2022. május 28., szombat

Gyorskeresés

Az a fránya akkuidő és a másik tábor....

Írta: | Kulcsszavak: akku . battery . retró . Nokia . áram . elem . telep . szalámi . galaxy . sör

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Csapjunk a közepébe:

Szerintem ma egyetlen gyártó sem öl több pénzt akku fejlesztésbe, mint amennyi ahhoz elég, hogy az adott hardwert egy olyan akkuval hajtsák meg, ami nagyjából elmegy 1 napot. Ez az egy nap több gyártónál sajnos csak annyira elég, hogy reggel lehúzom a töltőről és a napi nyúzást követően este enni kér, max elmegy biztosan éjfélig.

Nekem tegnap volt az első, hogy az i4-em majdnem faképnél hagyott a hazafelé vezető úton. Reggel 87%-on vettem magamhoz, 2 órától több halózás volt délelőtt, push exchange és gmail, valamint némi net és navi. Hazafelé már csak 10%-ot mutatott és már délután töltöttem is.

Egyszóval, ha arra görcsölne minden gyártó, hogy ezek a gépek menjenek el 5 napot egy töltéssel, akkor ezt el is tudnák érni, a technika tart azon a szinten. De, mi okuk lenne erre? A felhasználói igény? Hát persze, ez már évek óta megvan, mégis tesznek rá. Kb. úgy vannak vele, hogy ott az alvás idő minden ember számára, töltse akkor a telefonját és kész. Nekem ugyan ez nem gáz, de ha a sivatagba ledobnak mint deszantost, akkor baromira fájna az 1 napos akku idő, holott napelemen kívül nincs lehetőség áramért folyamodni valahova...
Egyszóval mezei felhasználó elél az 1 napos akkuval, (mert el kell neki, Te is ezt teszed!), aki pedig nagyon hardkór vagy spéci ipari, katonai területen mozog, az nem feltétlen egy galaxyval a zsebében rohangál, illetve pót akku (feltéve, ha cserélhető), biztosan van nála.

Régi kor vívmánya az 5 napos (vagy annál több) készenléti idő, persze mindenki ezt várja a mai kortól is, de azért jelen van a kőkemény felhasználói élmény igénye is minimum 4 collon. Sajnos a kettő nem említhető egy lapon, mivel anno azok a mobilok, amik tudták ezt a készenlétet (sőt, volt ami 10 napig meg se nyikkant), gyakorlatilag a nullához konvergáló felhasználói élményt nyújtottak, kegyetlenül gyönge hardverrel, de pl egy T10s-t vagy egy Nokia 5110-et kiszolgált, kicsit néhol lassú volt, ellenben ment mint egy traktor. Ma egy ilyen eszközt használni majdnem, hogy gyötrelem. Imádom a retró cuccokat, több komoly darab is van otthon, de már csak emlék. Próbáltam a 6310i-t újra életre hívni, de annyira kell mellé egy komoly okosteló, mint egy falat kenyér. Hiába tudnak elérni akár 5 napon át a sivatagban, ha közben a mailben átküldött térképet nem tudom megtekinteni az eszközön, hogy kitaláljak onnét... (Tudom, ez sarkos, és vérzik pár helyen, de a lényeg ez lenne!)

Annak, aki olvasta eddig: bocsi, hosszú voltam, de remélem azért volt vajmi értelme ennek a posztnak :)

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.