2019. június 25., kedd

Gyorskeresés

Samsung Galaxy S4 Mini DuoS (GT-I9192) gyári 4.4.2 és root

Írta: | Kulcsszavak: i9192 . kitkat . 4.4.2 . duos . samsung galaxy s4 mini duos . root . gt-i9192 . s4 mini duos

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A duál SIM-es GT-I9192 modellekre egyelőre csak az Orosz (SER) régiójú gyári 4.4.2 ROM érhető el, de ez ne keserítsen el senkit, én a gyári ROM-ja alapján eredetileg Brazíliából (ZTO) származó telefonomra mindenféle gond nélkül feltettem és használom, sőt még rootolni is sikerült.
Tehát ez nem egy portolt CyanogenMod ROM vagy CarbonROM, ez egy gyári 4.4.2 KitKat frissítés.

Ha valakinek alapból Orosz (SER) 4.2.2 van/volt a telefonján, akkor már valószínűleg frissítette, ha nem, akkor a Beállítások/Egyéb/Az eszköz névjegye menüben tegyen meg. A "Telepítés előtt" részben pedig leírtam hogyan lehet kideríteni milyen ROM van a telefonunkon. Ha rootolva van a telefonod nem tudod elvégezni a gyári frissítést, ez esetben kövesd végig ezt a leírást, hogy fel tudd tenni a 4.4.2-es ROM-ot.

Először is töltsük le a szükséges dolgokat.

- SER-I9192XXUCNG2 ROM (Dropbox)
- Odin 3.07
- GT-I9192 Auto Root (Dropbox) (Ha rootolni szeretnéd a telefont. Mi az a root?)

- Be kell kapcsolni az USB-hibakeresést, amit a következő módon lehet megtenni:
Beállítások/Egyéb/Az eszköz névjegye itt pedig a "Build száma" mezőre kell összesen hétszer koppintani. Ez után lépj vissza egyet a menüben, ahol észrevehető egy új opció, még pedig a "Fejlesztői beállítások", ezen belül lehet kiválasztani az USB-hibakeresést.

Telepítés előtt: Attól, hogy nekem működik a telefonomon az Orosz (SER) ROM, semmi sem garantálja azt, hogy mindenkinél fog, ezért mielőtt nekiállsz telepíteni le kell tölteni a telefonod gyári 4.2.2-es ROM-ját.
Azt, hogy melyik ROM kell a te telefonodra a Beállítások/Egyéb/Az eszköz névjegye menüben az "Alapsáv verziója" szekcióból tudod kideríteni. Ha ez meg van, akkor az alábbi linken tudod meg keresni a saját telefonod gyári ROM-ját: [LINK] (FW Version oszlop)

Következő lépés az alkalmazások és adatok lementése. Alkalmazások, SMS-ek, névjegyek, hívásnapló stb. lementéséhez az ingyenes Super Backup nevű appot ajánlom, ami magyar nyelven is elérhető.
Root-olt telefon esetében (4.2.2 ROM rootolása) az alkalmazások és azok adatainak lementéséhez a Titanium Backup-ot ajánlom (PRO Key vásárlása), egyéb adatokhoz (sms, névjegy stb.) ez esetben is a Super Backup ajánlott.
Elméletben a frissítés során nem vesznek el az adatok, de jobb ha lemented őket, főleg ha esetleg valamiért nem sikerül a telepítés vagy nem működik a telefonodon az Orosz (SER) KitKat ROM és valamiért elvesznének az adataid.

Ha meg van a gyári 4.2.2-es ROM és a szükséges dolgokat is letöltötted, valamint az adatok is le vannak mentve, akkor jöhet a telepítés.

Telepítés:
1. Csomagold ki a SER-I9192XXUCNG2-20140715164103.zip és Odin307.zip fájlokat.
2. Indítsd el az Odin3 v3.07.exe-t.
3. Kapcsold ki a telefonodat (várd meg a rezgést), majd pedig a következő módon kapcsold be: Hangerő LE+Home+Bekapcsoló gombok együttes lenyomása. A megjelenő képernyő után nyomd meg a Hangerő FEL gombot, hogy aktiváld a "Download" módot.
4. Csatlakoztasd a telefonodat a PC-hez. Ha ez megtörtént, akkor az Odin-ban egy "Added!" feliratod kell látnod.
5. Csak az "Auto Reboot" és "F. Reset Time" opciók legyenek kiválasztva.
6. A PDA gombra kattintva tallózd be a I9192XXUCNG2_I9192SERCNG2_I9192XXUCNG2_HOME.tar.md5 fájlt, amit az Odin ellenőrizni fog.
7. A "Checking MD5 finished Sucessfully.." és "Leave CS.." feliratok után kattints a Start gombra. A telepítés eltart néhány percig.
8. Ha sikeres volt az új ROM telepítése, akkor a "PASS!" felirat után újraindul a telefon.
9. Miután újraindult a telefon állítsd be a szükséges dolgokat majd ellenőrizd, hogy megmaradtak-e adataid. Ha bármit is hiányolnál, akkor az biztonsági mentésekből állítsd vissza.

ROOT (opcionális):
A Play Áruházban sok hasznos alkalmazás igényel root jogokat, ezért én mindig root-olom a telefonomat, mert pl. a Titanium Backup megköveteli és én ezt az appot használom biztonsági mentéshez.

1. A rootolás megkezdéséhez csomagold ki a CF-Auto-Root-serranods-serranodsxx-gti9192.zip fájlt.
2. Indítsd el az Odin3 v3.07.exe-t.
3. Kapcsold ki a telefonodat (várd meg a rezgést), majd pedig a következő módon kapcsold be: Hangerő LE+Home+Bekapcsoló gombok együttes lenyomása. A megjelenő képernyő után nyomd meg a Hangerő FEL gombot, hogy aktiváld a "Download" módot.
4. Csatlakoztasd a telefonodat a PC-hez. Ha ez megtörtént, akkor az Odin-ban egy "Added!" feliratod kell látnod.
5. Csak az "Auto Reboot" és "F. Reset Time" opciók legyenek kiválasztva.
6. A PDA gombra kattintva tallózd be a CF-Auto-Root-serranods-serranodsxx-gti9192.tar.md5 fáljt.
7. A "Checking MD5 finished Sucessfully.." és "Leave CS.." feliratok után kattints a Start gombra.
8. Ha sikeres volt a root csomag telepítése, akkor a "PASS!" felirat után újraindul a telefon, elvégzi a rootolást majd elindul a rendszer.
9. A sikeres rootolást a Root Checker alkalmazással tudod ellenőrizni. Ellenőrizd kétszer is ha elsőre azt írja nincs rootolva a telefon.

10. Ha a második ellenőrzés után is azt írja az alkalmazás, hogy nincs rootolva a telefon, akkor csináld végig a folyamatot úgy, hogy az "Auto Reboot" nincs bepipálva és a "PASS!" felirat után lehúzod a telefonod, kiveszed a akksit, majd vissza és úgy indítod el a telefont.

Hozzászólások

(#1) Maxximus


Maxximus
(őstag)

Köszi szépen, hogy vetted a fáradságot. Jó kis mankó a rootoláshoz.
Nem tudod véletlenül, hogy lehet a KIT-KAT alatt lekorlátozott külső SD-t rootolás után életre kelteni pár proginál? (ACR,SYGNIC,DROPSYNC,stb)

Note8Ds,S9+DEXII+GearS,HuawW2+GearVR324+Gear360*iphoneX+watch4*iPad PRO9,7"(LTE)*VIDEO:DJI Osmo2,Mavic AIR*ZENE:FiioX5III+iBassoP5,DragonFly Red,Furutech ADL,S.HD600,AKG545,845BT,BOSEQC25,LCD2,Sony MDR1000X

(#2) infectedmann válasza Maxximus (#1) üzenetére


infectedmann
(őstag)

Sajnos nem tudom :(

dragonballhungary.hu

(#3) Acef válasza Maxximus (#1) üzenetére


Acef
(PH! addikt)

Gondolom már megtaláltad, de itt a megoldás: Root után play / sd kitkat fixer appal.

2db használt 700x28, hajtogatós, reflex csíkos, Made in Germany Conti GP4000SII gumi

(#4) GD


GD
(PH! addikt)

hali,
s4 mini duos-ra ha cyanogen rom 12.1 (5.1.1) van rajta, van root megoldás? eddig nem igazán sikerült
köszi!
GD

(#5) AttyVin


AttyVin
(senior tag)

Nemrégiben kaptam egy ilyen készüléket.

Kérdésem, hogyan lehetne életre kelteni "normálisan" az USB-kapcsolatot (= "PC-re rádug és megy")?

Egyelőre egyedül a MoboRobo-val sikerült csak.

A Kies, a Kies3 és a Smart Switch nem működik, mindegyik azt az üzenetet adja, hogy nem támogatják ezt a masinát, holott a Samsung a honlapján mindegyiket ajánlja...

Az OS verziója gyárilag 4.4.4.

Gondolom először root-olás, de utána mi lenne a következő?
Ugyanaz-e, mint a GT-I9195-nél?

Köszönettel.

Üdv, Vino

(#6) AttyVin válasza AttyVin (#5) üzenetére


AttyVin
(senior tag)

Tárgytalan.
Sajnos/szerencsére megoldva...

Üdv, Vino

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.