2019. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Caprica

Írta: | Kulcsszavak: bsg . caprica

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

feltehetően senkinek nem árulok el meglepetést, ha azt mondom, rém gyenge. eleve utálom az egész sorozatosdiban, hogy folyamatosan megy a nézettség szondázása, és ahol van nézettség (= van pénz), ott akkor bizony csinálnak valamit, akkor is, ha nincs mit mondani. így lesz valamiből 2-3 évad helyett 7-8 (lásd 24, egyszer jópofa volt, most már rettenetesen ciki), így lesznek rétestészta-mód nyúlós forgatókönyvek, így lesz minden szar.

a battlestar galactica ehhez képest egy kerek egész volt, nem maradt hiányérzete az embernek. sőt, folyamatosan elgondolkodtatott, lehetett kombinálni, hogy akkor most mi ez/az a Föld, ki honnan jött stb. kifejezetten jó sorozat, amit már a negyedik évad közepénél sirattunk, mondván, hogy de kár, hogy vége lesz (oké, ez így most önellentmondás, de attól még értitek).

a kerekség oka persze nem az, hogy vannak még jófej emberkék, hanem hogy 25-30 éves a forgatókönyv -- a sorozat egy remake. adott volt, hogy vége kell lennie. persze közben nyilvánvalóvá vált, hogy sokkal jobban bejön a népnek, jobban kajálja, mint azt várták... ergo, valahogy folytatni kell(ene, mert anyagilag megtérülne).

és ezzel el is érkeztünk a spinoffokhoz, mint amilyen a Caprica. szar. már amikor meghallottam, hogy lesz, azt mondtam, bele sem fogok nézni, ne csesszék el nekem a pozitív BSG-s emlékeimet. aztán persze mire elindult, csak kíváncsi lettem, megnéztem a pilotot és a második részt.

velős leszek: szar. gagyi. fos. gyenge. Nórának már meg sem mutattam, törlöm az egészet, nem fogom nézni. nincs miért. hihetetlenül más pályán focizik az egész, mint az eredeti sorozat. ki a franc akar nézni egy vérgagyi "sorsdrámát" kenyérpirítós köntösben? ennél még a baywatch is százszor őszintébb, jobb volt.

továbbra is tehát a The Wire és a BSG a két all-time favorite, szorosan mögöttük pedig a House és a Róma.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.