2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Sebes - körösi horgászat 3. rész finomszerelékkel békés halra

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Árkok, gödrök:


A láthatatlan veszély, bal oldalt a bokor előtt egy 10-15 méter hosszan lévő ~4 méter mély árok található.

Meg kell említenem egy pár apróságot, ami lehet nem is olyan apróság. Az egyik ilyen a folyómederre vonatkozik. Ha úgy döntünk hogy bele akarunk menni a vízbe, lehűteni magunkat, vagy esetleg pergetni vagy legyezni mindig legyünk nagyon körülepintők. Ugyanis a főleg agyagos mederszakaszoknál mederszakadások vannak, ami az jelenti, hogy hirtelen egy lépésnyomon belül nőhet a vízmélység 30cm-ről akár 3-4 méteresre is.


Az ilyen mederszakadások akár 3-6 méter mélyek is lehetnek!

De még ha 1,5 méteresre is nő, akkor is nagyon csúszós a talaj és könnyen a folyó meder alján találjuk magunkat. Legnagyobb részt az agyagos- földes részen fordul elő, de a homokos és kavicsos részek is rejtenek kellemetlen meglepetéseket. Személy szerint viszonylag jól tudok úszni, ezért nyáron külön azért mentem ki a folyóra, hogy megkeressem a medertöréseket. És azt kell mondjam, hogy párszor én is meglepődtem, milyen mélyek még ilyen kis vízállásnál is. Az egyik ilyen 4 méter körül i volt, és ekkor a folyó vízállása - 190cm volt. Nem beszélve hogy a mederszakadás szélén meg is csúsztam és már a mélyvíziben landoltam.

A Komádi hídnál is hiába látszik sekélynek a víz, van két mélyebb árok ami normál vízállásnál olyan 2 méteres mélységet jelent. A folyó két szélén találhatóak, és ez általában igaz minden törésre. Az egyik mélyvízre utaló jel a víz körforgása, ha ilyet látunk ott biztos van egy mélyebb gödör.


A hínáros rész sekélyebb vizet jelez!

Vízparton;

Tavasztól-őszig rengeteg szúnyog van, főleg éjszaka. ezért feltétlenül hozzunk valamilyen riasztót.
alacsony vízállásnál hosszú nyelű merítőt hozzunk min 2méter hosszút, mert vannak olyan partszakaszok ahol nem tudunk leenni a vízig. Ezért a hosszú (verseny) haltartó sem jön rosszul.

folyt köv....

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.