2024. február 21., szerda

Gyorskeresés

OVB jó ez nekem?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdv mindenkinek!

Ki hallottam már az OVB-ről? Valakinek valami tapasztalata velük? Esetleg csinálta hosszabb távon, vagy még most is? Bármilyen vélemény érdekelne. Ha valaki nem tudná ez egy pénzügyi tanácsadással foglalkozó vállalat vagy cég?

Én kipróbáltam de 1 hónap után ott hagytam.

Hozzászólások

(#1) BoB


BoB
veterán

Rám még a válság előtt akartak svájci frank alapú megtakarítást tukmálni.

Mondtam hogy nem nagyon bízok a stabil gazdasági helyzetben, erre elkezdte nekem ecsetelni hogy a svájci gazdaság milyen megingathatatlan.

Én ugye a magyarra gondoltam. Hiszen ha a svájci gazdaság csődöl be, azzal én csak jól járok mert esik a frank árfolyam és kevesebbet fizetek.

Na ennyire nagy szakértők vannak, ott is hagytam őket.

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#2) Feruendios


Feruendios
aktív tag

Legalizált átbaszás kb. mint bármelyik mlm.

Sajnos mar nincs magyar billentyuzetem :(

(#3) mustang08 válasza BoB (#1) üzenetére


mustang08
aktív tag

Ez attól függ. Ha már egy vagon pénzt tettél félre svájci frankban, akkor a magyar állam becsődölése esetén jársz jól. Ha meg még csak most kezdted, akkor meg fordítva, mivel úgy ugyanannyi forintért több svájci frankot kapsz.

(#4) Rimuru


Rimuru
veterán

2 (3) ismeros csinalja, egyik "karriert epitett" a masik csak probalkozik. :) (harmadikkal nem tudom mi van, azt hiszem mast csinal mar)
De mas hasonlo cegnel is van ismeros.

Visoznt en nem kezdenek bele ugy ahogy tobb masik ismerorsom is kihagyta. :DDD

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#5) GabN73


GabN73
addikt

"pénzügyi tanácsadással foglalkozó vállalat vagy cég"

Agymosással kitermelt, esetek 95%-ban hozzá nem értő szélszes' emberek gyülekezete.
A lényeg hogy minél több pénzt "fektess be", legtöbbször unit linked sz*rságokba, mert milyen jó lesz neked majd nyugdíjas korodra.

Látszik hogy hol tart Mo. pénzügyi ismeretekben, és az ilyen cégek több milliárdos éves nettó bevételt termelnek :(

(#6) alkatraz3000


alkatraz3000
senior tag

Hát aki fel tud maga alá épiteni embereket, az már elég vaskosan keres. Van 3 ismerősöm akik ott dolgoznak. 2 csaj ugyanott, ők szeretik. 3. Haverom másik fioknal volt, atbasztak őt is, eljött.

Állítólag nagyon fiók függő milyen a meló.

"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"

(#7) Aprósólyom


Aprósólyom
addikt

Én is jártam hozzájuk képzésre, egészen addig, míg be nem kerültem egy külön kis csoportba, ahol csak managerek voltak, meg 1-2 újonc velem együtt. (Azért kerültem arra az oktatásra, mert a nagy csoportos képzés időpontja nem volt alkalmas.) Azóta tudom, hogy se alacsony, se magas szintű managereknek lövésük sincsen a valódi pénzügyi tanácsadáshoz. Az egész OVB csak termékeladásról (befektetés, hitel, stb...) szól. Halkan jegyzem meg, gyanítom minden hasonló cégnél így van. Valójában más nem is nagyon érdekli őket, sőt le is szarják. Egy valami számít nekik, a jutalék, a számok. Kitűznek egy jutalék célt maguknak és azért küzdenek. Nem az elégedett ügyfél a cél.

Jevons paradox

(#8) VirsLee válasza Aprósólyom (#7) üzenetére


VirsLee
őstag

Persze, hogy ilyen szutyok az egész, hisz gondolj bele miről szólnak az ilyenek. Ez az egész a hiszékeny, hülye emberek miatt ilyen. Ingyenes tanácsadás? :) Egy kicsit olyan, mintha lenne egy autószerelőd, aki soha nem kér óradíjat tőled, de mindig ki kell valamit cserélni az autódban, amit Ő fog beszerezni, mindig drágábban, mint amennyiért Te is meg tudnád venni magadnak.
Az embereknek meg kell tanulni, hogy azért, mert valami nem jár egy tényleges ingatlan/ingóság átruházásával, hanem az egy szolgáltatás, attól annak még ára van :) A szolgáltatások között pedig egész komoly különbség van annak műveléséhez szükséges szaktudásban. Vannak emberek, akik 15-30e forintot elszívnak egy hónapban, eljár fodrászhoz, szoliba és műkörmöshöz minden hónapban annyi pénzért, amennyiből igénybe vehetne egy tényleg független pénzügyi tanácsadót, aki megmondja, hogy hol és milyen pénzügyi termékeket vehetne igénybe, de mindezt nem rajta keresztül, hogy a jutalék részt ki lehessen zárni belőle :)

(#9) Aprósólyom válasza VirsLee (#8) üzenetére


Aprósólyom
addikt

Mindenki tudja, hogy jutalékból élnek. De ez még nem jelentheti azt, hogy rossznak is kell lennie a szolgáltatásnak. Ettől még működhetne normálisan. Viszont az is igaz, hogy ettől még érdemes meghallgatni egy-egy termék kínálatukat. Hiszen vannak saját termékeik, amik jobbak lehetnek azoknál, mikor csak úgy besétálsz egy bankba. Viszont még mindig az ügyfélnek kell okosnak lennie, és megismernie a kockázatot, nyereséget, az előnyöket, hátrányokat. Az ügynöktől tuti nem kap automatikusan megfelelő tájékoztatást.

Jevons paradox

(#10) kenwood


kenwood
veterán

Mit iger az ovb?
Szaktudas nelkul , barki szamara nehany het alatt betanulhato munkat, amivel jol lehet keresni.
Van ilyen ?
Nincs.

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.