Őt már "kis öregasszonynak" hívtuk. Igazán szép kor egy malackának.
A karjaimban halt meg, már nagyon rosszul volt, simogattam-simogattam, és egyszer csendben elaludt.
Mindkét malacka nagyon sok örömet és vidámságot okozott nekünk.

Hozzászólások

(#1) #27483136


#27483136
törölt tag

Megsirattuk

(#2) ReJim


ReJim
őstag

szegényke:(

részvétem. :O

sosem gondoltam volna, hogy egy kisállathoz lehet majdhogynem családtagként kötődni, de aztán novemberben kaptam két egeret. már most megszerettem őket...

</end.?>

(#3) #27483136 válasza ReJim (#2) üzenetére


#27483136
törölt tag

Köszönöm.

(#4) k. válasza #27483136 (#3) üzenetére


k.
őstag

:O
Részvétem.

(#5) #27483136 válasza k. (#4) üzenetére


#27483136
törölt tag

Köszönöm neked is.

Szegényke az orvosnál is bújt hozzám. Majd megszakadt a szívem.

[ Szerkesztve ]

(#6) Thunderzolee

Ó szegényke. :(
(T×k jó képek készültek róla.)

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#7) #27483136


#27483136
törölt tag

(#8) cizoe válasza #27483136 (#7) üzenetére


cizoe
őstag

Ezen mit csinálnak? ;]

Viccet félretéve sajnállak, én inkább kutyás vagyok, ilyen apró állatom sosem volt. Arra viszont képtelen lennék, hogy elaltassam a kedvencem. Vagy annyira szenvedett, hogy így jobb volt neki? Esélytelen votl a túlélés, vagy ennyi az átlag életük, hogy 4-5 év után már valószínűleg végkimerülésben halnak meg? :F

(#9) #27483136 válasza cizoe (#8) üzenetére


#27483136
törölt tag

Legtöbbször mindig összebújtak, melengették egymást.
Próbáltam neki cukros vizet adni, amit nyalogatott is, de az orvos mondta, hogy semmit nem használ, teljesen más az emésztésük. Infúziót ilyen kis állatnak nem lehet adni. Az kellet volna.
Teljesen felemésztette magát, paradicsomot adtam neki, alig lehetett látni, hogy beleharapott, aztán elfordult tőle. 1-2 nap alatt már izmai is alig voltak. Gyors az anyagcseréjük, 1-2 nap kaja-kihagyás és végük. Az orvosnál már csak 34C-fokos volt, ez még embernél is összeomlás. Neki 38 felett a természetes.
4-5 év az átlag életkoruk, 6-7 már csoda.
Engem nagyon megviselt. A barátomnak a 6 éves skót juhászát kellett elaltatnia....erről ne is beszéljünk....szív-betegséget kapott, Ő is lefogyott.
Ha nem altatjuk el még 1 napot szenvedett volna szegény.

[ Szerkesztve ]

(#10) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Figyelemmel kísértem a topicot, természetesen Borzi nekrológját is olvastam.
Pár szó engedtessék meg nekem.

Írásaim közt megemlékeztem egy kutyáról, szándékosan nem linkelem. Aki olvasta ismeri, akit érdekel megkeresi, a többieket nem fárasztom vele. Meghalt.

Borzi is meghalt.

Volt egy kutyám, ölembe hajtva fejét szemembe nézett, miközben kilehelte a lelkét. Gyöngyi volt a neve. Fontos ez bárki számára?

Tartottam papagájokat, szabadon garázdálkodhattak a lakásban. Bármennyire "pofátlanok" voltak, hagytam uralkodni őket, és ebben életem párja partner volt.
Meghaltak.
Mindannyit eltemettük tisztességgel. Az utolsót egyedül kapartam el, hiszen egy hónapja hagyta el az árnyékvilágot, én pedig egy évvel korábban özvegyültem meg, mint ahogy elhagyott az a társam, aki(!) tanuja volt boldogságomnak. Kellő végtisztességet kapott.

Borzi meghalt.

Voltak egérkéim is.
Az elsőt ajándékba kaptam muszájból. Férjhez ment a lányka, és rám bízta fehér foltos fekete egérkéjét, mert nem vihette új családjába. Tehettem mást? Befogadtam.
Saját kalitkát kapott, és barátkozhatott a papagájjal, hiszen mindkét kalitka ajtaja nyitva volt. Haverok lettek, én meg jókat mulattam, amikor semleges területen udvaroltak egymásnak. Ugyanis nem vették jó néven felségterületük megsértését...

Foltos egérke meghalt, ahogy Borzi is. Eltemettük.
Sajnos sok egérkét temettünk. Két évig élnek, ha jól vannak tartva. Megcseszte a kiskutya, sírás-rívás ezerrel, egérkék sorban meghaltak.
Életünkben egy-egy pötty, a lakótelepen egy-egy észrevehetetlen sírhant.

Borzi meghalt.
Átérzem a gyászt, átérzem a veszteséget.

Részvétem, és nincs smiley.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.