2022. szeptember 29., csütörtök

Gyorskeresés

Logitech G500

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Bevezető:

A mai nap sikerült beszereznem egy Logitech G500 tipusú rágcsálót. A vásárlás oka, hogy a jelenlegi-volt egerem jobb gombja elkezdett elégetlenkedni , gari már nem volt rá, szétszedni nem tudtam, hogy megnézzem mi a baja (szét lehetett volna, csak nem biztos, hogy egyben marad), így 3 hónapnyi szenvedés után új egér beszerzése mellett döntöttem, a választás a Logitech G500 -ra esett. Hogy miért? Eredetileg egy Saitek Cyborg-ot akartam, de mivel már nem árusítják, ezért mást kellett nézzek. Első lehetséges befutó a Roccat Kova volt, de a mérete eltántorított, a második a G500 volt, elsőnek megtetszett, egyedül az árával volt gondom, mert ennyit nem akartam rá szánni, de egyszer élünk, így meg is rendeltem, 16k kellett érte kiperkálnom a futárnak ( maga az egér 14k volt) és már a kezeim közt is landolt.

A csomag tartalma: A csomag tartalmazta magát az egeret, kézikönyvek sokaságát, súlyokat és a driver cd-t.

Régi egerem:

Első benyomások:

Mikor elkezdtem kibontani az egeret, a mérete olyan volt, mint amit vártam, megegyezett az előző Trust Predator-val, de a fogása és az ergonómiája teljesen más volt ( Mily meglepő :D ). A felülete nem gumírozott, mint a trust-nál, hanem jóval keményebb erős műanyag, az oldalán a műanyag szemcsés, jó fogású. Maga az egér elsőnek nagyon furcsa volt, teljesen más , mint a trust, de kényelmes is. A felhasznált anyagok minősége nagyon meggyőző, semmi jele, nyikorgásnak, recsegésnek és egyéb anomáliáknak. A kábelezése, nem a szokványos gumírozott, hanem szövet harisnyával bevont, ennek örülök is meg nem is. Az öröm hogy jóval strapabíróbb ez a variáció és szebb is, amiért nem örülök a fejhallgatómon is ilyen a kábelezés és, ha nincs egyenesre kihúzva akkor, akkor hamar kunkorodik. A súlyozásnál kipróbáltam a 3X 4,5gr + 3x1,7gr, mikor beletettem is kipróbáltam vele, csak pislogtam, az ujjaimmal alig bírtam megemelni az egeret, ki is vettem a 3X4,5gr súlyt és csak a 3X1,7gr maradt benne, ez meg is felelt. Az egér görgője szépen teszi a dolgát, nem nyikorog, az előtte lévő gomb lenyomására a görgő akadás mentesen forog, oldalak megtekintésénél ez jól jöhet.

Használat: Miután bedugtam az usb foglalatba az egeret, fél perc múlva már használhattam is, feltelepítettem a mellékelt lemezről a szoftvert és testre szabtam, a funkciókat.

A Dpi módot 2-re állítottam, összesen 5 mód közül választhatunk, melyeket egyénileg testre szabhatunk, a gombok is testre szabhatók. Első használatkor, az egér meglepően pontos, könnyen siklik, szóval teszi a dolgát, kattintásra egyből reagál. Összességében meg vagyok vele elégedve, de ez majd hosszabb használat után derül ki, mindenesetre aki ilyen árkategóriában akar egeret vásárolni, annak nyugodt szívvel ajánlom.

Képek:Hozzászólások

(#1) Kolondrum

Hány évig ment?

RMX3301 - Suzuki Vitarához eladó néhány tartozék. Érdeklődni privátban

(#2) Recon666


Recon666
Közösségépítő

1,5 évet bírt a Trust. :(

(#3) Thome válasza Recon666 (#2) üzenetére


Thome
addikt

Ne aggódj, ez minimum fog 5-öt! :) Az én G5-öm lassan 4,5-5 éves, és a kopáson kívül kutyabaja! (Kop-kop-kop) :)

(#4) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Nagyon komoly az egérpadod, milyen márka/típus? :)

(#5) Recon666 válasza Thome (#3) üzenetére


Recon666
Közösségépítő

Úgy legyen :DDD

(#6) Recon666 válasza Jhonny06 (#4) üzenetére


Recon666
Közösségépítő

Köszönöm, az egérpad egy CM Storm FPS Tactics kb: akkora, mint a 19colos monitorom képernyője :) .

[ Szerkesztve ]

(#7) szablya


szablya
tag

Nekem ez túl nagy :)

Madarat tolláról, embert desktopjáról. | Inni és inni adni. | Ellopták az alisok a tankot. | Az igazi tuningos Prescott kávét iszik. - all by szablya | "Igazat az igazaknak, zárják be a hazugokat!" \m/

(#8) Recon666 válasza szablya (#7) üzenetére


Recon666
Közösségépítő

Nem olyan veszélyes az :DDD

(#9) rolkaDb


rolkaDb
aktív tag

Jó kis rágcsáló. Használd egészséggel! :K :R

(#10) keIdor


keIdor
titán

Ilyet készülök venni!:) Tetszik! :C

szerb, magyar két jó barát, 4 méter magas drótkerítésen nézegetik egymást

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.