2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

Hangulati hullámok

Írta: | Kulcsszavak: hangulat . szemléltetés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Just when you thought it's over... not quite, not quite. Ha egy szakítás után lerajzolnánk a hangulati grafikonunk (x tengely az idő, y a hangulatod), akkor egy erősen hullámzó folytonos függvényt kapnánk, amely - jó esetben, de azért ez a tipikus - regressziós egyenese szigorúan monoton növő.

Tehát hangulatunk hullámzó, de azért alapvetően hosszabb intevallumon nézve javuló tendenciát mutat.

Pár szemléletes kép egy párkapcsolat végéről (egy részük átvett gondolat):
1. Hogy lesz egy érzésnek végleg vége? Egyszer csak eltörik benned valami. Kilukad a ''lelked/érzéseid tartálya'', és elkezd folyni, ürülni. Ilyenkor még lehet rátölteni. A tartály azonban egy ponton kiürül, és ezzel meg is szűnik.

2. Megtalálni azt a kulcsot a párod lelkéhez, amely a legbelső ajtót is nyitja, rengeteg időt igényel, sőt véleményem szerint nem kevés szenvedést is. Van olyan állapot, hogy megvan a kulcs, de már nincs ajtó, amit nyisson (lásd egyes pont)!

3. Van olyan állapot, hogy szerelmes vagy, csak még nincs meg az alanya.

Ha két, a fentieket már átélt, és ilyenformán sérült ember találkozik és egymásba szeret, az nagyon klassz dolog. Ahogy újra meg tudsz bízni valakiben, és leengeded lassan és óvatosan a teljes ''páncélzatod'', noha már nem is reméltél hasonlót. És ahogy tudod, hogy amit akkor kapsz, az egy nagyon törékeny, vigyázandó, csodálatos érték.

Hozzászólások

(#1) The DJ


The DJ
(PH! addikt)

''Ha két, a fentieket már átélt, és ilyenformán sérült ember találkozik és egymásba szeret, az nagyon klassz dolog.''

Na ez az amire várok én is. A szakítás megvolt, a hangulati hullámok is, de úgy érzem, hogy lassan és biztosan fejlődöm, csak olyannyira bezárkóztam, hogy nehéz elhinnem, hogy valakinek még képes leszek megnyílni és képes leszek úgy szeretni, ahogyan eddig...

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak. || http://kepfeltolt.es - A kedvenc képfeltöltő oldalad a weben!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.