2023. április 1., szombat

Gyorskeresés

Evolúció

Írta: | Kulcsszavak: telefonok . mobilok . evo . cuccok . kütyük . ketyerék

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Némi időt szakítottam rá és megpróbáltam közel időrendi sorrendben összeírni, milyen telefont is nyúztam eddigi 11 éves pályafutásom alkalmával.

Itt a lista, a teljesség igénye nélkül:

(2000 - 2012 között):
Alcatel OT Club -> Ericsson T10s -> Alcatel 301 -> Alcatel 501 -> Nokia 3210 -> Ericsson T65 -> Nokia 3500 -> Nokia 7110 -> Ericsson R600 -> Siemens ME45 -> Siemens SL45i -> Samsung X100-> Sharp GX10i -> Nokia 3650 -> Siemens SX1 -> Nokia 9210i -> HP IPAQ 4515 -> Nokia 8910 -> Nokia 9500 -> Ericsson T39m -> Ericsson T29 -> Ericsson T20 -> Ericsson T100 -> Samsung z560 -> Blackberry 8820 -> Nokia N91 -> Nokia 6110 navigator -> HTC Touch Cruise -> HTC Touch Diamond -> Blackberry 8310 -> Samsung Galaxy Spica -> SE K800i -> Nokia 3110c -> Nokia 6310i -> Samsung H1 -> Samsung Galaxy Spica ->HTC Evo 4G-> Meizu M9-> Htc HD2 -> SonyEricsson Xperia Mini (St15i) -> Motorola Droid 2 Global ->Toshiba TG01 ->BlackBerry 9700 Bold -> Samsung Wave GT-S8500 -> Nokia N8->HTC Inspire 4G... itt zárul a 2012, az év utolsó előtti napján jött: LG Optimus Black p970

/2013/

Jan.04: Az LG ment, és jött: Samsung Galaxy S (most úgy gondolom és érzem, hogy ez marad. Patika állapot, gyári független, gondos gazdától. Már keresem rá az OtterBoxot.... Ilyet legutóbb az N8-nál tettem, az is megérdemelte, ez pedig még inkább!)... Még megvan az SGS, és megvan rá az Otterbox is, remekül üzemel és nagyon örülök, hogy megvan rá (kicsi fiam úgy dobálja a mobilomat, mint egy babzsákot).

Ápr.17: jött egy nagyon szépséges, gyári független Nokia E90 (mokka, picit zseb kopott, rendben működik)

Máj 2. : Elment az SGS... lett helyette egy Htc Flyer 32GB tablet. Tetszik, kihasználom, eszméletlen jó tartalom fogyasztásra, navigál, zenél, nagyon lehet vele netezni (sajnos ebben már nagyon gáz az E90) és király a Wacom cerka benne. Megy bele SIM is, így van mobil net és kicsi hekk-el (S-Off -olni kell) lehet vele hallózni is. Nem lehetett volna sokkal jobban kijönni az SGS-ből sztem. Eddig bevált és az eladó nagyon korrekt srác volt! Thx!

Jun.10: Elment a Flyer, jött egy iPhone 4. A Flyert sajnálom, nem volt gondom vele a szokványos android lagokon kívül, (azért néha be tudott lassulni), de az E90 sajnos már nem tudja kiszolgálni az igényeimet, az is elkel majd, így be kellett áldoznom a tabot is, eddig megérte, úgy tűnik.
Az iPhone 4 vásárláskor nem kapott pirosat az eladó. Flottul ment a vétel, pedig 300 kmre van innen, de amit adott, az csak olcsó volt, de jó nem. Azóta kiokosodtam kicsit ezen a téren, a telón idővel előjön hívásindításkor egy kegyetlenül zavaró zúgás a füledbe, random és olyan mintegy interferencia zaj. Kinti fórumok alapján a töltő csati + mikrofon panel cseréje megoldja a gondot. Találtunk egy másik iphone 4 telefont (kolléga fiókja mit nem rejt? :D), abban volt egy gyönyörű karcmentes kijelző, így abba ment az alaplapom, és a hátlapom, így lett egy makulátlan i4-em. Kalandos volt és sok szerencse kellett hozzá, eddig jól megy, csak a home gomb hülyéskedik a donor telón, azt is ki kell cserélni a vásároltból. Egyszóval itt az alma oldalon eddig nem volt szoftveres bug vagy lag, itt hardweres kínok vannak, de lassan ezek is fel lesznek számolva. Most a nejem telefonjának cseréjén dolgozom / gondolkozom...
.
.
.
Nejemnek is lett egy iPhone 4, Neki gyári független lett, mert pannonos a kicsi szívem és hát a pannon pont nem forgalmazott az i4 idejében még... nála mai napig ez szolgál, nagyon szereti.

November 10: Ma elment az iPhone 4 egy HTC One X jött helyette cserébe. Szerettem az almás kalácsot, de a 7.0 szoft úgy tönkrevágta a felhasználói élményt, hogy azt nem bírtam már elviselni, mennie kellett. Kessh nincs i5-re, úgyhogy cseréltem egy HOX-ra... Ez brutál, pedig "csak" a tavalyi nagyágyúja a HTC-nek. Gyors, erős, izomból nyom le mindent, nemhiába a Tegra 3 nem kispályás motor... Meglátjuk meddig marad, jelenleg full gyári, semmi haxolás, így is olyan mint a vaj.

2014:

jan 14: elment a HOX. Príma volt, tetszett, de kellett a zseton az új laptophoz, így be kellett áldoznom sajnos. Azért egyet kiemelnék: az akkuidő kritikán aluli módon volt gyönge. Nem ment el egy napot még takarékos üzemmód mellett sem. Ezt a HTC rendesen elcseszte. Egyéb másban nagyon ott volt a szeren.

Nem jött új telefon helyette. Vagyis kaptam egy céges Samsung 3322 duos nevű butafont, most ezzel élek együtt. Nem könnyű, de eddig még megy valahogy. Ha meglesz a zseton, és még tart az SP akció a Telekomnál, olyat veszek majd utódnak... remélem. Addig is élvezem az új workstationt, amiről lesz egy kicsi cikk is itt a blogomon.

márc.17: eddig bírtam a buta telefonnal. Voltak jó dolgai, de azért 5 év okosteló után ez már csak kínszenvedés egy usernek.
most jött egy Motorola RAZR i XT890. Ez megint mesés. Talán az egyik legszebb és leg elegánsabb telefon, ami eddig volt. Nagyjából olyanak mondanám, mintha egy androidos iphonet szorongatnék... nagyon vékony fém keretben a lehető legnagyobb 4,3"os SAMOLED kijelző, kompakt méret (majd mm-re akkor mint az i5), Corning Gorilla üveg, karbon hátlap, 2000-mahos akku. Persze prociban van sokkal erősebb, mint egy egy magos, két szélas intel, de alapból a 2ghz eddig mindenre jó volt. Ja, az eladó szerint egy éves a telefon, aki pesten átvette, azt gondolta ez vatta új. Ilyen jól megvigyázott masinát ritkán venni használtban.
Reméljük sokáig marad.

Ápr. 1: Nem maradt. Nem azért ment el, mert baj volt vele, úgy sosem adnék el semmit. Tetszett, de tényleg. Prémium cucc a consumer termékek felett egy hajszállal, amíg a külcsínyt vizsgáljuk. Sajnos az egy mag az egy mag, még ha hyper tréding képes is a cucc, olyan lagokat volt képes noymni, mint i4 a 7.0.3 szofttal. Ezt leszámítva az egyik legszebb telefonom volt, bár ez szubjektív...elkelt ez is, itt a PH!-n egy kedves mérnök kolléga vette kezelésbe, sok sikert Neki hozzá és sok örömöt!
Az élet úgy hozta, hogy ezen a napon kaptam egy bontatlan iPhone 5c-t. Egy kedves régi barátom hozta, hogy akkor most ezt itt hagyná, használjam, és egy év múlva alkossak róla véleményt. Mivel már idestova 14 éve ezeket a kis kütyüket nyúzom, van mihez hasonlítani, és egy éves hosszú teszt szerintem mindent feltár majd. A lényeg, hogy van időm és erre az időre már nem kell görcsölni a telefonokon, hardverben ez elég, méretre ideális, kellemes a felhasználói felület és mióta az i4-em volt, szerettem volna egy 5-öt, vagy 5c/5s valamelyikét. Most meglett.
Ápr. 7: És tényleg nem volt áprilisi tréfa, még ma is megvan és nagy megelégedéssel használom. Nem kell haxolni semmit, megy mint a gyorsvonat. Terveim szerint itt fogok egy kis naplót vezetni, inkább csak az esetleges érdekességeket emel ki, mivel komplett tesztet százai vannak fenn a neten a telefonról.

2015.

01.22.
Nem volt több bejegyzésre alkalmas momentum a telefonok terén nálam az elmúlt évben. Még mindig I5C tulaj vagyok. Kapott egy iBlason tokot, nem volt olcsó, meg nagyon drága sem, ellenben jól véd és strapás. Tetszik. Még mindig jól szerepel az i5-ös. Persze ácsingózok egy I5S-re, de igazából nincs elég kényszer és komoly plussz, így nem veszek olyat. Talán az új i6 érdekelne. De annyiért (190k) ne viccceljünk. Az autóm jelenleg kb annyit ér...

Hát, egyenlőre ennyit.

12.28.
Ma elment az 5C-is. Eljött ennek is az ideje, bár semmi nem indokolta, nem fagyott, nem volt lassú, szerethető darab elérhető áron, korrekt mérettel.
Jött egy - ugyan használt, de nem elhasznált, még garanciális - gyári független iPhone 6 16GB. Nagyon remélem, hogy hosszú használat lesz belőle, a rendszer ugye ismerős az 5C-ből, bár itt kicsivel többet tud, a hardver sokkal komolyabbnak érződik, egyebeket még nem teszteltem, alapfokon használom. Verdiktet biztos nem írok róla, megették már sokan mások előttem...

2016.
2016.06.20
Ide egy sort biggyesztek csak. Már fél éve lassan, hogy az i6-ot használom. Nagyon stabil, teljesen frankó, de már kezd bizseregni a zsebem valami új iránt. Nem tudom ez hogy van, már várom, hogy mikor lesz egy fagyás vagy valami, amibe bele tudok kötni, hogy, na, mennie kell, mert ez nem atomstabil. (Nekem pedig olyan kell). Nem csinálja. Lehet, hogy veszek egy Vernee Thort, az androidos, hátha megkotlik az első héten vagy kétszer.... egyébként ezzel nem a telefont akarom leminősíteni, nagyon tetszetős, és komolyan fontolgatom, hogy addig berakom a fiókba a 6-os iPhonet, hátha bejön a Thor....

Maga az android számomra egy utálat, de van egy céges appunk, (igazából kettő), ami csak ezen a rendszeren fut, így nem lenne rosz döntés váltani megint vissza...(ez hányszor vol már??... :W :W :W )
Nem egy sor lett, de most zárom, a fejleményekről persze azonnal értesítem azon kevés olvasót, aki idetéved, köszönet nekik érte! :R

Pár nappal később:
Elkelt az iPhone 6 tegnap. Érdekes mód nem hiányzik, annál jobban várom a Blackberry Passportot. Elméletileg ma hozza a posta, csak érne már ide...

Majd írok róla...

Írom már, de csak egy sort, mert éjjel van. Nagyon fasza telefon a Passport, örülök, hogy megvolt, és annak is, hogy egy fillér burkó nélkül vitték mint a cukrot, mivel az előző kedves gazdája nem árulta el, hogy bugos a proximyti szenzor. Én már ezzel az infóval adtam el. Többet nem írok róla, széles mint a Duna, nekem kényelmetlen volt. Egyéb iránt klafa!!!

Volt aztán Vernee Thor is. Újjonan. Végül csak 8 napot élt meg, mert egy botrány volt néha. Bughalmaz, érthetetlen diszfunkciókkal. A fórumon ugyan sokaknak nem olyan szar, mint az enyém volt, de így még gyorsan vissza tudtam küldeni a shopnak.

2016.07.07
És aztán jött a 3. Ez egy zsír új 64gb-os iPhone SE. Na ez imádat. Kurva drága volt, de megérte, pedig még csak két napos, de már most tudom. Apple garis, számlás, céges lett. Remélem hosszú ideig szolgál majd. A céges appunkra meg nézek valami droidot, de simet nem teszek bele ...

2017.02.07. Gyakorlatilag napra pontosan 7 hónapja volt előző hajónapló bejegyzésem, itt a frissítés:
Elment az Iphone SE. A dolog onnan indult, hogy feleségem pofáraejtette a céges androidos eszközét, majd használhatatlan lett. Ekkor vásároltam neki már mint magánszemély egy új, másik készüléket. Mivel a céges kütyü megkotlott és azon futott egy Androidos app, ami vállalati fejlesztés, így kellett valami ami ezt futtatja. Nekem ugyan gondom nem volt as SEvel, maximum a Japán autós unalmas hétköznapjai... ellenben úgy gondoltam, most akkor kivezetem alkatrészbe a feleségem törött A7-ét, kivezetem a cégből az SE-t is, és a kettő helyére jön egy személyben egy Androidos eszköz.
Az ötlet nem volt rossz, a kivitelezéshez el kellett adni az SE-t. Ma, itt a ph!-n sikerül eladnom, komoly bukóval. Erre ugyan számítottam, arra viszont nem, hogy az új tulaj azzal hív az átvételt követően 3 órával, hogy nem lehet visszaállítani, mert nem indul el. Ez gyakorlatilag hidegzuhyan volt a javából. Sosem adtam el semmit, ami nem jó, vagy csak kicsit is betegeskedik, max felhívtam a leendő tulaj figyelmét az átvétel előtt, ilyen volt a Passport proximity szenzorja is, de ez.... basszus, nálam 7 hónapig hibátlanul üzemelt... Nagyon bízom a pozitív folytatásban és hogy sikerül neki rövid úton megoldani az iStyle segítségével... joggal érzem úgy magam, mint aki becsapott egy vevőt, holott, sosem volt erre precedens és alapból sem vagyok ilyen szar alak. Ugyanitt az új tulaj is vélhetően úgy érzi, hogy ezzel most megszivatták, holott 7 hónap úgy ment le, hogy semmi bejegyzésre alkalmasat nem produkált az alma.

Az új szerzemény egyébként egy Galaxy Note 5 lesz. kicsi nem lesz, az biztos. És Androidos. Ezt most nem tudom semmi pozitívummal írni, 3 év iOS után nem érzem, hogy ez lesz az én évekig tartó vasam, de bizakodom, mert egy rakás pénzt kiszórok az ablakon, ha ez is eladóba megy pár hónapon belül...

2018.05.15. A Note 5 majdnem napra pontosan 15 hónapja megy. Ha vissza olvas a tisztelt olvasó, könnyű észrevenni, hogy a T10 Ericsson óta nem volt ennyi ideig egy telefonom sem. Bámulatos. A kamerája szuper, a cerka roppant hasznos. Most viszont lassan eljön a váltás ideje. Ismét szigorú bukóval kell hirdetnem a céges szerzeményt, de ez ár csak ilyen. Nagyon jó lenne egy Note 8 utódnak, de nem lesz. Sajnos több, mint amit ki akarok adni telefonért, mérete nekem már túlzó, a Note 5 is baromi nagy. 98%, hogy Iphone 7 lesz belőle, talán egy 32 gb-os verzió. Nagyjából nekem mindenre elég. Ez még a jövő zenéje, ha fixálódik, folytatom a bejegyzést. Itt kell megemlíteni, hogy átbasztak egy iphone 6s-el, amit töltőcsati hibásnak adtak el, majd kiderült, hogy független helyett egy letiltott szar került hozzám :o :O :W Picsába az összes lehúzós köcsög kurvával!!!!

2018.05.15.
Egy egészen durva mellék projekt keretében szert tettem az ebayen egy Nokia 8910i-re. :Y :)) Sajnos még nincs a karmaim között, nagyon várós a cucc! Írok róla ha megjött.

2018.06.18.
A note 5 elkelt másfél hete. Kolléganő vette meg. Jól járt vele. Aztán egy hétig laktam a lentebb látható 9300i-ben. Amolyan időutazás féle volt, de kellemetlen nem, inkább csak ingerszegényebb, mint egy mai okoskával.
Az iphone 6s (ami működött) ügyesen elkelt, bukta nélkül. Még az icloudos is elment. Ennek örömére 5 napja, hogy megvan az új drágaszág: igen, hamrabb jött a Note 8 mint vártam, de nem bánom. És kék lett. Ami ritka. Meg dual simes. Egyszerűen durva és nagyon örülök neki. Szeretem.
Viszont, volt közben egy érdekes felfedezésem a vaterán, amit sikerült meg is nyerni. Lássátok, ne csak olvassátok:

Igen. Sikerült szert tennem egy eredeti Nokia 8800 Sirocco Black editionre! Azért ez nagyon adja. Nem a legszebb, de mindene ukrán ahogy lenni kell. Made in Finnland. Ennek nagyon örültem. Ahogy a jobb szélen látható 8910i-nek is. Mindenki működik, teszi a dolgát. Sajnos a 8910i-hez csak egy töltőm van, nagyon kívánja a dokkolót, de talán majd egyszer. Ha jobban megnézzük, nem feltétlen ér meg majd 40000 ftot maga a dokkoló, pedig olcsóbban nem igen találni. Ha valaki tud, keressen! Ellenben a 8800 az fullos csomag. Komplett doboz, eredeti ukrán brossúra, leírás, minden. Ez nem lesz napi szinten használatos, ellenben párszor azért befogom, had érezze a törődést :D

Kevés van a 8-asokból, ami számomra ezt követően hiányzik.

Mostanság talán egy jó kis 7110 érdekelne, de abból működőt, nem végfokost, patika állapotban gyakorlatilag lehetetlen fellelni.

Folyt köv...

--------xxxxxxx-------------------------xxxxxxxxxx--------------------------xxxxxxxxxx---------

Sajnos a felét elfeledtem, nehéz felidézni a 15 év mindegyik készülékét :)

A listát frissíteni fogom, ha éppen egy új jövevény kerül a birtokomba, vagy eszembe jut, hogy hopp, ez+az kimaradt :)

Tudom, haszontalan kis lista ez, de nekem segít felidézni egy egy jó kis masinát, mert voltak köztük nagyon szerethető darabok, olyanok is, amik a mai napig a fiók alján hevernek (T10, 6310i, OT Club)

Hozzászólások

(#1) beefjeez


beefjeez
senior tag

jó sok telefonod volt, nekem eddig kb. 7db volt :)

(#2) tom956ster válasza beefjeez (#1) üzenetére


tom956ster
aktív tag

Meglehet nem kevés, de valóban nem emlékszem mindegyikre, kb 5-10 db hiányzik még a listából.
Anno amolyan hobby volt, hogy tesztelgettem a telókat, bár nem tudtam és a mai napon sem tudom mit akarok egy telefontól pontosan. Bár mára már jól körvonalazódott, hogy mire is használok egy masinát, a retró mindig visszahúz, aztán az új dolgok meg mindig bebolondítanak :) Így van most egy K800i és a Meizu M9 napi használatban egymás mellet :) (privát/céges)

3D civil engineer / Dell Precision M7720 /desktop workstation: Gigabyte GA-Z170XP SLI | i5 6600k | 2x16 GB Jigsaw|2 x ASUS GTX 1060 6GB | Server: HP Gen 8 Microserver

(#3) beefjeez válasza tom956ster (#2) üzenetére


beefjeez
senior tag

jó neked, én is rengeteg telefont akarok tesztelni, de nem sok jön össze :( de ha most belegondolok, mégis több volt mint 10... :D

(#4) Next Win ®


Next Win ®
tag

Nekem ez a lista kb fél éves szerzeményem lenne ! :) :R

Amikor éjjel nem bírsz aludni, az azért van mert ébren vagy.

(#5) tom956ster válasza Next Win ® (#4) üzenetére


tom956ster
aktív tag

A mai beszélgetésünk alapján ezt elis hiszem Neked! :) Azért azt elmondhatjuk, hogy ma mindkettőnk "gép parkja" egy új darabbal gazdagodott.

3D civil engineer / Dell Precision M7720 /desktop workstation: Gigabyte GA-Z170XP SLI | i5 6600k | 2x16 GB Jigsaw|2 x ASUS GTX 1060 6GB | Server: HP Gen 8 Microserver

(#6) Next Win ® válasza tom956ster (#5) üzenetére


Next Win ®
tag

Így van ! :) :R

Amikor éjjel nem bírsz aludni, az azért van mert ébren vagy.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.