2020. május 29., péntek

Gyorskeresés

Nem kellenek az embereknek az újabb Windows 10-ek

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Alig pár héttel a Windows 10 következő jelentős frissítésének kiadása előtt meglepő (?) adatok érkeznek be az operációs rendszer használatával kapcsolatban. A mérések szerint ugyanis a felhasználók jelentős része nem hogy a Májusi Frissítést nem várja, de még a rendszer eggyel vagy kettővel korábbi verzióját sem rakta fel gépére, hanem annál is öregebb kiadást futtat.

Legalábbis ezt állítja az AdDuplex, aminek adatai szerint a Windows 10-et használók közel 70%-a még mindig a több mint egy évvel ezelőtt kiadott Április Frissítéssel (1803 verzió) vagy annál öregebb kiadással rendelkezik csak. Közülük 3.3% ráadásul nem is az említett frissítést, hanem még ósdibb Windows 10-et futtat: 3.3%-uk gépén csak az Őszi Alkotói Frissítés (1709 verzió), 3.5%-uknál pedig az Alkotói Frissítés (1703 verzió) található meg.


A használatban lévő Windows 10 verziók megoszlása, az AdDuplex szerint (2019 április)A használatban lévő Windows 10 verziók megoszlása, az AdDuplex szerint (2019 április)

Ez azért is érdekes, mert legutóbbi verzió támogatását a Microsoft már 2018 őszén beszüntette, de az Őszi Alkotói Frissítéshez is legutoljára most, április elején jelentek meg foltok. Ez azt jelenti, hogy ezen rendszerek használói már nem kapnak biztonsági javításokat, így védtelenül maradnak a hackerekkel, vírusprogramokkal és más internetes fenyegetésekkel szemben.

A Windows 10 jelenleg legfrissebb stabil kiadását, a 2018 Októberi Frissítést csak kevesebb, mint a felhasználók egy harmada, 29.3%-a futtatja. Ez az arány a Májusi Frissítés megjelenésével vélhetően még tovább romlik majd, miután utóbbi már nem lesz hajlandó minden olyan gépre felmenni, amire egyébként elődei míg simán felkúsztak volna.

Forrás

Hozzászólások

(#1) mbalint987


mbalint987
(aktív tag)
LOGOUT blog

Nekem például jelenleg is a már lassan 1,5 éve telepített Windows 10 Education 1709-es verziója futkorászik, és köszöni szépen, jól van. Aki egy ideje dolgozik az IT-ban, pontosan tudja, hogy fő szabály szerint addig nem csesztetjük a dolgokat, amíg elégedettek vagyunk vele. Aki meg ismeri a Windows 10-et, az el tudja mondani, hogy nincs két egyforma rendszer, most jó a 1709, de ha ezt újratelepíteném, lehet összekaparhatatlanul megzuhanna.

Fun fact, hogy amúgy a másik magán notimon 1803, a cégesen meg 1809 fut, és amúgy azok is szépen mennek, bár említésre sem méltó bugokkal mindegyik küzd.

Zárójelben: a szerveremen a kritikus Windows-infrastruktúrát (a szerver termékeket kivéve, mondjuk a PRTG-hez vagy a Veeam Backup-hoz használt gépekről beszélve) Windows 8.1-es gépek alkotják, mert stabilabbak és kiszámíthatóbbak, mint a Windows 10.

[ Szerkesztve ]

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#2) dugo_


dugo_
(veterán)

Ez azt jelenti, hogy ezen rendszerek használói már nem kapnak biztonsági javításokat, így védtelenül maradnak a hackerekkel, vírusprogramokkal és más internetes fenyegetésekkel szemben.

De védettek lesznek a Microsoft balfaszságaival szemben, aminek a valószínűsége 1, míg egy elképzelt hacker-támadás valószínűsége ennél jóval kisebb szám (ami konvergál a nullához).

Mi is volt ősszel? Frissítettél, ez a szar meg legyalulta az adataidat.
https://prohardver.hu/hir/megerkezett_windows_10_oktoberi_frissites.html
vs.
https://prohardver.hu/hir/eddig_elt_windows_10_legujabb_frissites.html

Tavasszal az előző őszi, ősszel az az évi tavaszi frissítést érdemes felrakni.

(#3) Lord Myn


Lord Myn
(senior tag)

Én a 1903-at fogom kihagyni (egy ideig legalábbis), mivel sok Creative hangkártyát nyugdíjba küld... (legszebb, hogy a Titanium széria kapott támogatást, kivéve a későbbi zászlóshajó - tehát a széria legfiatalabb (!) tagja - a Titanium HD és jé, nekem pont ez van. De az eddig működő (fél)profi teljes E-MU széria is megy a levesbe. Grat! :C

"War does not determine who is right - only who is left."

(#4) ttt válasza Lord Myn (#3) üzenetére


ttt
(aktív tag)

Kidobatták ők már kb az összes rendszer hdd-t is, úgy '17 őszén. (Nem is értem miért nem volt már ilyenekből egy komolyabb per, főleg annak fényében, hogy egy ideig igyekeztek minden frissítést lenyomni mindenki torkán, mert csak.)

(#5) 8th


8th
(őstag)
LOGOUT blog

A Win10 úgy ahogy van nem kellene az emberek zömének. Rengetegen csupán kényszerből használják mert a mai napig tökéletesen használható elődök lassú kivéreztetésével egyszerűen nem marad más választásuk ha mikrofos vonalon szeretnének maradni.

(#6) Gézengúz válasza 8th (#5) üzenetére


Gézengúz
(addikt)

Pl. Én is szeretnék A10 7890K-ról váltani 2400G-re, esetlegesen 3600G-re, de a 10-ből egyáltalán nem kérek. Márpedig oda már 7-es driver nincs, a végén megtanulok Linux-ul.

A két legfontosabb nap az életedben az, amikor megszületsz, és az, amikor megtudod miért!

(#7) Lalikiraly válasza Gézengúz (#6) üzenetére


Lalikiraly
(őstag)
LOGOUT blog

Én már ott tartok sajnos... Szegény régebbi AMDs notimon a Windows szenved míg az Endless OS olyan mocsok gyors, hogy csak lesek...

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö Nem husos fagyi vagyok.

(#8) kemotox válasza mbalint987 (#1) üzenetére


kemotox
(addikt)
LOGOUT blog

Aki meg még jártasabb az IT-ban, az Linuxot használ... ;]

(#9) Shing


Shing
(őstag)

Én magamtól sohasem nyomom a frissítésre és így nem is akar frissülni 1803-ról. Lehet, hogy kevés neki a tárhely.
Egyébként a Win7 is jól használható, akkor miért kellene a legújabb op. rendszernek a legújabb frissítéseit használni? Ez az évi 2 nagy frissítési csomag totál nonszensz felesleg. Nem lehet tartani a lépést.

Anti-hype

(#10) KaiotEch


KaiotEch
(veterán)

W7-et mindenkinek! :P

"Ha akarok venni egy terméket az alzánál (JBL GO 2) ami 9.990 Ft, akkor ehhez még kell vennem valamit, hogy 12.000 Ft legyen?" by oszy || Adottságaim miatt meghívtak egy p0rnófilmbe szerepelni. Én vagyok a férj, aki elmegy otthonról.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.