2019. március 26., kedd

Gyorskeresés

Meghalt a WP, éljen a WP

Írta: | Kulcsszavak: Lumia 735 . Lumia 950

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ahogy régebben írtam anno egy messzi-messzi galaxisban átálltam a W10M-ra (már ilyen régen? :Y ), amit a saját igényeimnek megfelelő szinten tudtam a mindennapokban jól (!) használni.

Aztán eljött a vég, téglásodott hőn szeretet készülékem (RIP 2017.07.12, mint párom 735-e majdnem egy évvel ezelőtt), és sehogy sem lehetett vissza hozni a menyei nyákokból.

Így bele kellett költöznöm a céges Evolveo-ba (cseh "csoda", ne is kérdezzétek, bár nem tudom mit szívtak amikor a cégnél megkaptam, azzal a kijelentéssel, hogy strapabíró jó kamerával felszerelt telefont kérek...) a saját kártyámmal a második SIM foglalatba.

Innen nagyon gyönyörű anomáliák jelentek meg kb. olyanok mint egyes WP topikokba írnak: fagyás, rettentő lassulás, melegedés, hálózat eldobás stb. Az-az volt minden mint a búcsúban (de hát az android a király ;) )

Próbáltam körbenézni a piacon (nem, nem az ócskások) miket és mennyiért adnak a 4 területen (igen 3 annak ellenére, hogy WP/Blackberry OS szinte nincs is a statisztikában). A top készülékeket el is felejtettem, azok árából már berendezem a nappalimat.

IOS: Anno átmenetileg volt nálam egy 5S. Jelenleg is kapható készülék (illetve megvan az a bizonyos 5S a családban) a használt piacon, amit anno elég jól eltaláltatott az Apple, hogy nem hal ki úgy, hogy több generáció kijött utána (6,6+, 6S, 6S+ 7, 7+, SE, na meg most jön a 8). De ha maradtam volna 4,7"-os kijelzőnek akkor SE, de annyit nem áldozok telefonra (100.000 Ft körül mozog jelenleg hivatalos boltokban az ára ÁFÁ-val a bejegyzés megírásának idejében).

Android: Régi rémálmaimban még mindig visszatér az Xperia Ion, az újraindítási mizériáival. Szép volt, jó volt, köszönöm, ennyi. Ami már számomra megfelelő tudással rendelkezik (jó kamera, jó kijelző, és ne zabálja fel a cukorka a RAM-ot) jelenlegi árfolyamon mondjuk ki: drága.

Nokia/Windows: Számomra ismert rendszer 2014.12.xx-től használtam a 8.1-et majd később W10M-et. Nyűgjeit bajait, határait ismerem. Így maradtam a megszokott területen.

Nagyon sok választási lehetőség nem maradt (hiszen új készüléket évek óta nem adtak ki, és ebben a formában nem is fognak), használtat kell vásárolni. A jelenleg is használható paletta időrendi sorrendben: 735, 640, 640XL, 650, 950, 950XL.

640XL ismeretségi körben van, megmondom őszintén 735 után nem nyűgözött le így a kistestvérével együtt kiestek.

650 ugyan fiatalabb kiadás, azonban többen a fórumában vegyes képeket alkotnak róla (a sok flame mellett)

Így végül lepaktáltam az ördöggel és vásároltam egy 950-est használtan, mely sokáig dobozában pihent, s tényleg majdnem zsír új volt (nem úgy mint újszerű állapotú testvére, melyeket végig húztak az aszfalton, vagy a kutya szájából rángattak ki)

Technikai összehasonlítás a két készülék között azoknak, akik a számokat szeretik.

Első benyomások pozitívak, nem gondoltam volna, hogy egy kis gyakorlással ugyanúgy tudom majd használni ezt a méretet egy kézzel mint a 735-t.

Kamerája lenyűgöz, sokkal szebb képeket lehet vele készíteni (természetesen ugyanúgy egy kis gyakorlás kell hozzá), s gyorsabb is.

Az applikációk amiket használok, számomra megfelelő sebességgel üzemelnek, nem kell gyorsvonatnak lenniük, nem függ az életem tőle.

Az-az kijelenthetem, ha a készülék megél 1,5-2 évet (mert ezt tervezem minimum, na meg a támogatása is addig szól hivatalos kiadástól számítva), akkor meg leszek elégedve vele. :K

Hozzászólások

(#1) Bandi8bácsi


Bandi8bácsi
(tag)

Én még gyötröm magam egy Lumia 735-tel, már alig várom, hogy lecserélhessem. A Messenger, amit leginkább használok, gyakran 20-30 másodperc alatt sem talál magára. A magasztalt Microsoft alkalmazása a OneNote, amire gyakran szükségem lenne, pedig a gyorsjegyzetek lényegének meggyalázása.
Régen szerettem a WP-t, mára csak nyűg.

(#2) Lauda válasza Bandi8bácsi (#1) üzenetére


Lauda
(PH! félisten)

A lumia 650 után nekem megváltás volt a 6-os droid (p9 lite). Cseréld le amint tudod, nem fogod megbánni. :K

(#3) Freiherr


Freiherr
(őstag)

Vannak emberek,akik szeretnek veszélyesen élni.Kb. mintha a mentőcsónakból visszaugranál a Titanic fedélzetére.

XXX

(#4) wesder


wesder
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Ha WP-s telefonja megdöglött, ülljön át egy màsik WP-s mobilba". /Belügyminisztérium/ ;]

"I can't pretend that I am someone that I'm not. I live for me, myself You can't convince me that I'm wrong!"

(#5) edari válasza Freiherr (#3) üzenetére


edari
(őstag)

Neki bejön a wp. Bízd rá hogy mit akar használni.

Egyébként múlt héten cseréltem én is a 735-ömet, semmi baja nem volt, szerettem. Csak sajnos egyre kevesebb app támogatja (8.1-ről van szó). 10-et ki se próbáltam, elég volt olvasni róla.

(#6) Luck Dragon


Luck Dragon
(PH! kedvence)

Használd egészséggel, én jómagam még nem hagytam el a wp-s tábort. De lassan közeledik az idő.
Mióta van wp-követtem. Bár be kell látnom hogy a hajó kapitánya is elhagyta a fedélzetét.

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#7) zolee001


zolee001
(senior tag)

Tiszteletben tartva a szerzö izlését azért annyit hozzá tennék ,hogy Nem az Android a szar hanem azok az also kategoriás telefonok amit emlitettél.
Az rendben is van,hogy egy "nappali" áráért nem veszel telefont ez érthetö (bár én ebayröl élek 15 éve,aktuális "csucs" telefonért 50 000 ft nál többet nem adtam)
Használtam win mobil 2003 mat,win mobil5,6.1,a maga korában jo is volt de amit a win7,8.8.1 el szarakodik a Microsoft az már vicc,a saját tulajdonu skype a saját szarján nem volt elérhetö anno most pedig a win8 on tiltották le.
Pár éve vmi Ms konfon osztogattak ajándékba vmi w7 es nokiákat, többen is a kukába dobták.
Maga a koncepcio nem lett volna rossz de leszivatták azt a kevés usert is aki vett tölük telefont.
Ugye a w7 röl w8 ra upgrade,a ballmer botrány,annyira uj lesz a w8 hogy nem lehet upgradelni w7 röl, dobd a kukába vegyél w8 cat.
Szoval ha fizetnének sem kellene többet MS mobil.

zolee001

(#8) Blindmouse válasza Luck Dragon (#6) üzenetére


Blindmouse
(senior tag)

És? Amíg megy a telefon felesleges lecserélni. Lumia 830-asom van, és eszemben sincs lecserélni. Böngésző megy rajta, email megy, telefonálni lehet, Bluetooth-on adja a kocsiba zenét. Mást meg nem csinálok telefonon.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#9) Luck Dragon válasza Blindmouse (#8) üzenetére


Luck Dragon
(PH! kedvence)

És? Semmi és, lényegében ha nem hagytak volna fel a messenger,skype,shazam és a többi applikációval. Akkor én is maradnék. De így már használhatatlan számomra. Mindenkinek meg van a saját felhasználása. Sajnos ezeknek az előbbi részeknek már nem tudd megfelelni ,vagy is már nem akar megfelelni a céloknak ez által kénytelen vagyok elhagyni a platformot ,az sem segít rajta hogy lehet olvasni hogy az MS-ék milyen ívben tesznek a dolgokra. Aki ezt nem ismeri be az vak.
De ha ez nem elég egyértelmű elég ha körbenézünk most kis hazánkban a szervizek nagy része megszűnt , az oldalukon pedig nagyon nehezen lehet megtalálni azt az egyet-kettőt ami még üzemel.Az egyik 735-őm is ott van sim-tálca cserén Pécsen és lassan egy hónapja ülnek rajta. De nem akarok ezzel vitát kelteni. Itt be is fejezem.

[ Szerkesztve ]

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#10) SutPet


SutPet
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Gratula a 950-hez! Munkatársamnak is van, fájt is rá a fogam de drága volt mikor lecseréltem a 640LTE-et (dual sim kellett hogy ne 2 telefonnal rohangáljak) egy Redmi 4 prime-ra. Nem bántam meg, de én is nagyon szerettem a W10M-et, nálam egyszer sem fagyott le, nem volt az hogy nem tudom felvenni mert gondolkozik (olcsóbb droidok). Annak aki nem app mániás annak szerintem a legtökéletesebb telefon. A beépített posta hiányzik rohadtul annyira jó volt használni, androidra mai napig nem találtam olyan egyszerű puritán jól használható email klienst.
Várom hogy a MS bejelentsen már végre valami új telót (bár valahol tudom hogy addig álljak fél lábon... :( ) és akkor amint olyan lesz a helyzet visszaváltok valszeg.

[ Szerkesztve ]

God must love stupid people, he made so many of them.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.