2019. július 18., csütörtök

Gyorskeresés

LeTV Le 1s

Írta: | Kulcsszavak: LeTV . TWRP . X500 . Le 1s

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

[

LeECO Le 1s (X500) Összefoglaló, tippek-trükkök. Megkérnénk minden kedves tulajt és leendő tulajt, hogy a kérdései előtt olvassa át!

EZ AZ ÖSSZEFOGLALÓ KIZÁRÓLAG AZ X500-AS VERZIÓRA VONATKOZIK. HA X501, VAGY X507-ES VERZIÓT BIRTOKOLSZ, MINDENKÉPPEN ÍRJ A TOPIKBA, MIELŐTT BÁRMIT CSINÁLSZ A TELEFONNAL.

UPDATE: ÚGY NÉZ KI MEG TUDJUK MENTENI A TÉGLÁZOTT X501-ESEKET, VALAMINT BÁRMILYEN RENDSZER TELEPÍTHETŐ RÁ. EZZEL KAPCSOLATBAN A LEÍRÁST NE HASZNÁLJÁTOK, ERRŐL KONZULTÁLJUNK A TOPIKBAN! HA ILYEN TELEFONT VESZEL, AKKOR KÉRDEZZ NYUGODTAN.

Hogy milyen készüléket is kaptál a kezedbe, Keeperv85 fórumtárs tollából származó Logout bejegyzés alapján tudod kideríteni.

Fő jellemzői a készüléknek
OS: EUI 5.5 (Android 5.0.2 alapon jelenleg)
CPU: Helio X10 (MT6795T:8 db A53 mag, ami 2.2GHz-en ketyeg) + Power VR G6200 GPU
ROM: 16GB vagy 32GB (tovább nem bővíthető)
RAM: 3GB LPDDR3
Kijelző: 5,5", 1920x1080 pixel felbontású Kapacitív in-cell IPS-LCD
Hálózat:
4G: FDD-LTE B1B3/B7(1800/2100/2600MHz)
TDD-LTE B38/B39/B40/B41(2600/1900/2300/2500MHz)
3G: WCDMA 850/900/1900/ 2100MHz
2G: GSM 850/900/1900MHz

SIM: Dual-SIM, micro- és nanoSIM foglalatok, DualStandby
WIFI: 802.11 a/b/g/n/ac, dual band, 2.4GHz/5GHz,
Bluetooth: 4.1 (A2DP, LE, APT-X)
GPS: GPS + AGPS + GLONASS + BDS
Kamera: 13 megapixeles Samsung, PDAF-autofókusz, LED villanó, f/2-es optika
Videofelvétel: 4k @ 30 fps, 1080p @ 60 fps, 720p @ 120 fps, Slow-motion
Akkumulátor: 3000 mAh beépített akkumulátor, gyorstöltés (MTK Pumpexpress Plus!) támogatással
Méret, súly: 151,1 x 74,2 x 7,5 mm, 169 gramm
Egyebek: 3,5 mm-es audio kimenet, ujjlenyomat-olvasó, integrált LeTV szolgáltatások, USB Type-C port, infraport

Tartozékok:
2,7 Amperes gyorstöltő, Type-C kábel, Sim-tálca nyitó

ROM telepítés:

Nem igényel komoly szaktudást, csak egy kis türelmet és figyelmet, de attól függetlenül el lehet rontani, így mindenki saját felelősségére csinálja. Ha valami nem egyértelmű, akkor inkább beszéljük meg a topikban.Inkább kérdezzetek, nehogy tégla legyen a készülékből!

Először a gyári ROM telepítését szeretném leírni:

Ha gyárin szeretnél maradni, akkor a következők a lépések:

1. A korábban letöltött ROM-ot át kell nevezni update.zip-re. A telefont MTP eszközként csatlakoztatva másoljuk fel a készülék gyökérkönyvtárába az átnevezett fájlt.

2. El kell indítani a telefont recovery módban a hangerő fel+bekapcsoló gomb együttes nyomva tartásával. Ha webshop ROM van a készüléken, akkor valószínűleg egy kínai szöveges rész fog fogadni, ahol két menüpont érhető el. A felső szöveg alapból be lesz pipálva, ez jelenti azt, hogy szeretnél szoftvert frissíteni, míg az alatta lévő a wipe data. Ha webshop verzióról frissítesz, akkor érdemes a wipe-ot is bejelölni.

3. Ezután a gombra bökve elindul a procedúra. Légy türelmes. Ha elkészült, akkor újraindul a telefon és a friss gyári rendszer fogad.

Ha nem szeretnéd elveszíteni a 900 MHz-es WCDMA-t, akkor először a 008s szoftvert kell feltenni, majd onnan OTA frissíteni az aktuális verzióra, vagy recovery-ből DATA partíció törlése nélkül telepítve. Ez lehet valami bug a frissítésben, de valamiért a data partíció wipe után frissített ROM-nál eltűnik ez a 3G frekvencia.

Google telepítése Gapps flashelése nélkül

Ha nem szeretnénk egyáltalán TWRP-t telepíteni a telefonra és szeretnénk az OTA lehetőségét megtartani, de szükségünk van a Google alkalamazásokra (Play áruház etc.), akkor a következő a feladat:

1. Le kell tölteni a Google Installer-t, amit a Xiaomi telefonokhoz készítettek. Link
2. Felmásolod a telefonra, elindítod a telepítést, telepíted
3. Indítsd el a programot, bejön egy kis lista a Google alkalmazásokról (néha frissítgetni kell, míg meg nem jelennek), válaszd ki a Google Play-t, azon belül pedig kattints az Install gombra
4. Figyelmeztetni fog, hogy nincs Google Services framework telepítve, ezért le kell tölteni. Nyomj az OK-ra, bejön egy ablak, ahol letölt 4 szolgáltatást, az alsó gombra kattintva elindítod az összes telepítését. A Play áruházat NE telepítsd fel, ott nyomj cancel-t, a többi hármat fel kell.
5. Ha a elkészült, indítsd újra a telefonod, majd indítsd el az elején telepített Google Installert, ahol elindíthatod a Play áruház telepítését, innentől azt hiszem mindenki tudja mi a teendő. :)

( ha a Google címtárad nem jelenik meg a kontaktok között, akkor a Google Installer alkalmazásból telepíteni kell a címtárszinkronizálást)

Bloatware fagyasztása stock rom-on root nélkül.

1. Letöltjük a Debloater nevű alkalmazást és telepítjük
2. Győződjünk meg, hogy az ADB driverek telepítve vannak a számítógépen és a telefonon be van kapcsolva az USB hibakeresési mód
3. Csatlakoztatjuk a készüléket, elindítjuk az alkalmazást és a read device packages gombra nyomva kilistázza a program a telepített alkalmazásokat
4. Kijelöljük, amit fagyasztani szeretnénk és az Apply gombra kattintva a program elvégzi a műveletet

!Alaposan járj utána, hogy mit fagyasztasz, mert téglázhatod a telefonodat!

!!!KOMPLETT TELEPÍTÉSI VIDEO, TWRP-TŐL A RENDSZERIG!!! KÖSZÖNET ÉRTE CSORI23 FÓRUMTÁRSNAK!

!!!ADB ÉS RECOVERY TELEPÍTŐ VIDEO, KÖSZÖNET ÉRTE CSORI23 FÓRUMTÁRSNAK!!!

TWRP

Sokan nem elégszünk meg a gyári ROM-mal a Google alkalmazások hiánya miatt, valamint szeretnénk root-olni a készüléket, vagy Xposed-et telepíteni, stb.
Itt bizony Custom recovery telepítésére lesz szükség. Van több fajta is, én személy szerint a BB72-féle verzió mellett tettem le a voksom az egyszerű telepítés miatt.
A recovery telepítő script itt található.
A custom recovery telepítése után az OTA frissítés lehetősége ugrik!

Lifeforce fórumtárs által módosított TWRP (Flashtool-lal is felrakható!)

Telepítés menete: (feltételezve, hogy az ADB és FASTBOOT driverek telepítve vannak a számítógépen)

1. Engedélyezni kell a készüléken az USB debug módot.
Ezt a beállítások menüben az About phone menüpontban a Build Number-t 7x megérintve teheted meg. Tudatni fogja veled, hogy már fejlesztő vagy. Ekkor megjelenik a developer menü a beállítások között, ahol engedélyezd az USB debugging opciót.

2. Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez. A telefon kérni fogja, hogy igazold vissza, hogy a számítógéped megbízható.

3. Rendszergazdai jogosultsággal el kell indítani a recover.bat fájlt, majd követni az utasításokat

4. Ha mindent jól csináltunk, akkor a telefont a program fastboot üzemmódba fogja kapcsolni és telepíti a recovery-t, aztán újrainduláskor oda is fog boot-olni a készülék.

Ugyanebben a scriptben a gyári recovery is visszatelepíthető!

Többen jelezték, hogy a script valamilyen oknál fogva a gyári recovery-be dobja őket vissza, ezért akinek nem megy, ezt a megoldást kell követnie: LINK


Root, Gapps

Én nem szeretem a mindenféle PC appokat, amik root-olják a telefont. Személy szerint jobban preferálom a SuperSU flashelését custom recovery alól, így a leírásban ennek a menetét szeretném bemutatni.

A fájlok itt érhetők el.

1. Letöltöd az UPDATE-SuperSU-v2.46.zip fájlt és számítógépről a telefonra másolod (célszerű a gyökér mappába, ott könnyebben betallózható később)
2. Belépsz a recovery-be
3. Install menüpontra böksz és betallózod a fájlt, jóváhagyod és fel is telepíti is.


Gapps:

Innen letöltöd a legfrissebb Opengapps nano-t (ARM64, Android 5.0) és a SuperSU-hoz hasonlóan telepíted recovery-ből. (Opengapps-ból azért a nano-t, mert a nagyobb csomagok néhány alap LeTV alkalmazást is lecserélnek a telefonon és később sok fejfájást okozhat)

Nem tudom egyszerre lehet-e a 2 csomagot telepíteni, de én a biztonság kedvéért inkább újraindítom a készüléket a root és a Gapps telepítése között.

Így már lesz Play áruház is, ahonnan én javaslom még a Morelocale 2 telepítését, ami alapján minden alkalmazásod, ami többnyelvű magyarra fog váltani, valamint minden, amihez magyar lokalizációra szükség van.

A Custom recovery és a root telepítésével elveszítjük a gyári frissítések lehetőségét, így ezeket mindig le kell majd tölteni és recovery alól telepíteni.
Ha nem akarjátok elveszíteni az adatokat, akkor érdemes természetesen mentést készíteni.
A telepítés előtt szükség van wipe-ra, itt a következőt javaslom:
1. Recovery-be lépünk
2. Wipe --> Advanced wipe : cache, Dalvik
Utána mehet a szokásos telepítés. Így megmaradnak az adatok és az alkalmazások, viszont a szoftver frissül. A root és a gapps elszáll, de azt a korábban leírt módon hamar fel lehet telepíteni.

Custom ROM (international) telepítése:

Legfrissebb elérhető (és javasolt) custom ROM-ok: (indiai alapú)

BB72
VNMOD

Lifeforce fórumtárs ROM-jai:
Magyar nyelvű, indiai alapú 012s (teljesen gyári állapot, módosítás nélkül)
Magyar nyelvű, indiai alapú 012s (teljesen gyári állapot, módosítás nélkül SP Flashtools alapú, ha téglázod a telefont, akkor ez lesz a megoldás)

Aki nem tudja/szeretné a készüléket angolul használni, annak javasolt a custom ROM-ok telepítése.
A telepítés általában itt is custom recovery-ből történik, ahol a folyamat a következő:

1. Letöltjük a kiszemelt rom-ot a készülékre, lehetőleg a gyökér mappába, mert ott könnyebb később megtalálni ( NEM FONTOS ÁTNEVEZNI UPDATE.ZIP-RE, MERT TWRP ALATT ENNEK NINCS JELENTŐSÉGE)

2. Két féle telepítési mód van. Ha először tesszük rá a custom rom-ot, vagy stock-ról, vagy másik dev. által kiadott custom verzióról érkezünk, akkor ajánlott a tiszta telepítés. Itt a TWRP indítása utána a Wipe menüpontba lépve megtaláljuk az Advanced wipe lehetőséget, ahol a cache, dalvik,data és a system törlését kapcsoljuk be, majd alul a csúszka végighúzásával hagyjuk jóvá a törlést. Ennek befejeztével lépjünk vissza a back gombbal (véletlenül se a reboot-ra menj!!!!)

3. Visszatértünk a főmenübe, válasszuk ki az Install menüpontot és tallózzuk be a korábban letöltött flashelhető zip fájlt. Elképzelhető, hogy aroma installer fog minket fogadni, ahol testreszabhatjuk a telepítést. Ha lezajlott a telepítés, akkor a készülék értesíteni fog minket és újraindul.
Ha mindent jól csináltunk, akkor egy hosszabb várakozási idő után (első telepítés) a frissen telepített custom rendszer fogad majd minket.

Mivel nagyon sok rendszer elérhető most a telefonra, ha esetleg eddig nem követted a fórumot, akkor légyszi ott érdeklődj, hogy melyik a javasolt. (valószínűleg eltérő véleményeket fognak a topik lakói megfogalmazni, így érdemes akár a több lehetőség közül magadnak tesztelni és eldönteni, hogy melyik rendszer a szimpatikus)

TIPPEK, TRÜKKÖK (Ide várjuk az ötleteket, jótanácsokat)

Hívószám elküldése:
Settings--> Alul app settings --> Call settings --> Call waiting --> Caller ID

Távirányító konfigurálása: (köszönet csori23 fórumtársnak a leírásért!)

Belépés az appba, Other device, Add remote control, Universal remote. Adsz egy nevet neki, majd kirakod a gombokat amiket használni akarsz, és szinkronizálod a két távirányítót, ugy hogy gombrol gombra betanitod az eredetiről, egymással szembe tartva a két infrasugarzot. A végén save. Kész.

Hangerőszabályozás kibővítése. THX Biggeszkij

Ha valamiért brickelnéd a telefont:

UNBRICK ROM.
SP_Flashtool használata Keeperv85 mester cikke alapján.

!!!FIGYELEM!!!

Type-C kábel vásárlása előtt mindenképpen tájékozódj, mert egyelőre az elég szegényes választék nagyrészt gyenge minőségű kábeleket tartalmaz. Ide kapcsolódó CIKK.

Hasznos linkek:

A legfrissebb gyári szoftver mindig itt érhető el.

Biztonsággal fagyasztható alkalmazások (XDA)
MTK Driverek Windows 10-hez. Telepítési leírással
Másik MTK driver forrás (talán újabb)
ADB telepítő a Grossoshop fórumról. Leírás hozzá. Olaszul van, de a képek alapján minden egyértelmű.
SP Flash Tool

ÁLTALÁNOS ANDROID-RA VONATKOZÓ KÉRDÉSEKKEL (XPOSED, ROOT, STB.) A KÖVETKEZŐ TOPIKBAN ÉRDEKLŐDJETEK:
Android szakmai topik

ANDROID ALKALMAZÁSOK TOPIK

A TELEFON BESZERZÉSÉRE JAVASOLT KÍNAI BOLTOK:
SPEmall (EU Express szállítás)
Gearbest (EU-zászló legyen kiválasztva, különben Kínából szállítják)
Tinydeal (bár én személy szerint nem javaslom)
Gizchina

SZÁLLÍTÁSI IDŐ, MIKOR JÖN MEG A TELEFON STB. KÉRDÉSEKKEL TESSÉK IDE FÁRADNI

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.