2019. március 19., kedd

Gyorskeresés

Egzotikus vendégszereplők

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mint azt már korábban említettem, a cikk retro részébe beválogattam jópár korabeli, egyéb gyártótól származó kártyát is. Így tettem szert a képen látható PowerVR Kyro és Kyro II kártyákra, mindkettő szép kék Hercules kivitelben. Eddig sosem volt dolgom ilyen kártyákkal, de mindig érdeklődve figyeltem őket, amikor felbukkantak Vaterán, de mivel egyáltalán nem illettek a profilomba, ezért sosem szereztem be őket. Most ezt is sikerült végre pótolni :) A két, egymástól csak órajelükben különböző kártya igen pozitív benyomást tett rám. Driver problémáknak és kompatibilitási gondoknak nyoma sincs, képminőségbeli problémákkal se találkoztam, és ahhoz képest, hogy csak DirectX 6-osak (tehát Hardware-es T&L-t nem tudnak), a sebességük is egész jó, a driver pedig szimpatikus felületű, és sokféle beállítási lehetőséget nyújt. A tetűlassú, állandóan lefagyó, és sokszor villódzó/hibás képet produkáló S3 Savage kártyák után igazi felüdülés volt ezeket a meglepően kezes kártyákat tesztelni. Sajnálom, hogy ilyen rövid életű széria volt, szerintem sokra vihették volna...

Hozzászólások

(#1) Trailblazer


Trailblazer
(PH! addikt)

Valami speckó tile-based renderelés hírlett velük kapcsolatban anno, úgymond ésszel oldotta meg a feladatot, mintsem izomból. Itt van róla egy írás PH-en.

Ellentétben a manapság ragályként terjedő pongyola igénytelenséggel, a magyar nyelv szabályai szerint az ige előtt álló igekötőket egybe KELL vele írni!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.