2022. december 9., péntek

Gyorskeresés

Egy újabb facebookos átverés

Írta: | Kulcsszavak: facebook . spam

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A Facebook rohamos terjedésével arányosan jelentek meg az arra épülő különféle, trükkösebbnél trükkösebb weboldalak. A legújabb hazai sláger gyöngyszem, épp magyar vonatkozású. A vicces, mókás képekkel kecsegtető linkekre előszeretettel, legtöbbször gondolkozás nélkül kattintunk rá, amivel a képvilág névre keresztelt borzadvány értelmi szerzői is nyilván tisztában voltak.

A címre elnavigálva a lájkolás lehetősége mellett az azonnali és végleges bezárást felajánló kis ablakba botlunk, mely többek között az oldalon való scrollozást is megakadályozza. A legtöbb látogató minden bizonnyal épp a bezárás opciót választaná, és itt jön a szakállas trükk: a lájkolás, valamint a bezárás gombok alatt ugyanaz a link található. Ez röviden annyit jelent, hogyha az aktív böngészőnkben be vagyunk jelentkezve Facebook fiókunkba (és miért ne lennénk), akkor mit sem sejtve a bezárásra klikkelve azonnal csattan is felettünk az egérfogó.

Ahogy az első képen látszik, úgy többek között Google AdSense hirdetések is vannak az oldalon, melyekre kattintva lassan, de biztosan dagaszthatjuk a tulajdonos pénztárcáját. Értelemszerűen minél többen lájkolják az oldalt, annál többen fogják látni a lájkolás eseményét a Facebookon, amiből eredően majd még többen kattintanak rá, és dőlnek be. Ez láthatóan egy remekül működő öngerjesztő folyamat, amivel 2011. szeptember 22. óta már durván 285 000 lájkolót sikerült begyűjteniük. A hazai viszonyokat tekintve ez igen tisztességes szám. Egy ilyen oldal sokat érhet a későbbiekben, mivel rajta keresztül rengeteg embert el lehet érni, például különféle hirdetéseket tartalmazó vagy épp vásárlásra buzdító posztokkal.

A turpisság már másoknak is feltűnt, amit az oldal – kissé megmosolyogtatóan – egy "hekkertámadással" próbál megmagyarázni.

A Facebook sajnos nem ad lehetőséget külső oldalak feljelentésére, így egyelőre csak annyit tehetünk, hogy az azon belül található oldalt jelentjük, mint spamet. Amennyiben már véletlenül áldozatul estünk volna a trükknek, akkor Timeline-alapú profil esetében a facebook.com/felhasználónevünk/allactivity linken vonhatjuk vissza önkéntelen lájkunkat.

További körültekintő facebookozást mindenkinek! :)

Hozzászólások

(#1) Oliverda


Oliverda
félisten

up

CURVE kártya regisztráció 2000 forint bónsszal! (Transfer)WISE átutalás 150 000 forintig ingyen: kód privátban

(#2) huntermati


huntermati
tag

Ugyanez itt is. [link] :(((

[ Szerkesztve ]

PH! rang kalkulátor: http://phcalc.atw.hu/

(#3) bullseye válasza huntermati (#2) üzenetére


bullseye
addikt

pont írni akartam. WOT-ban kapott egy kis vöröset, hadd szóljon :)

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#4) horvathd


horvathd
aktív tag

És mégegy: http://feszbonto.com

"The Kid just rages for a while."

(#5) Gergő_


Gergő_
őstag

ez a topik jó célt szolgálhatna arra, hogy spamnek jelöljük a spamet.

(#6) Lauda


Lauda
félisten

Az veletlen van, hogy meg nem is talalkoztam ezzel az emlitett oldallal/oldalakkal, vagy azert, mert nem kattintok minden szemetre?

(#7) Oliverda válasza Lauda (#6) üzenetére


Oliverda
félisten

Én mostanában napi rendszerességgel látom ezt a news feedben. :(

CURVE kártya regisztráció 2000 forint bónsszal! (Transfer)WISE átutalás 150 000 forintig ingyen: kód privátban

(#8) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Basszus ezt még én is megjártam, de még mielőtt olvastam volna ezt a bejegyzést, észrevettem, hogy valami nem kóser, ment az unlike, és el is rejtettem a falamról a cuccokat. Az allactivity-s linket, ami itt a bejegyzésben van, nem tudom hogy kell használni, mit kellene látnom?

(#9) Oliverda válasza DeFranco (#8) üzenetére


Oliverda
félisten

Az összes nemű tevékenységedet a kezdetekig visszamenőleg. Mondjuk ez lehet, hogy már csak timelineos profillal megy. A felhasználóneved még lehet, hogy egy számsor. Ezt le tudod csekkolni, ha a profilodon állsz, és ránézel a böngésző címsorára.

CURVE kártya regisztráció 2000 forint bónsszal! (Transfer)WISE átutalás 150 000 forintig ingyen: kód privátban

(#10) DeFranco válasza Oliverda (#9) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Igen, onnan lestem le, de nekem még nem timeline-os a profilom. (Igaz annyira nem használom a facebookot, hogy ha meg is nyitom, akkor az azért van, mert már minden más lehetőség elfogyott (PH! elolvasva, 9GAG-en semmi új, napirajz üres, iddqd-n semmi új index-en persze megint nincs semmi értelmes na AKKOR jön a facebook :DDD )

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.