2020. április 7., kedd

Gyorskeresés

Dark Rock Pro

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Olyan processzorhűtőket, amelyek 1 Kg körüli vagy az 1 Kg-os lélektani határt néhány grammal meghaladó súllyal érkeznek, már korábban is láthattunk, viszont olyat még nem nagyon, mint amilyet a be quiet! illetékesei a napokban bemutattak. A Dark Rock Pro névre keresztelt processzorhűtő óriási méretét és súlyát tekintve sem nevezhető kispályásnak: az újdonság 1550 grammot nyom a mérlegen és 133 x 150 x 166 mm-es mérettel rendelkezik.

A felsőkategóriás processzorhűtők piacára szánt megoldás úgynevezett 3D-s hőcsövekkel érkezik, amelyek egy oxigénmentes réz réteget is tartalmaznak annak érdekében, hogy minél hatékonyabban juttassák el a processzor által termelt hőt az alumínium lamellákhoz, amelyek egyébként két különálló torony formájában vannak jelen a terméken. Az alumínium lamellákból összesen 44 darab áll rendelkezésre, a 6 mm-es átmérővel rendelkező hőcsövekből pedig hetet kapunk. Az alumínium lamellákat tartalmazó hűtő tömbök között egy 120 mm-es átmérőjű Silent Wings ventilátor helyezkedik el és az egyik tömb előtt – ahogy az a képeken is látszik – találunk még egy ilyen légkeverőt. A 120 mm-es ventilátorok PWM támogatással érkeznek, azaz pillanatnyi fordulatszámuk a rendszer pillanatnyi terheltségének megfelelően alakul, de sosem haladja meg az 1700 fordulat/perces értéket. A folyadék csapágyazással érkező ventilátorok a gyártó szerint nem kevesebb, mint 300 000 üzemórán át képesek meghibásodás nélkül üzemelni, ami igen meglepő adat, tekintve, hogy már a 100 000 üzemórás értéktől is el van ájulva a piac. A ventilátorok minimális fordulatszámon (900 RPM) 12 dB(A) körüli, míg maximális fordulatszám esetén 25,9 dB(A) zajszintet bocsátanak ki. Maga a hűtő a gyártó leírása szerint több, mint 220W-os hűtőteljesítménnyel áll az adott processzor rendelkezésére.

A feketében pompázó termék nikkel bevonattal érkezik és univerzális megoldásnak tekinthető, ugyanis többféle processzorfoglalathoz is passzol. A Dark Rock Pro Intel LGA-775/1155/1156/1366-os, valamint AMD Socket-754/939/940/AM2/AM2+/AM3-as típusú processzorfoglalatokhoz egyaránt alkalmazható. A gyártó annak érdekében, hogy az adott processzor felülete és a hűtő talpazata között a hőátadás mértéke a lehető legjobb lehessen, mellékel az újdonsághoz egy csomagnyi Shin-Etsu hővezető pasztát is.

A be quiet! Dark Rock Pro névvel ellátott processzorhűtője már kapható, a termék ajánlott végfelhasználói ára pedig 78,9 euró magasságában helyezkedik el. A termékre három év garanciát vállal a be quiet!.

A Dark Rock Pro-val kapcsolatban további információt a gyártó hivatalos weboldalán, egészen pontosan itt találnak az érdeklődők.

Forrás:Ipon

Review

Hozzászólások

(#1) Gery15


Gery15
(addikt)

Ha valaki beszerez egy ilyet feltétlenül érdekel, kérem írjon.

HyperX

(#2) veector


veector
(senior tag)

Aztarohadt. :Y
És kinézetre sem utolsó. Elfogadnám a TRUE helyett.

(#3) Cthulhu Dawn


Cthulhu Dawn
(őstag)

Odaadnám érte a D14-emet ;] .

"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy

(#4) kenwood3


kenwood3
(őstag)

ez már kiszakítja az alaplapot ha rászereled ;]

Az esetek 99%-ban mobilról vagyok fent, ìgy a helyesìràsom nem tökéletes, és ékezeteket se hasznàlok mobilról soha!

(#5) Gery15 válasza kenwood3 (#4) üzenetére


Gery15
(addikt)

Állítólag nem...

HyperX

(#6) N€T0X|N


N€T0X|N
(őstag)
LOGOUT blog

úgynevezett 3D-s hőcsövekkel érkezik

Miket ki nem találnak... gondolom a többi ilyen termékben két dimenziós csövek vannak... :D

Sent from my keyBoard

(#7) albert8


albert8
(addikt)

Nagyon jó lehet és még mutatós is

Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/

(#8) Gery15


Gery15
(addikt)

UPDATE!!!! Tessék nézni review-t. Brutális képek, illetve teljesítmény.

HyperX

(#9) pincehely válasza Gery15 (#8) üzenetére


pincehely
(addikt)

Számomra ez nem review.
Sajnos egy hűtő teljesítményét nem lehet bemutatni Athlon X3-al. :(

http://kefetemap.deviantart.com/

(#10) Gery15 válasza pincehely (#9) üzenetére


Gery15
(addikt)

Majd később gondolom fogják mással is tesztelni.

HyperX

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.