2019. március 18., hétfő

Gyorskeresés

GamerApró, avagy minden gamer.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Kedves olvasók. Bár ezen bejegyzés külalakja lehet, hogy egy cikkre fog hasonlítani, nem, nem az. Ez csupán csak egy kis elmélkedés.

Az előzmények
Egy ideje olvasom a fórumot, néha aktívan részt is veszek a hozzászólások gyarapításában. Sokat láttam, sokat olvastam már, olvasóként már évek óta követem az egész lapcsaládot. Sok-sok témát átolvastam, a moddingos topicban, meg a gépmutatósban tátottam a számat, hogy ilyet egyáltalán lehet csinálni. A gépvásárlós topikban kigubbadt a szemem, amikor láttam, hogy milyen komoly konfigok vannak. Le vagyok maradva, tudtam be nagyvonalúan. Olvastam még sok ,,Milyen xxxx-et vegyek" topikokat is. Ott is csak néztem. Mindig elámultam, amikor valaki belinkelt egy Asrock Fatality, ASUS RoG, Gigabyte G1 alaplapot. Csak néztem, mikor az éppen csúcskategóriás videókártyákat ajánlják, amelyek teljesítménye már-már igen acélos. De aztán jött a gémer korszak, és sok-sok illúziót lerombolt. Mindenki odavolt a gémer cuccokért, egy alaplap nem tuningos alaplap volt, hanem gémer, egy processzor sem egy erős processzor volt, hanem igazi csúszuper hipergémer processzor. Aztán sokan kinőttek ebből a korszakból, páran benne ragadtak, és ez a ,,páran" a bejegyzésem témája.

Történt, hogy egyszer valaki belinkelt egy aprós hírdetést, rákattintottam. Már a hírdetés címénél kiakadtam. IGAZI GAMER HÁZ ELADÓ! Már azon is kiakadtam, hogy miért kell ezt nagy betűvel. Aztán ezek után jött a vezérhangya, és tette fel sorban a kérdéseket. Miért gamer egy ház? Miért nem csak simán házként hírdeti? És az ilyen hírdetők szótárában mit jelent a gamer?

A kérdéseimre szépen sorban, vagy kérdezve, vagy csupán kis olvasgatással, de választ kaptam. Sikerült azt is definiálni, miért gémer egy ház, az eladók szerint. Ugye az, hogy gamer, a mai világban marha nagy marketing szó, és van is értelme. A gamer cucc az, amit a játékok futtatására optimalizáltak, kifejezetten játékokhoz készült. Tehát konkrétan a semmiért gamer a ház. Jó, persze, láttam már olyasmiket, hogy egy ház egy adott játék témájára épül, legyen az Modding, vagy gyári megoldás. De attól nem gamer. Itt tenném fel a kérdést az esetleges gémer cucc hírdetőknek: Attól, hogy a te házadat veszem meg, mennyivel lesz több FPS-em?

Nem kevés fejtöréssel, és gondolkodással rájöttem, mit jelent a hírdetők szótárában a gamer szó. Nem mást, mint Mátyás Király kékké szaturált portréját, aminek kiadója a Magyar Nemzeti Bank. Igen-igen. Az eladók azt várják, hogy ha úgy tesznek fel egy terméket apróra, hogy gamer, azért többet kaphatnak. Persze sok tudatlan még a kínálatot sem nézi meg, hanem csak felrakja, ez gémer és ennyibe kerül. Nem számít, ha van féláron ugyanolyan termék, mint az ővé, mert az gamer.

Másik kedvencem, amikor komplett PC-ket hírdetnek gamerként. Hiperszuperhighpro Gémer Szörnyeteg eladó. Aztán rákattintok, de már csak pusztán azért, hogy röhöghessek. És beigazolódik amit sejtek. A hírdetésben nem más szerepel, mint egy X2-tes processzorral szerelt gép, amit X4-gyé alakított a gazda az alaplappal. Persze jobb esetben van benne egy HD6770-nes videókártya, rosszabbik esetben a BF3 FullHD Multiplayert is 250fps-el kergető HD4830-cas. Természetesen van hozzá 1600Mhz-es gémer RAM, amitől még + 100 fps-t várhatsz minimum. Természetesen az egész gép egy gémer házban van, gémer tápegységgel, gémer processzorhűtővel.

Na, itt be is fejezném, ennyi elég lesz ebből. Bár tudom, hogy ez a bejegyzés nem fogja megszüntetni HA-n a gémer árusokat, de már jó volt kiadni magamból.

Hozzászólások

(#1) lezso6


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

[link]

üdv,
Winner

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#2) EczkE válasza lezso6 (#1) üzenetére


EczkE
(PH! addikt)

De gagyi vagy. :(

Asszem mindenféleképpen!

(#3) Viktor77 válasza EczkE (#2) üzenetére


Viktor77
(Jómunkásember)

Ez nyilvánvaló, hozzád hogy is érhetne fel?

Máskülönben, ha már itt tartunk, hova lett a PH! királya?

Some people move on, but not us ... not us

(#4) EczkE válasza Viktor77 (#3) üzenetére


EczkE
(PH! addikt)

Nekem is feltűnt, de mások is inaktívak lettek.

Amúgy az előző hozzászólásom csak annak szólt, hogy ma már lezso a második aki lopja az aláírásom. :D

[ Szerkesztve ]

Asszem mindenféleképpen!

(#5) albert8 válasza EczkE (#4) üzenetére


albert8
(PH! addikt)

Na várjunkcsak, azt te is loptad nem? ;] :DDD

Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/

(#6) EczkE válasza albert8 (#5) üzenetére


EczkE
(PH! addikt)

Nem, ezt én kombináltam össze. :DDD

[ Szerkesztve ]

Asszem mindenféleképpen!

(#7) föccer válasza Viktor77 (#3) üzenetére


föccer
(PH! nagyúr)

Megszerezte a jómunkás acsit, ezzel befejezte az itteni multiplayert. Most éppen vanlami vérbeli gémer motkányfigurát keres az egyébként gémer ágya fölé, hogy gémekkel álmodjon.

Egyébként hírdetés, vagy hirdetés? :)
üdv, föccer

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.