2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Cask Strength

Írta: | Kulcsszavak: whisky . single malt . cask strength . cs

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

egyre többféle whisky-t sikerül megkóstolgatnom, és összességében egyre inkább kikristályodosik az elmélet, miszerint a whisky-nek nem árt, ha erős. persze, mindegyik erős, de úgy értem, nem árt, ha nagyon erős. hordóerősségű, konkrétan. a top rangsorom jelenleg:

#1: Edradour CS 14y
#2: Laphroaig CS 10y
#3: Glenfarclas 105 Cask 10y
#4: Scapa of Orkney CS 12y
#5: Glengoyne CS 12y
#6: The Macallan CS 10y

Némi jelmagyarázat:
- 14y = 14 éves,
- CS = Cask Strength (nem összekeverendő a Cabernet Sauvignonnal, ami szintén CS)

A listára semmiképpen sem kerülhet fel a Bruichladdich Infinity v2.0, amely az elődjével ellentétben nem sherrys, hanem riojás hordóban utóérlelt, és ennek megfelelő módon utóízében szerencsétlenül sikerült, nem ajánlott tétel.

A hattagú lista bármelyike abszolút vállalható, finom ital. Az első kettő kivételesen jó, a 3-4-ik helyezett is klassz, az 5-6-ik "korrekt munka".

Hozzászólások

(#1) Pukkancs


Pukkancs
tag

Ezt vehetjük úgy, hogy jobban vagy? :)

[ Szerkesztve ]

(#2) Pompi válasza Pukkancs (#1) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

;]

Feel Good Inc.

(#3) Parci válasza Pukkancs (#1) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

csak leírtam ezeket, inni még nem ihatok semmit, de nem is szeretnék, már egy erősebb kajától is iszonyúan fáj a torkom, ettől meghalnék :). de a múlt héthez képest mindenképp jobban vagyok (bár az nem nehéz... :D)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4) nike_ válasza Pukkancs (#1) üzenetére


nike_
addikt

Hát persze..

:D

(#5) tiv83us


tiv83us
veterán

Eee...kannas forralt rizling kis szegfuszeggel, aztan torkon le 2-3 fokhagyma, garantalom, hogy masnapra kedv szerint valogathatsz, hogy melyik viszkit tolod be...:U

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#6) kavicssli


kavicssli
addikt

Némi jelmagyarázat: kiegészítéssel :D
- 14y = 14 éves,
- CS =nem Counter Strike (csak mert sok koczka fordul meg itt) :D
hanem
- CS = Cask Strength (nem összekeverendő a Cabernet Sauvignonnal, ami szintén CS)

Mellesleg én nem nagyon tudok hozzászólni a témához mert én inkább bor imádó vagyok! Mondjuk ha iszok is néha néha (1 évben kétszer akkor csak ChivasRegal :DD)

[ Szerkesztve ]

"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"

(#7) Parci válasza kavicssli (#6) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

bor is jön hamarosan, mert eléggé visszaszorult az utóbbi időben, vágyom már rá. amúgy borfaluban voltam, és például az új vincze béla borok (arcanum és birtokbor széria) majdnem mind óriási csalódás volt :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#8) Eg


Eg
csendes tag

brate, bor utan whisky? mifele attitud mar ez? vegen meg szivarozni is fogsz. :D most, hogy reneszansza van a palinkanak, felejtsd el gabona paleszt es nezz korul a hazai kinalatban.

(#9) brownus


brownus
veterán

mi ez a cask strength? hordó erő?:) gondolom azzal lehet összefüggésben, hány évig érlelik, de az meg mint írtad xx year...

egyébként szeretem a whiskey-t (de gondolom ezekhez képest mint a homoki borok amiket eddig ittam:D ha boros hasonlattal élünk.), egyszer sógorom elkezdte magyarázni, hogy mi a különbség az ír és a skót whiskey között, semmire nem emlékszem... valami tullamor drew vagy mit ittunk meg, de asszem az ír volt, passz...

a whiskeytől lassan de nagyon belehet rúgni, nem tudom Ti hogy vagytok vele:)

(#10) Parci válasza Eg (#8) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szivar nem lesz, nem füstölök. és a whisky is a bor mellett van, nem után :)
pálinkának számomra még nem jött el az ideje, nem tudok vele mit kezdeni, pedig jókat kóstoltam. majdeccer. whisky meg nem ciki ám, skóciában megszerettük. van benne ráció, kóstold csak meg (de ne blended szutykot!).

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.