2019. június 26., szerda

Gyorskeresés

ASUS WL-500G Premium javítás

Írta: | Kulcsszavak: asus . wl-500gp . lassan indul . javítás . router

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Történt az, hogy drága kedves routerem, a címben nevezett fehér-szürke csoda, elkezdett nem kicsit ledögleni. Tény, hogy már amikor megkaptam sem volt új, olyan 3-4 év volt már benne, de mégiscsak egy jófajta eszköznek számított akkoriban, hát gondoltam, nálam is bírni fogja a kiképzést - ingyen meg főleg jó lesz. Már amikor megjött is feltűnt, hogy feltöltésnél (speedtest.net és társai) ugyan hozza az elvárt szintet, de furcsán, akadozva tölt fel, kihagyásokkal. Amikor töltött, megvolt az ISP által ígért sávszél, de csak meg-megakadt.

Aztán elkezdett egyre lassabban bekapcsolni, pontosabban felállni rajta a kis oprendszere. Villogtatta sárga kis lámpáit, mint koszos csöves tarhálás közben rohadó fogait, de a vége felé már kellett neki bő fél óra, mire összeszedte magát. Na mondom, ez nem állapot, asszony panaszkodott rá, hogy előre be kell kapcsolni, hogy a kv, gyerek etetés, büfiztés és tisztába rakás után még mindig várni kell. Egyébként sem jó jel ez, hát utánajártam, ahogy tudtam: itt a fórumon.

Nem volt más hátra, mint előre: szétkapni a tápot. Nem volt egyszerű, körbe feszegetni, de hál istennek nem tört el. Ott is vigyorgott a kis púpos, gonosz vigyort meresztve rám, hogy ő, a pár forintos alkatrész bizony tönkretesz bármit. Nemrégiben egy kedves fórumtárs panaszkodott valahol (sajna nem emlékszem pontosan), hogy mi ez a kondi-mizéria állandó jelleggel. Hát kérem, ez.

Itten-e, a kis mocsok

Mondom remek, de ha már úgyis áll a dolog, szedjük szét a routert is, nem árt sose egy kis takarítás. Sok por nem volt benne, de itt is vigyorgott két púpos kis manócska. Vigyorogtak ezek is, mint a tejbetök, dudoros kupakjukon cinikusan csillant a júniusi nap felhők által szórt fénye.

Ez csak az egyik, ja.

Végetek lesz, mondtam én. Mi kerüljön a helyükre? Fejből mantráztam: Rubycon, Nippon C.C., EPCOS, Nichicon, Hitachi. Mi volt a LOMokat EXhumáló, 13. kerületi szaküzletben ezek közül? Egyik sem. Valami Yageo volt, kérdeztem az milyen? Hát olyan közepes. Sebaj, akkor nem pont ugyanolyat vettem, mint a korábbi, egy kicsit nagyobbat a tápba: 1200uF 10V helyett 1500uF 16V, a routerbe viszont egyezőeket, ki tudja alapon. Kemény 120 HUF-ba fájt az egész. Mennyi lett volna egy új táp? Minimum 1500-2000 forint ha nem alja minőséget veszek. Új routerről nem is álmodozom jelenleg.

Hát bekerült az új, lapos buksijú manó a tápba:

Hoppáré!

Majd egyszer csak a routerben lévőket is cserélem, de most megtáltosodott, nincs semmi gond vele. Bekapcs, 2mp alatt összeszedi magát, feltöltéssel sincs gond. 120 HUF, meg egy kis barkács. :)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.