2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Megvolt: Borfesztivál 2007

Írta: | Kulcsszavak: bor . vár . mayer . pfneiszl . syrah

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Körülbelül húszféle bort kóstoltunk, sajnos nem is emlékszem rendesen, de azért van pár értelmes mondatba önthető tapasztalat:

(1) a Pfneiszl borok továbbra is jók, ráadásul a fiatalabbik Pfneiszl-lány nagyon kedves, segítőkész volt, csillagos ötös volt a kiszolgálás. Apám nem ismerte a pincészetet (sőt, senki a csapatból), de megfogadta a tanácsom, hogy ezt a hiányosságot sürgősen pótolja.

Ami itt ütött, az a Kékfrankos Selection (nem csoda, hiszen Sopron nagyon erős ebben a fajtában, a Merlot és az Impression Rouge cuvée (amiből a két előbbi szőlő mindegyike van...).

(2) Feind Syrah. Kapott plecsnit, és abszolút megérdemelten. A legjobb syrah/shiraz volt, amit kint ittunk. Try it!

(3) Dél-Afrika, Shiraz. Kettő, azaz kettő bónért lehetett fogni belőle. Volt több fajta, nem emlékszem, melyik volt a jó, de abszolút korrekt volt, dupla áron is azt mondanám, abszolút megéri.

(4) Mayerék még mindig klasszfejek. Valamikor kb. fél éve próbáltam tőlük venni Villányban 2003-as CS-t, mondták, hogy nincs már. Azért ígérték, hogy ha legközelebb a szüleimmel megyek, hoznak párat. Azóta egyszer találkoztam velük a Szegedi Borfesztiválon, de akkor szóba sem került a dolog. Most pedig ott vártak minket 12 palack ilyen borral, ráadásul a régi, évekkel ezelőtti árán. Hats off!

Hozzászólások

(#1) csipkepipoke


csipkepipoke
újonc

:O Nekem idén kimarad... De ha majd egyszer sok pénzem lesz, akkor nem repülőjegyre költöm, hanem... :)

(#2) theartofdota


theartofdota
tag

:C

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.