2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Megvolt: Pálinka(és kolbász)fesztivál 2008

Írta: | Kulcsszavak: pálinka . fesztivál . nembejött

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nem értem én még a pálinkát. Sosem értettem. Fantasztikus gyümölcsillat, tényleg, szétrobban a szilvátől, baracktól stb. Az embernek összefut a nyál a szájában, alig várja, hogy megkóstolja. Meg is kóstolja, ám az igazi ízek elmaradnak. Valahogy minden pálinka ugyanolyan számomra, alkoholízt érzek, gyümölcsöt alig (olyannyira, hogy kb. a nyers whisky-t juttatja eszembe, márpedig annak a gabonaillaton felül zéró íze van, vegytiszta alkohol). Találkoztam már persze kivétellel, például tavaly év végén a Szemes borpincénél Villányban (ó, az a szilva...!). Más példára mondjuk nem is emlékszem.

Ámde, visszatérve: mivel nem értek a pálinkához, vittem magammal értőket, pálinkabarátokat is, és felmentünk a Várba megnézni az ominózus eseményt. Rövid leszek: a legjobb kóstolt pálinka is rosszabb volt (= rosszabb élményt adott), mint a legrosszabb kóstolt bor a Borfesztiválon. A többiekkel egyöntetűen arra jutottunk, hogy kipróbáltuk, megvolt, nem jövünk többet.

Személy szerint nem ajánlom, az elköltött pénzből vehettem volna egy baromi jó üveg bort. Így maradt az enyhe has- és fejfájás.

Hozzászólások

(#1) Wise


Wise
tag

Nekünk van itthoni pálinkánk ami a saját gyümölcsünkből van. Én azt szeretem. Nagyon. De én amúgy is pálinka barát vagyok és a borokat kevésbé kedvelem...kinek a pap...

(#2) ati012


ati012
senior tag

A boltban levő pálinka az csak ún. égetett szesz. Köze sincs a pálinkához. Igaz kapni jó pálinkát boltban is, de az nem a 700 ft / üveges kategória. Házi pálinka nagyon jó, szeretem. Az tuti hogy gyümölcsből van, és ugye meglehet buherálni hogy ne csak 50%-os legyen. 67%-os pálesz nagyon ütős!

(#3) Parci válasza ati012 (#2) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ezek egyike sem a 700 ft-os gagyi pálinka volt, ismert hazai főzdék voltak kint (rézangyal szelekció, márton és lányai stb.).

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4) Noddy


Noddy
senior tag

Én ezért szeretem az igazi jó házi gyümölcs liköröket :)

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#5) Trak


Trak
addikt

Valóban nem érted a pálinkát... :)

Mi is voltunk kint/fent, 10-12 félét kipróbáltunk, ebből 7-8 jó volt (persze azért nagyjából már tudtuk mit érdemes kipróbálni), 2-3 pedig tényleg kivételesen finom. Vettünk is a legfinomabból, hogy otthon elkortyolgassuk valamikor. Persze azóta már elfogyott :K

De azért nálam sem kérdés, hogy egy minőségi üveg bor és egy ilyen üveg "legfinomabb" pálinka közül melyiket választanám :) Más a kettő...

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#6) Crystalheart


Crystalheart
senior tag

Nekünk a szomszédunk szokott csinálni, de mivel ő méhész, ilyen mézes páleszt nyomat. Bár gyakran hangoztatom, hogy életemben még egy korty alkoholt sem ittam, azért ezzel van egy kis kivétel, mert torokbántalmakra egy kis korty propoliszos pálinka eszméletlenül gyorsan tud hatni, főleg a fertőzésekre. És megvallom, finom volt, bár sztem nem volt erős. (A családban mindenki más köhögött utána meg minden, nekem nem volt durva.)

(#7) trassher


trassher
addikt

Nem tudom milyen pálinkákat kóstoltál de a házinál nincs jobb, hiába ilyen-olyan neves cég stb. Amit falun főznek igazi otthoni gyümölcsből abban érzed a gyümölcs ízét is simán meg is mondod hogy miből csinálták. Speciel fater most kapott 1,5 liter 30 éves házi szilvát. Opálos, kicsit barnás (mondjuk az az eperfa vesszőtől olyan) és marha jó az íze.

Redmi Note 7

(#8) Parci válasza Trak (#5) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mesélj, mik voltak a kivételesen jók!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.