2019. július 16., kedd

Gyorskeresés

Kemény az élet Kelenföldön

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sosem gondoltam volna hogy valaha is írok ide, de a történtek miatt úgy gondolom nem árt ha tud róla néhány ember aki esetleg arra felé járkál.

Szombat este ugyanis a buszpályaudvar várójában egy huszon éves gyerek ki akart rabolni. A telefonomat akarta és azzal fenyegetőzött hogy megöl. Mivel kés nem volt nála így ahelyett hogy oda adtam volna neki inkább akkorát rúgtam bele amekkorát csak tudtam és elfutottam. Később vissza néztem és láttam hogy buszra száll szóval valószínűleg nem csak most volt ott. Aki arra jár nagyon figyeljen és este ne maradjon egyedül várjon inkább a metrónál, ott mindig vannak emberek.

Sosem történt még ilyen velem, elég ijesztő volt.

Vigyázzon magára aki arra jár és főleg ne vegye elő a telefonját hacsak nem valami 3310-es. :(

Hozzászólások

(#1) VS461


VS461
(fanatikus tag)

Csak nehogy feljelentsen, amiért belerúgtál... :(

Helicopter pilots are different... "За всю историю никто и никогда не сумел завоевать Афганистан. Hикто и никогда" - 9я рота

(#2) #78687232 válasza VS461 (#1) üzenetére


#78687232
(törölt tag)

...és ez mennyire szánalmas, jó hogy nem kap kitüntetést amiért tolvajkodik :(((

[ Szerkesztve ]

(#3) ricinus13 válasza VS461 (#1) üzenetére


ricinus13
(senior tag)

Csak nyugodtan. Nem vagyok teljesen tisztában a jogszabályokkal, de szerintem ez jogos önvédelem volt, mivel megfenyegett hogy megöl. Ha ezért nem rúgdalhatom meg akkor semmiért.

(#4) Spet válasza ricinus13 (#3) üzenetére


Spet
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha jol emlekszem az ellened iranyult eroszak szintjevel megeggyezo erot alkalmazhatsz vedelmedre. Az-az ha kessel tamadt volna rad akkor, akkor te testi erot illetve ugyanugy szuro vago eszkozt vethetsz be (persze utana felmerul a kerdes miert is volt az nallad), illetve non-lethal (nem halalos) onvedelmi eszkozoket (paprika spray, sokkolo [engedellyel], riasztopisztoly [engedellyel]). De lehet ideje lenne nekem is atolvasnom a valtoztatott Btk-t.

Miutan o csak szobeli fenyegetest tett, fizikai kontakt nem ment fegbe koztetek (nem ragadott meg nem lokdosott), igy o akar jogosan feljelenthet, hogy testi eroszakot alkalmaztal ellene (es ki tudja merre vannak ott kamerak mit vesznek).

En a kozelben lakok, nem egyszer mentem haladtam at a palyaudvaron illetve a kornyeken egyedul ejszaka/hajnalban hazafele, zenet hallgatva, mobilt nyomkodva, es semmi ilyesmivel nem talalkoztam.

Lenyeg, ha felelem merul fel benned maradj a jol kivilagitott helyeken ahol nem csak egy tipusu ember van.

Once upon a time... don't ask me when and why...

(#5) VS461 válasza Spet (#4) üzenetére


VS461
(fanatikus tag)

Létezik olyan is, hogy menthető felindulás, amely szerint te nem vagy felelősségre vonható, ha életveszélyben túlzott erőt alkalmazol a támadás elhárítására, és ez vonatkozik a halálos erőre is. A jelen esetben a legjobbat tette a kolléga: nem várta meg, míg az ellenfél elővesz egy kést vagy bármit, és beváltja a fenyegetését, hanem "arányos" elrettentésként belerúgott, majd elhúzta a csíkot, mielőtt nagyobb baj történik (a támadó "többen lesz", fegyvert vesz elő, csível megfogja a rúgást). A rúgása szerintem menthető felindulás, egy "Megöllek!" leszólítást késő este én sem azzal hárítanék (arányosan), hogy "Én is téged!".

Persze, remélhetőleg ilyen stádiumba nem jut el a dolog, és az illető elkushad, sőt, inkább apácának áll a történtek után.

Amúgy meg, szerintem az arányos önvédelmet inkább úgy kellene értelmezni, hogy amennyiben halálos sérülésre alkalmas eszközzel fenyegetnek, akkor jogom van halálos sérülést okozó eszközzel védekezni, tehát kés (de akár vascső, vipera) ellen nem vagyok köteles késharc szakértőnek lennem, ezért hordok magamnál egy Glock 17-est.

[ Szerkesztve ]

Helicopter pilots are different... "За всю историю никто и никогда не сумел завоевать Афганистан. Hикто и никогда" - 9я рота

(#6) blackrulz válasza Spet (#4) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

nem tudod jól.

2013 óta a saját vagy mások személyek javai ellen intézett jogtalan támadás esetén a támadást úgy kell tekinteni mintha az életének kioltására is irányult volna. link

ez egyébként tényleg alap kéne legyen, mármint ha valaki ki akar rabolni, akkor mérlegelje tettei esetleges következményeit ő és ne én.

mondjuk van hogy tényleg arra is irányul. valszeg nem adott cigit...

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#7) ncc1701 válasza Spet (#4) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

Lehet jogászkodni, meg okosnak lenni, ott helyben ez egy korrekt reakció volt, nem várta meg, h elővegye a kést/viperát/akármit. Mert az nevet utoljára, aki először üt. Én is ezt tenném.

(#8) extasymajom


extasymajom
(fanatikus tag)

Jól torkon kell vágni az ilyen rohadékot és amíg levegő után kapkod addig kétszer háromszor pároslábban ráugrani a nyakára. :(((

☺☺Minden csak annyiért lehet eladni amennyiért megveszik.☻☻

(#9) t72killer válasza ncc1701 (#7) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Pontosan. Ráadásul ha a fenyegetőző rabló próbál vádaskodni, akkor megfordul az ártatlanság vélelme, és neki kéne azt igazolni, hogy nem önvédelemből rúgtam/használtam fegyvert/stb.

Szerencsére szigorítottak a szabályokon, személyszerint az elkövető életét én egy mm-nyit sem védeném. Elég visszás volt a régi szabályozás, amikor kvázi ezüsttálcán kellett az önvédelmi fegyvered is átnyújtani az elkövetőnek, merthogy ő kisebb kaliberrel volt felszerelkezve:W. Amúgy ha a támadónál nincs is fegyver: honnan tudjam, h nem feketeöves harcművész, aki egy kézmozdulattal kitekeri a nyakam? (azzal meg ne oltson senki, hogy a sportolók közt nincs fekete bárány, tessék csak megnézni pl Tyson erőszak-ügyeit).

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#10) total90 válasza extasymajom (#8) üzenetére


total90
(PH! kedvence)

Kb. én is ezen a véleményen vagyok.

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.