2022. május 20., péntek

Gyorskeresés

Jack dugó probléma!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!

Hátha tud valaki nekem segíteni. Volt régebben egy alaplapom amin 6 jack dugó volt, ebből én többet is használtam egyszerre három eszköz volt csatlakoztatva 3 jackbe. Egy fülhalgató, egy 2.1-es hangrendszer és egy 5.1-es hangrendszer. Azért volt ennyi minden mivel a filmnézés az 5.1 et használtam a TVvel ami arréb van 4m-rel. Ez így nekem szép és jó volt működött minden. Mondjuk egyszerre szólt minden, de amit éppen nem használtam az kivolt kapcsolva. Kivéve a füllhallgató ami mindig szólt :). És ha csatlakoztattam valamit akkor kiválaszthattam, hogy azt mire szeretném használni. Ez egy Gigabyte 945p-ds3 lap volt.

Na most ez az alaplap már nem az enyém. Vettem nem régiben egy másik lapot, mert az előző apum gépébe került én meg össze raktam magamnak egy másikat. Ezen a lapon 3 jack csatlakozó van de csak a zöldet tudom használni a többibe akármit csatlakoztatok nem szól, működik mert mikrofon működik, de fülles vagy hangfal az nem. És az a furcsa, hogy nem kérdezi meg, hogy mit csatlakoztattam, pedig úgyanaz a realtak driver van fent. Ez egy Gigabyte GA-G31M-S2L. Szerintetek van mód ezt valahogy megoldanom vagy vennem kel egy jack elosztót.

Azért raktam ide mert itt gyorsan pörög minden.

Köszönöm a segítséget előre is

Üdv Mindenkinek

Hozzászólások

(#1) Samus


Samus
addikt

Mert nincs több vonalkimeneted. Az előző alaplapodon volt még kettő vonalkimenet, ami egyébként azt szolgálta, hogy 5.1 mellett maradjon sztereó jel, és még mikrofon is. Aránylag kevés ilyen lap készült, a dominancia a szabvány 3 csati volt. Nem a drivertől függ. A hangkártyától, vagyis integrált esetében a chipkészlettől és a gyártótól, hogy kiépíti-e.

Nekem van egy ősrégi Abit IS7-E lapom (ma is használatban van a gép), amin az említett 5 jack mellett van optikai (tehát digitális, 2003 volt akkor, mikor vettem) ki, és kapaszkodj, bemenet is.

Sajnos sokmindent nem tudsz csinálni. Veszel egy jack elosztót, és a zöld dugóba dugod, ide megy az 5.1 első kettő csatornája, és ez a sztereó is (ha jól emlékszem, a rózsaszín, ami a mikrofon, az a hátsó kettő, és a fekete, ami alapesetben vonalbemenet, az a mély/center). Ha mozizgatsz, akkor 5.1-re kapcsolod a driverben a kimenetet, ha nem, akkor sztereóra, és probléma megoldva.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#2) turai_


turai_
tag

Jack eloszto. Nem minden integralt szemet hangkartya tud senset, hiaba 2013 van.

[ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf / || echo *Click*

(#3) Ramirex


Ramirex
csendes tag

Köszi a segítséget!

Hát akkor marad az elosztó, most már csak az a feladat, hogy egy 3-as elosztót szerezzek :D

Elvileg a hangminőség marad olyan amilyen volt? vagy változik?

üdv

(#4) turai_ válasza Ramirex (#3) üzenetére


turai_
tag

Minoseg marad, ja es 2db sima eloszto :D

[ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf / || echo *Click*

(#5) Samus válasza Ramirex (#3) üzenetére


Samus
addikt

Mindenképp zsinórost vegyél, és figyelj rá, hogy sztereó legyen (van mono elosztó is), kerüld a kis fekete bedugható elosztót, nekem nem jött be, búgás lett belőle.

Ebay-en találsz akár ötös elosztót is, "jack splitter" szóra keress, van olcsó, és jól kinéző is, itthon is kaphatsz, vagy háromszor ennyiért.

Egy példa a keresésre: [link] Angliából, van márkás Belkin ötös, 3.5k körül, ennek másolata fele ennyiért, RadioShack 3as 5.5 font, max. két héten belül (nekem az ötödik munkanapon megjött a Sansa Clip Zip) ideér, ha angliából jön (figyelj rá, ha rendelsz, az "Item location" résznél milyen ország van).

Nyilván változik a hangminőség, bár nem fogod észrevenni, ha az otthoni hangrendszered nem került legalább kéthavi fizetésbe.

[ Szerkesztve ]

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#6) Ramirex válasza Samus (#5) üzenetére


Ramirex
csendes tag

Hmmm

Nem tudom, hogy egy ilyen aprósággal érdemes lenne-e vacakolni. Lehet jobban járnék pár ezer forintért valami hangkártyával? :)

(#7) Samus válasza Ramirex (#6) üzenetére


Samus
addikt

És mivel lennél előrébb? A Win7 is egyszerre csak egy hangkártyát tud kezelni, igaz, lehet váltani köztük, de sok alkalmazás ezt nem tolerálja (a VLC sem szereti például), ami némaságot eredményez (és az alkalmazás újraindítását teszi szükségessé). A másik, hogy párezerért (ha az olcsó USB cuccokra gondoltál) olyat hangkártyákat kapsz, ami még az integrált minőségét sem éri el. Nem vagyok hifista, nincs sokszázezres rendszerem, csak egy Logitech Z323 és egy Superlux HD 662B, de igencsak nagyot néztem, mikor az integrált, majd az olcsó 700 forintos USB cucc után megvettem az Asus Xonar U1-et. Én a helyedben a kábelt választanám...

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#8) Ramirex válasza Samus (#7) üzenetére


Ramirex
csendes tag

Értelek, csak azt gondoltam, hogy ilyen Audidy vagy hasonló használt hangkártyát tudnám, úgy használni mint az előző alaplapon lévő integrált audiot.

Hülyeség? :)

(#9) Samus válasza Ramirex (#8) üzenetére


Samus
addikt

Ha van rajta megfelelő számú kimenet, és mindenképp költeni akarsz rá...

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#10) Ramirex válasza Samus (#9) üzenetére


Ramirex
csendes tag

Na jólvan akkor amit könnyebben megkapok. Köszönöm a segítségedet kedves Samus :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.