2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

FreedConn T-MAX vs T-MAX-PRO A Sárgától a Kékig

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Manapság már elég nagy "divatnak" vagyis kényelmi eszköznek mondható az autók után szabadon a motorkerékpárokon is megtalálható BT kihangosító helyett Headset, mely képes akár Full Duplex kapcsolatra is akár 8-10 motoros között.

Az élen járó gyártók pl.: Sena vagy Interphone a minőség mellett bizony magas árat is párosítanak magukhoz, ezért a kis pénzű emberek inkább az olcsóbb kínai, gyengébbnek mondható, szegmens felé húzódnak.

Jelen teszt alanyunk is ebbe a csoportba tartozik még pedig a FreedConn jóvoltából, akik számomra 2018 óta vannak az érdeklődésem középpontjában. Nem szponzorált tartalom! Pedig érdekelne a dolog...

Jelen alanyaink, a lassan 3 éve vásárolt Narancs/Sárga T-Max, illetve a friss Kék T-Max Pro

A későbbieben a cikkben SÁRGA-KÉK nyákkal rendelkezik A KÉK-Zöld nyákkal rendelkezik!

A két ház között a Desing mint látható változatlannak mondható.

Nagyobb kép!

A burkolat tekintetében a bekapcsoló gomb átvándorolt a Sárgánál megszokott LED- helyére, így "véletlenül" nehezebb kikapcsolni.

Nagyobb kép!

Az igazi különbség pedig most következik...

Nagyobb Kép!

A nyák hála égnek már ránézésre sem ugyan az, így fellélegezhetünk, a 2db hangszóró és mikrofon csatlakozása megkapta a szabványos Micro B USB csatlakozót, így sérülés esetén a javítási arányok jelentősen növekedtek.

Akkumulátor ügyileg az első verzió (SÁRGA) 802532-es kódú 570mAh-val bereklámozva érkezett, aminek a kapacitása, igenis valós...

De ez akkor nem bizonyúlt elegendőnek, így kapott egy frissítést általam 802540-es kódú 850mAh-ra ami 1 év után, erősen degradálódott... ez köszönhető a fagynak, illetve a nyáron napon hagyott bukósisaknak... De ne kaladozzunk el...

Ez a KÉK-nél sincs másképp, ott 802530-es kódú cellára 600mAh-t ígér a gyártó, na de hiszi a piszi ezt is lemértük... valós..

A kapacitás 102540-es kóddal rendelkező cellával 1150mAh-ig növelhető! Sajnos nagyobb méret nem fér bele. DE! Így is duplázódik a gyárilag ígért üzemidő, és ez több napos túrákon jelent előnyt, vagy ha otthon hagyod a kábelt, esetleg elfelejted töltőre dugni a készüléket.

És most jöjjön a feketeleves azaz a kapcsolat.

A Sárga verziónál a belcsín BlueCore 5-Multimedia Extrenal Fully Quadfiels Single Chip Név szerint BC57E687C
Ami 2.1 + EDR kapcsolatot ígér... 16 bit Internal stereo codec 95db SNR és DAC Ezt a verzót árulták BT4.1-nek is ahogy én is vettem, de ez csak a megérkezés után derül ki, hogy Átverés!

Míg a Kékben már egy komoylabb Qualcomm QCC3024 Itt ténylegesen 24 bit, SBC AAC kodekeket, 5.0-ás kapcsolat, és egy komolyabb jelfeldolgozás, alacsonyabb fogyasztás mellett.

Az antenna valója is változott míg a BT2.1 (Jobbra) elég volt egy SMD antenna addig a Qualcomm BT5.0 (Balra) már egy nagyobb nyereségűt alkalmaz, ami a hátlapra van ragasztva, ez már magában növelheti az érzékenységet azaz hatótávolságot. ami nagyban függ a légköri illetve terepviszonyok adottságától is.

A ház teljesen változatlan maradt, mutatja ezt az is, hogy a 2db belsőség teljesen felcserélhető.

Ez valjuk be nem egy nagy előny, mert sérülés esetén nem fogunk másik házat keresgetni, hanem cseréljük kompletten a készüléket. a csomag többi tartalma, hangszórók, mikrofon, mount ugyan az mind két verzió esetében, így erre nem térnék ki, a hanggminőség javítására még teszek kísérletet a későbbiekben de ez más egy másik cikk része lesz.

Balra a Kék jobbra a régi Sárga headset kábelezése látható.

Végső konklúzió, szerény személyem szerint a KÉK jobban ajánlott amit jelen pillanatban a cikk íráskor Aliexpressen 22.000ft-ért tehetünk magunkévá, Kínából vámmal, nekem 7 nap volt az átfutási idő fizetéstől a kézhetvételig.
Pénz hiányában a Sárgát választani sem eredendő bűn, majdnem 3 évnyi aktív használat után sem bántam meg, a lecserélés oka, hogy az egyik oldal elkezdett recsegni, így olcsóbb megoldásnak tűnt a frissítés.

Nagyobb Felbontású képek!

Ha érdekelnek további tartalmak, akkor kövess az alábbi elérhetőségeken:

Youtube

Insta

Hozzászólások

(#1) Somatom


Somatom
veterán

A cím hibás, a videólink nem él. De, azért köszi! Tavasszal akartam venni egy Sena -t, de akkor ennek is utánanézek.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#2) Tamás9x válasza Somatom (#1) üzenetére


Tamás9x
őstag

Még szerkesztés alatt, csak nem találtam mobilon a sablon mentését, így csak okét nyomtam. :R

https://www.youtube.com/@kisstontour

(#3) Somatom


Somatom
veterán

Ma voltam egy forgalmazónál. Brutális az árkülönbség a Sena csúcsmodelljéhez képest. 48 vs. 150 rugó. A kamerás pedig 90 vs. 200. De, azért piszkálja a csőröm, hogy milyen lehet sisakban az a Harman Kardon cucc.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#4) Tamás9x válasza Somatom (#3) üzenetére


Tamás9x
őstag

Ha van egy fullos sisakor akkor van különbség csak, Am semmi.

https://www.youtube.com/@kisstontour

(#5) Somatom válasza Tamás9x (#4) üzenetére


Somatom
veterán

Nemtom milyen egy "fullos sisak". Egy Scorpion Exo-Tech Carbonom van.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#6) Tamás9x válasza Somatom (#5) üzenetére


Tamás9x
őstag

Ez sok mindentől függ, a felnyithatós alapból hátrányos helyzetből indul szélzaj miatt, a fejforma is lényeges, van e használva csukja, illetve miylen hangos a motor, mekkora sebesség, miylen szélvédelem :)

https://www.youtube.com/@kisstontour

(#7) Somatom válasza Tamás9x (#6) üzenetére


Somatom
veterán

Hát ez az. Túl sok a "ha".

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#8) UnA válasza Somatom (#7) üzenetére


UnA
Korrektor

Benne volt a fejforma, szóval mindig lehet arra fogni, hogy te vagy a hibás, ha mégsem jön össze valami... ;)

(#9) Tamás9x válasza UnA (#8) üzenetére


Tamás9x
őstag

Azt vastag csukjával lehet korrigálni, de a magas süvíző hangokat csak az illesztékek leragasztásával. Tornado bukósisakot oylan scendessé lehet tenni, csak ahhoz végig kellett ragasztanom mindent.

https://www.youtube.com/@kisstontour

(#10) Somatom válasza Tamás9x (#9) üzenetére


Somatom
veterán

Nem azért vettem P/J homologizációs sisakot, hogy leragasztgassam. :N

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.